3'lü ittifak sonucunda Asur'un sonu
Asur Krallığı'nın merkezi Ninova'ya yönelen İskit ve Med birleşik kuvvetlerine, hızla hareket eden Babil kuvvetleride dâhil olmuştu. Müttefiklerin ordusu 3 aylık bir kuşatmadan sonra M.Ö. 612 senesinin Temmuz ayında ani bir taarruzla şehri zapt etmeye muvaffak oldu. Esir düşmek istemeyen Asur kralı cariyeleri, saray hadımları ve hazineleriyle birlikte sarayında kendisini yakmıştı. Şehir halkının büyük kısmı kılıçtan geçirildi, malları yağmalandı ve şehir harabeye çevrildi. Galipler önemli miktarda ganimet ve esir ele geçirmişlerdi. Med kuvvetleri elde ettikleri ganimetlerle ülkelerine dönerken, Babil ve İskit orduları, Asur Krallığı'nı tamamıyla ele geçirene kadar savaşa devam ettiler.
Sayfa 41 - Selenge Yayınları
Ama daha sonra bu güven bir taraflarında patlayacaktı
İskitler, Anadolu topraklarına Asur ülkesi üzerinden girmişlerdi çünkü Asur Kralı, İskitlerin itaat ve sadakatlerinden şüphe duymuyordu.
Sayfa 39 - Selenge Yayınları
Reklam
Savaş ve yağma kendi başına hiçbir zaman ulusların göç hedefi olamaz.
Sayfa 33 - Selenge Yayınları
İskit ve Sakaların birbirine karıştırılması
Unutmayalım ki, tıpkı Yunanların "İskit" adını yaygın olarak Orta Asya Sakaları için de kullandıkları gibi Persler de benzer şekilde sadece Orta Asya barbarlarını Saka olarak değil, aynı zamanda onlarla yakından ilişkili Kuzey Karadeniz İskitlerini de o şekilde adlandırıyorlardı. Bundan dolayı İskitler tarafından isgal edilen ülkenin adının Farsça Sakaların ülkesi olarak adlandırılması, burada İskitlerin değil de Sakaların yaşadığına işaret etmez. İskitler ve Sakalar birbirlerine öylesine yakındılar ki, bu halklardan birinin adı diğerinin yerine kolayca kullanılabiliyordu.
Sayfa 32 - Selenge Yayınları
Srubna Kültürü'nün etkisiyle birleşen Geç Bronz Dönemi'nin bir parçası olan Kimmerlerin, Azak ve Hazar denizleri arasındaki steplerde, özellikle jeofiziki koşulların Srubna kültür toplumunun ekonomik taleplerini karşılamakta yetersiz kaldığı Hazar bölgesinde varlıklarını muhafaza edebildiklerini anlıyoruz.
Sayfa 28 - Selenge Yayınları
Bu bilgiden sonra Kimmerlerin Türk olmadığına dair bir şüphem kalmadı :D
Kimmer kralları yurtlarında kalıp İskitlerle savaşı sürdürme niyetindeyken, onun gibi düşünmeyen halk ülkeyi terk etmeye karar verdi. Sonra Kimmer kralları iki gruba ayrılarak kendi aralarında savaştılar ve birbirlerini öldürdüler.
Sayfa 24 - Selenge Yayınları
Reklam
655 öğeden 501 ile 510 arasındakiler gösteriliyor.