Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Şafiî Mezhebi...
___ İmam Şafii'nin bir insan ve büyük bir müctehid olarak vasıflarını ortaya koyduktan sonra Şafii mezhebinin umumi hususiyetini ifade etmeye çalışalım. Diğer mezheplerde de görüldüğü gibi Şafii mezhebinin de temel kaynakları da dört ana başlık altında toplanmaktadır. Bunlar da Kur'an, Sünnet, İcma ve Kıyastır. İmam Şafii buna
Reklam
" Kur'ân , soyut bir düşünce veya düşünüş biçimi değil , hayatın realitesinden kopuk olmayan ve tedricilik gerçeğine uygun , yaşanmış , yaşanabilir ve insanın öz niteliği ile örtüşen bir hidâyet rehberidir. "
Sayfa 64 - Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları,Halk Kitapları, 1. Baskı - 2007Kitabı okudu
" Hz. Osman'ın mushaf çoğaltılmasını ve sahabenin ellerinde bulunan sayfa ve mushafların imha edilmesini ashap tasvip etmiş ve Hz. Osman'ı takdir etmişlerdir. Bu bağlamda Hz. Ali (r.a ) ; '' Hz. Osman hakkında ancak hayır olan şeyleri söyleyin '' , " İşbaşında ben olsaydım Hz. Osman'ın mushaf ile ilgili yaptığını ben de yapardım " demiştir . "
Sayfa 45 - Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları,Halk Kitapları, 1. Baskı - 2007Kitabı okudu
410 syf.
10/10 puan verdi
İnanç Konularını Yeniden Düşünmeye Çağrı
İbrahim Sarmış'ın okurken üzerinde çok emek verdiğini anladığım değerli eseri "Rivayetler ve Yorumlarla Akaid Oluşturmak ve Kabir Azabı" eseri, kabir azabı, ruh meselesi, ahiret hayatının aşamaları, cennet ve cehennemin neliği, cehennemin ebediliği ve sırat köprüsü konuları üzerinde yoğunlaşıyor. Değerli Yazar, araştırmalar ve
Akaid Oluşturmak ve Kabir Azabı
Akaid Oluşturmak ve Kabir Azabıİbrahim Sarmış · Düşün Yayıncılık · 20128 okunma
Hıristiyanların vahiy anlayışı, Müslümanların vahiy anlayışından tamamen farklıdır. Onlara göre vahiy, Hz. İsa Mesih’tir. İnciller, insan zihninin ürünleridir.
Sayfa 71
Reklam
İlahi kitaplar; insanlara rehber olması, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarması ve anlaşmazlığa düştükleri konularda kendisi ile hükmedilmesi için gönderilmiştir.
Sayfa 16
" Ancak 2 kişiye haset/gıpta edilir (birincisi), Allah'ın kendisine Kur'an'ı (öğrenme imkanı) verdiği kimsedir. Bu kimse, gece gündüz Kur'an okur ve hükümleriyle amel eder; (ikincisi ise), Allah'ın kendisine mal-mülk verdiği kimsedir. Bu kimse, onu gece gündüz (hayır ve helal yollarda) harcar." (Müslim, Salatü'l-müsafirin, 266(815)
Sayfa 156Kitabı okudu
"Kur'an okuyun çünkü Kur'an kıyamet günü (iman edip) onu okuyanlara şefaat edici olarak gelecektir." (Müslim, Salatü'l-müsafirin, 252)
Sayfa 156Kitabı okudu
وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْاٰنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِرٍ۟ "Andolsun biz Kur'an'ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan ?" (Kamer, 54/40)
Sayfa 158Kitabı okudu
Reklam
Basra valisi Ziyad bin Sümeyye Ebu'l Esved Ed Düveli'ye haber göndermiş, Kur'an'ı Müslümanların yanlışsız olarak okuyabilmeleri için yazı hattına birtakım işaretler koymasını istemiştir fakat Ebu'l Esved ed Düveli buna olumlu cevap vermemiştir. Bunun üzerine vali Ziyad bir gün bir adama Ebu'l-Esved ed Düveli'nin yolu üzerine oturup bir ayeti yanlış okumasını tembih etmiştir bu adam Tevbe suresinin "Hacc-ı Ekber gününde Allah ve peygamberinden bütün insanlara bildiridir: Allah ve Resulü Allah'a ortak koşanlardan uzaktır" anlamındaki 3. ayetindeki "resul" kelimesinin harekesini ötre yerine esre ile okuyarak anlamı bozmuştur cümlenin anlamı; "Allah da peygamberi de müşriklerden uzaktır" şeklindeyken bu okuyuş ile "Allah müşriklerden ve peygamberinden uzaktır" olmuştur bu okuyuşu duyan Ebu'l-Esved "Haşa! Allah resulünden uzak olmaz, insanların durumlarının böyle olacağını zannetmezdim" demiş ve valinin teklifini kabul etmiştir.Üstün için harfin üstüne, esre için harfin altına, ötre için harfin önüne bir nokta koymuştur.
Sayfa 55 - DİBKitabı okudu
Ya açar Nazm-ı Celil'in bakarız yaprağına Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için. Mehmet Akif Ersoy
Sayfa 23 - DİBKitabı okudu
Hakkı batıldan, doğruyu yanlıştan, helali haramdan ayıran furkandır.
Sayfa 71 - Kur'an'ın isimlerinden bir ismidir Furkan.
İyi bilin ki, bütün işler sonunda Allah'a döner.
Sayfa 31 - Şurâ, 42/53
inzâl, kelimesi, bir defada indirmek tenzîl, kelimesi ise parça parça indirmek demektir.
Sayfa 25
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.