40 Pratik Sünnet

Sıralamalar

Senden Öğrendim!
·112 syf.·
2025 19. kitabı
Allah'a imanın yanı sıra Allah hakkında hüsn-ü zan beslemeyi senden öğrendim. Mutlu bir haber aldığımda secdeye kapanıp, mutluluğu bana vereni unutmamayı senden öğrendim. Gece yürüyüşlerinin ve sâkinliğin kıymetini senden öğrendim. İki kişinin arasını düzeltmenin Allah katındaki değerini senden öğrendim. Bilmediğim konularda "bilmiyorum" diyebilmenin güzelliğini senden öğrendim. Göğü seyretmeyi, yağmuru, toprağı seninle bir kez daha sevmeyi öğrendim. Kendim için istediğim en güzel şeyleri, başkaları için de istemeyi senden öğrendim. Gerçek mutlu kişinin, fitneden uzak duranın olduğunu senden öğrendim. Davranışlarımıza anlam katan tek şeyin 'niyet' olduğunu senden öğrendim. Daraldığım her an kalbimi zikir çayırlarına salmayı, iman ve takvâ rüzgârlarına sarılmayı senden öğrendim. Her sünneti okuduğumda güzelleştim ve tekrar bildim; nefsim ancak seninle tevazuyu öğrenecek, terbiye olacak efendim! "seni bilmeyen kişi şu büyülü dünyanın, niye katlanır bilmem zahmetine efendim"
Alıntı
2023 7. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2023 11:26
Esselamualeyküm.. Sadece farzların değil hayatın her alanında O'nun ﷺ uygulamalarına ihtiya Oturmamızdan kalkmamıza, gece yürüyüşlerinden, göğe bakmanın faydalarını kadar hayatın her alanında O'na ﷺ ihtiyaç duyuyoruz. Bu kitap da birçok alanda unutulmuş, daha önce ilk kez duyduğum sünnetleri çık akıcı bir şekilde bizlere sunuyorum. Cenab-ı Hak okuduklarımızı hayatımızda uygulayabilmeyi nasip etsin inşaAllah ..
·112 syf.·
2022 46. kitabı
Mesleğim ve branşım gereği sık sık tekrar ettiğim öğrencilerimle paylaştığım birçok sünneti tekrar etmiş olmama rağmen, günlük hayatta aslında nerdeyse her gün hiç zorlanmadan; hatta alışkanlık haline getirmeye çalışırsak çok rahat yerine getirebilme imkanımızın olduğu sünnetten bazı örnekleri bizlere hatırlatan, kısa fakat çok samimi bir dille yazılmış hoş bir eser.
2023 13. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2023 21:00
İşler artık eskisi gibi değil. Ashab-ı kirâm, her sünnetle amel etmekte ısrar ederlerdi çünkü onların gözünde "bu bir sünnetti." Hâl böyleyken bugün birçoğumuz "bu zaten sünnet"diye bu durumu hafife alırız. Onlardan farkımız ne kadar da büyük! Kitabın içinden bu sözle giriş yapmak istedim çünkü sahabe efendilerimizin Rasulullah'a ittiba konusundaki hassasiyetleri kişinin, sevdiğine sevgisini ispat edebilmesi için yapabileceği gayretler kapsamında çok kıymetli. Bizler de Rasûlullah'a sevgimizi tıpkı onlar gibi sünnetlere yapışarak göstermeliyiz. Şu ayette bize emredildiği gibi: ...Bismillah... "...Rasûl size neyi vermişse onu alın, neyi de yasaklamışsa onu bırakın. Allah’tan korkup sakının. Hiç şüphesiz ki Allah, cezası çetin olandır. "(59/Haşr, 7) Kitap hakkındaki düşüncelerime gelince; genel olarak kıymetli bilgilerle dolu; gerek hadis nakilleri ve sünnetler olsun ,gerek selef alimlerinin tavır ve düşünceleri ve yazarın nasihatleri olsun istifade edilecek birçok kısım var. 'Günlük ihya' adıyla kısımlara ayrıldığından dolayı kısa ve anlaşılır bir şekilde yazılmış. Kısa sürede okunabilecek, amel etme bakımından da sayısız ecirlere vesile olacak bir kitap diyebilirim.
