Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İslamiyet akılla, batının rasyonelizmini aynı şey saymaz. Akıl, tevhit inancına götüren mütevazi bir köprüdür bu inançtan ayrıldığı gün ister istemez dalalet bataklığına saplanacaktır.
Reklam
Bir zamanlar aklı tanrılaştıran hümanist Avrupa, oyuncağını sefil bir paçavra gibi tekmeliyor. Hakikatı imanın dışında arayanlar karşılarında abesi buldular. Çağımız cinnet ve cinayet çağı. Bu hasta, bu sarsak, bu çirkin yüzyılların ebediyete armağanı, ya bir kaçış edebiyatı olacak yahut da mezbeleleri ve canavarları teşhir eden pis bir gerçekçilik.
Sayfa 198 - İletişim yayınlarıKitabı okudu
Quinet'ye göre sanat, felsefe, ve din bölümez bir bütündür. Bir ülkeyi tanımak için önce tanrılarını tanıyacaksınız.
Sayfa 180 - İletişim yayınları 17.baskıKitabı okudu
Arapça son derece seyyal bir dildir. Bu sayede ilk mütercimler Yunan, Süryani, Sanskrit ve Pehlevi dillerindeki metinleri kolayca aktarmışlardır. Yeni yeni kelimeler kurmakta güçlük çekmemişler, mevcut istilahlarla yepyeni mefhumlar ifade edebilmişlerdir. Arapça'nın bu özellikleri Îslâm dünyasındaki bütün ilimlerin, tabiat ilimleri de dahil, gelişmesinde büyük rol oynamıştır.
Sayfa 105 - İletişim yayınları 17.baskıKitabı okudu
İslam dünyası şimdiye kadar kucağında yaşadıgı alemi tanımak ihtiyacında değildi. Şimdi, modern ilimlerin meydan okuyuşu ile karşı karşıyadır. Bu ilimler taban tabana zıt bir dünya görüşünün meyvesidirler. Müslümanlar kainatla ilgili lslami görüşü su yüzüne çıkarmazlarsa tehlikeli bir ikilemi (dikotomi) önleyemezler.
Sayfa 98 - İletişim yayınları 17.baskıKitabı okudu
Reklam
Zira Avrupa medeniyeti tektir. Ve kendini baştan başa yenilememiştir. Cihana hakim olan içtimai sınıf da, on sekizinci asırdan beri hep aynı sınıf, yani burjuvazidir.
Sayfa 48 - İletişim yayınları 1. BaskıKitabı okudu
Kanlı bir buhranın ferdasındayız. bugünkü nesli. entelektüel Şuurunu muayene etmeye çağırıyoruz, pozitif bilgileriyle, aksiyon vasıtalarıyla, hem maddeye hem de kendi kendine söz geçirmek için çırpınan zekasıyla, bir kelime ile, kucağında geliştiği çilelerden eşsiz güç kazanan dünya tasavvurlarıyla Kitaplarda, çalışan insanların izlerini ararız. izlerini ve onlardan alınacak dersleri.
Sayfa 46 - İletişim yayınları 17.baskıKitabı okudu
Avrupa medeniyeti tektir. Ve kendini baştan başa yenilememiştir.
Sayfa 32 - Pınar yayınlarıKitabı okuyor
Zira, varlıkların başlangıçlarını anlamadan ne gelişmelerini kestirebiliriz ne amaçlarını.
Reklam
Dünyada herkesin ahlakı başka, çünkü bu alem kesret alemi.
"İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar ise kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmasıdır."
İlim bir nass değildir, her şeyden önce bir yöntem ve bir zihniyet işidir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.