"En amansız düşman insanın kendi öfkesi..."
Sayfa 71 - Anonim Yayıncılık·Kitabı okudu
"Her şey sönüp silikleşiyordu. Geçmiş siliniyor, siliniş unutuluyor, yalan gerçek oluyordu."
Sayfa 82 - Anonim Yayıncılık·Kitabı okudu
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
"Dünyadaki hiçbir şey fiziksel acı kadar kötü değildir."
Sayfa 242 - Anonim Yayıncılık·Kitabı okudu
Bize tamamen ne kadar teslim olursan ol, kendini kurtaracağını hayal etme Winston. Bir kez yoldan sapmış kimse asla bağışlanamaz. Hayatının doğal süresini doldurmana izin vermeyi seçsek bile, yine de bizde asla kaçamazsın. Burada başına gelenler sonsuza kadar sürer. Bunu önceden anla. Geri dönüşün olmadığı bir noktaya kadar seni ezeceğiz. Bin yıl yaşasan da , asla kurtulamayacağın şeyler seni takip edecek. Bir daha asla sıradan insan duygularına sahip olamayacaksın. İçindeki herşey ölecek. Bir daha asla sevemeyecek, dost olamayacak, yaşama sevinci duymayacaksın, gülmek, merak, cesaret veya doğruluk gibi dürtüler içinde bulunmayacak. İçi boş olacaksın. Senin içini boşaltacak, sonra kendimizle dolduracağız.
Sayfa 259 - O'Brien·Kitabı okudu
Düşünce suçu ölüme sebep olmaz; düşünce suçu ölümün ta kendisidir.
Dünya Klasikleri
Parti öğretisi olarak; “Geçmişe hükmeden, geleceğe hükmeder.” deniliyordu; “Ana hükmeden geçmişe hükmeder.” (Bununla birlikte, gerçek değiştirilmiş olsa da, geçmiş asla değişmiş değildir.)
Dünya Klasikleri