Vahyi Hayata Taşımak

101 Cevapla Kur'an Nedir?

Muhammed Emin Yıldırım

101 Cevapla Kur'an Nedir? Sözleri ve Alıntıları

101 Cevapla Kur'an Nedir? sözleri ve alıntılarını, 101 Cevapla Kur'an Nedir? kitap alıntılarını, 101 Cevapla Kur'an Nedir? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fussilet Suresi, 26. Ayet
Yıl 1899, Osmanlı en zorlu dönemlerini yaşamaktadır. Avrupa en acımasız bir biçimde hasta adam olarak ilan ettiği o gün için İslâm’ın kalesi olan devleti zorlamakta, onu parçalayıp yutmanın yollarını aramaktadır. Avrupa, ellerindeki tüm imkânları kullanarak hasta adamı öldürmeye çalışırken her seferinde kaynağını anlayamadıkları bir sorun ile karşılaşmakta, oyunları ve planlarının kendiliğinden bozulduğunu gözlemlemektedirler. “Bu sefer, bu iş tamam, bitirmek üzereyiz!” dedikleri anda bazı şeyler kendiliğinden oluşmakta yine de hasta adam hayatiyetini devam ettirmektedir. İslâm toplumlarındaki bu görünmez gücün kaynağını bulan dönemin sömürgeler bakanı Gladstone elindeki Kur’ân’ı kaldırarak der ki: “Bu Kur’ân onların elinde olduğu müddetçe biz onlara tam manası ile hakîm olamayız. Ne yapıp edip, ya bu Kur’ân’ı sükût ettirip ortadan kaldırmalıyız veya Müslümanları ondan soğutmalıyız.”
Sayfa 149
“Bu kitap bütün insanlık için bir öğüt ve uyarıdan başka bir şey değildir.” (Tekvin Suresi, 27)
Reklam
Bakara Suresi, 2. Ayet
“İşte bu kitap; onda asla şüphe yoktur. O, günahtan sakınanlar için bir rehberdir.”
Kur’an: Allah’ın (cc) kelâmıdır.
Bu kitap ancak kendisini düşünen ve akleden muhataplara açmaktadır.
Nur... Karanlık...
Zulümat/karanlıklar Kur’ân’da hep çoğul olarak kullanılır. Ama bunun aksi olarak kullanılan nur kelimesi ise hep tekil olarak kullanılır. Bunun hikmeti şudur: Nur/aydınlık tektir, kaynağı birdir o da Allah (cc) ve O’nun kitabı olan Kur’ân’dır. Bunun dışındaki her şey ise zulümat yani karanlıklardır. Karanlığın ise kaynağı yoktur.
“Hastalığımda bana şifa verecek yalnız O´dur.” (Şuara Suresi, 80.ayet)
Reklam
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.