Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

kitâbiyat

Reklam
Emoto, su damlacıklarını dondurup fotoğraf çekme kapasitesi olan karanlık alan mikroskobu altında incelediğinde, insanın titreşimsel enerjisinin, düşüncesinin, kelimelerinin, fikir ve müziğin hatta suya oynatılan filmlerin dahi suyun moleküler yapısını etkilediği bilgisine varmıştır. Su kristalleri deneyinin çok daha ilginç olan kısmı ise, sadece
İbnu'n Nefîs
Yine bir başkası şöyle der: "Bir gün Şeyh Alâüddin Bâbu'z-Zehûme'deki hamama girdi. Bir süre yıkandıktan sonra hamamın sofasına -kıyafetlerin çıkarıldiğı yere- geldi ve divit, kalem ve kâğit istedi. Ardından nabız hakkında bir makale yazmaya başladı ve bitirene kadar da devam etti. Sonra geri dönüp hamama girdi ve yıkanmaya devam etti."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Üstad Muhammed Kürd Ali, Kunûzü'l-ecdâd adlı eserinde Imam bin Cerîr et-Taberi'nin hayatını anlatırken şunları ifade eder: "Onun hayatında boş geçmiş bir dakikaya rastlanmamıştır." el-Me'afâ b. Zekeriya bazı sika kimselerden şunu rivayet etmiştir: İbn Ca'fer et-Taberi ölüm döşeğindeydi, bir divit ve boş bir sayfa istedi. Kendisine 'Bu haldeyken mi istiyorsun?' denildiğinde şu cevabı verdi: "Ölüme kadar da olsa insanın ilimden el çekmemesi gerekir."
Allah'ın huzuruna çıkma ve hesap verme; çok zor ve uzun sürecek bir olaydır. Ebû Said el-Hudrí, bu konuda şöyle bir hadisi şerif rivayet etmektedir: "Kıyamet günü, 50.000 yıl sürecek bir zamandır." Ebû Said; "Bu ne kadar uzun bir süre" diye Resulullah (sav)'e sormuş ve şu cevabı almıştır: "Mümin için bu zaman kolay ve çabuk geçecektir. Mümin için bu süre, dünyada kılınan bir farz namazı bitirmekten daha uzun değildir."
Reklam
Asla Unutulmaması Gerekenler: → Yara, en çok iyileşirken sızlar! → Kalp, en çok Allah'i zikrederken mutmain olur! → Gönül, en çok Allah'a teslim olurken sakinleşir! → Akıl, en çok okurken ve düşünürken mutlu olur! → Kul ise en çok Alah'a secde halinde iken huzurlu olur!
368 syf.
·
Puan vermedi
Eşref Osmanağaoğlu'ya kitap boyunca çok gıpta ettik. İlmî muktebâsı olmamasına rağmen medreseye bu denli önem vermesi ve talebelerin okuması için canla başla gayret sarfetmesi bizi derinden etkiledi ve düşündürdü. O zamanlar yokluğa rağmen bu denli bir çalışma mevcut iken, şu bolluk zamanında daha fazlası mutlaka olmalı. Gerçi hocalarımız hep der: "Eskiden yoklukla birlikte ihlas vardı. Şu an bolluk var ama ihlas kayboldu." Son sayfalarda talebeler hakkındaki kısa mâlumâtlar ise zaman zaman tebessüm ettiren cinsten idi. Açıkçası kitabı okumaya başlarken uzun soluklu bir okuma olur diye düşünüyorduk. Ancak düşündüğümüz gibi olmadı. Kendini kısa ve öz okutturan bir içeriğe sahipti.
Geçmişten Günümüze İsmailağa Taş Medrese 1 (1748-1969)
Geçmişten Günümüze İsmailağa Taş Medrese 1 (1748-1969)Recep Çelik (imam) · Rabbani Yayınevi · 20214 okunma
Meleklerin Tavsiyesi
Hacamatın önemini dile getiren ve sahih olarak değerlendirilen bir hadis-i şerife göre, Resûli Ekrem Efendimiz Mirâc gecesi yanlarından geçtiği her melek topluluğunun kendisine şöyle dediğini söylemiştir: "Ey Muhammed! Ümmetine hacamat olmalarını emret!" Hayber'in fethinde bir Yahudi kadını, kızarttığı koyunla Peygamber Efendímiz'i zehirlediği zaman, Allah'n Elçisi zehirin etkisinden kurtulmak için de iki omuzunun arasına hacamat yaptırmıştı.
1.126 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.