" Dünkü sanık gibi tehlikeli... Onlar tehlikeli de biz değil miyiz sanki?.. Rezil, yalancı, alçak bir insanım ben, hepimiz öyleyiz.Beni olduğum gibi tanıyanlar, küçük gormedikleri gibi, sevip sayanlar da benim gibi değil midirler? Bu çocuk toplum için şu salonda bulunan insanların en zararlısı olsa bile, şöyle bir düşünecek olsak, düştüğü durumda elinden başka ne gelirdi zavallinin, ne yapabilirdi?
Bu çocuğun hiç de öyle tehlikeli bir suçlu olmadığı, kişiyi suç işlemeye iten koşulların içine düştüğü için suçlu olduğu apaçık ortada aslında.Sonra şu da apaçık ortada: Toplumumuzda bu çeşit çocukların görülmesini istemiyorsak, böyle zavallı yaratıkları oluşturan koşulları ortadan kaldirmaliyiz önce.
Oysa biz ne yapıyoruz? Elimize rastlantiyla geçen böyle bir çocuğu yakalıyor ceza evine tıkıyoruz.Onun gibi zavallı, hayatta yolunu şaşırmış bir sürü insanla bomboş oturtuyoruz onu da, ya da sağlığa zararlı, anlamsız işler yaptırıyoruz; sonra da en ahlaksız, tehlikeli insanların arasına katıp, devlet parasıyla Moskova'dan Irkuts iline yolluyoruz."