Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayşenur Karadeniz

Tutkularımız ise doğası gereği geçi­cidir; ne kadar şiddetli olursa bir o kadar kısa sürer.
Reklam
İrade, duy­gusal bir güçtür ve düşüncelerin irade üzerinde etkili olabilmesi için tutkularımızla da beslenmesi şarttır.
Ne ilginçtir ki insanlar her türlü eğitim için bir öğretmene ihtiyaçları olduğunu kabul ederler ancak davranış bilimlerine gelince öğrenmeye gayret etmez ve önemsemezler.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
151 syf.
·
Puan vermedi
Kısa ve sürükleyici bir kitap, okumaya başlayınca bir bakmışsınız ki bitmiş. Kitap dönemenie göre çok kıymetli bakış açılarını taşıyor. 120 yıl kadar öncesinde insanların düşüncelerine hükmetmeyi düşünmeleri ve stresin o zamandan beri bela olduğunu görmek şaşırttı. Çünkü hayatta hala aynı sorunlarla başetmeye çalıştığımızı görmek beni şaşırtıyor. İnsanlar hep aynı beklentiler hep aynı. Ve formül elimizin altınd olduğu halde hala arayışlardayız. Bu kitap da düşüncelerimize nasıl yön vermemiz gerektiğini dönemine göre çok güzel anlatan ve eskimeyen bilgiler içeren bir kitap.
Düşüncenin Gücü
Düşüncenin GücüJames Allen · Koridor Yayıncılık · 20082,406 okunma
151 syf.
·
Puan vermedi
Düşüncenin Gücü
Düşüncenin GücüJames Allen
7.7/10 · 2.406 okunma
Reklam
Ayşenur Karadeniz tekrar paylaştı.
Bir insan, beşiğinden mezarına kadar asla, ilk ve önemli amacı, kendi iç huzuru ve ruhsal rahatlığı olmayan tek bir şey bile yapmaz.
Keza ne doymaz bir varlıktır insan! Ulaştığı her tatmin yeni bir arzunun tohumudur, dolayısıyla onun ebediyen doyurulamaz arzularının sonu yoktur. İrade kendi başına ele alındığında dünyaların efendi­sidir de onun için; her şey ona ait olduğu için, hiçbir şe­yin bir bölümüyle yetinmez, sonsuz da olsa tamamıdır onun istediği. Bu arada bu dünyanın efendisinin bir in­san kılığına büründüğünde payına ne kadar küçük bir şey düştüğünü düşünecek olursak bu durum ister iste­mez acıma duygumuzu uyandıracaktır; genellikle sadece bedeni ayakta tutmaya yetecek kadar olanı. İnsan iş­te bunun için bu kadar mutsuzdur.
Şu çocuk dünyaya getirme işi şimdi olduğu gibi bir zorunluluk veya bedensel zevkin eşlik ettiği bir şey de­ğil de tamamen düşünüp taşınarak akılla yapılan bir iş olsaydı acaba insan soyu gerçekten varlığını sürdürmek ister miydi? Bir insan gelecek nesle onu hayat yükünden kurtaracak kadar şefkat ve merhamet beslemez miydi? Ya da böyle bir yükü onun üzerine yükleme sorumlulu­ğunu soğukkanlılıkla üstlenmeyi istemeyecek kadar ona yakınlık duymaz mıydı?
Ayşenur Karadeniz

Ayşenur Karadeniz

, 2021 okuma hedefini güncelledi.
2021 OKUMA HEDEFİ
22/20 kitap - %110 tamamlandı
22 kitap okudu
20 kitap
5,7bin sayfa
4 inceleme
3 alıntı
#4925 En çok okuyanlar'da.
203 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.