2023 26. kitabı
Kitap gerçekten muhteşem, isminin hakkını veriyor. 112 sayfa kadar kısa bir kitap olmasına rağmen bitirdiğiniz zaman size Peygamber Efendimiz'in 40 tane sünnetini öğretmiş oluyor. Kitap; kimisi unutulmuş sünnetler, kimisi sünnet olduğunun farkında olmadan yaptığımız sünnet davranışlar ve kimisi de ilk defa öğreneceğimiz sünnetlerden oluşuyor. Çoğu basit ve uygulanabilir ve hayatımızda alışkanlık olarak kazanılabilir davranışlardan. İnşallah öğrendiğimiz ilimle de amel etmeyi Allah bizlere nasip etsin, amin. Okuyacaklara şimdiden bol istifadeler diliyorum.
Sünnet-i Seniyye
2022 55. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2022 22:22
Sâlih amellerin beraberinde getirdiği harika etkiler… “ Yüzde parlaklık, Vücutta güç, Rızıkta genişleme ve İnsanların kalbinde sevgi.” • Ali Hammuda Yazar Ali Hammuda, Resulullahın yaşayışına mercek tutarak daha iyi bir insan olma adına günlük uygulayabileceğimiz sünnetlerden derleyerek 40 tane sünneti hayatımıza nasıl uygulayabileceğimiz konusunda akıcı ve samimi bir dille pratik uygulamar sunuyor. Günlük ihyalar şeklinde sünnetleri tek tek açıklayarak ilerleyen bu güzel kitabı dilerseniz gün gün okuyup hayatınıza oturtarak okuyabileceğiniz gibi bir kaç saatte de okumanız mümkün.. Ben çok severek okudum
Puan vermedi·112 syf.·
2025 22. kitabı
﷽ 40 Pratik Sünnet Ali Hammuda Yazarın okuduğum İkinci kitabıydı birinci kitap gib çok beğendim. Hayat serüvenimize eşlik edecek sünnetleri, gözden kaçırdığımız bazı ayrıntıları fark etmenize sebep olacak farklı bakış açıları ile, kısa ve öz tadı dimağınızda kalacak, sünnetlerin provasına ön hazırlık gibi bir kitap... Cennete giden tek yol Rasûlullah ﷺ Efendimiz'in sünnetlerinden geçtiğini unutmamalı ve sevginin gereği olan ispatı hayatımıza yerleştirmeliyiz.! Rabbim her birimize sahabe efendilerimizin sünnet üzerindeki ehemmiyetini sadırlarımıza ve amellerimize İhsan eylesin... Okuyacak olan herkese sünnetler üzerinde muvaffakiyet getirmesini niyaz ederim...
Duygu ve Düşünce
2022 3. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2022 12:14
Selamün aleyküm kıymetli okurlar, Ramazan ayında okuduğum bu kitabı sizlere takdim etmek istiyorum. Evet incelemeden ziyade kitabı sizlere tanıtıp tavsiyede bulunacağım. Zaten ben bir eseri okurken onu inceleyebilecek bir konumda olmadığımdan ancak size eseri tanıtıp tavsiyemi sunabilirim.Gerisini de artık sizin arzularınıza bırakarak bunu böyle bilmenizi isterim. Evet canlar, eserde, günlük yaşamlarımızda yeniden ihya edilmesi gereken, gerçekten özenle seçilmiş ibadetlerle ilgili 40 tane kısa ve öz sünnetler bulunuyor. Günümüzün genç davetçilerinden Ali Hammuda, Allah Resûlü'nün yaşayışına daha iyi bir insan olma arayışıyla mercek tutuyor ve o örnek yaşamın detaylarından, çoğunlukla unutulmuş bazı sünnetleri keyifli bir okuma deneyimiyle önümüze getiriyor. Göğe bakmanın, iyimser olabilmenin, geceleri yürümenin ve günlük hayattaki birçok sünnetin daha iyi ve kaliteli yaşayabilmek için nasıl değerlendirilebileceğini anlatıyor. Belki de çoğumuzun okuyup geçtiği hadisleri kısaca öyle önemine dikkat ederek anlatmış ki "ben daha önce bu hadisi biliyordum ama hiç böyle bakmamıştım" diyeceksiniz. Bir müslümana burdaki 40 hadisten her gün hayatına birini geçirsin daha ne istesin yahu kesinlikle tavsiye ediyorum.
Sünnet
2022 7. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2022 17:16
Okuması keyifli insanı yormayan güzel bir kitap. Okuyup bir kenara koymayıp el altında bulundurup ara ara okunmalı. Sahih sünnetler ve güvenilir kaynaklar kullanılmış. Beğendim.
Puan vermedi·112 syf.·
2022 5. kitabı
Akıcı ve pratik bir kitap. Çok yoğun bir günde bile okunabilecek, vaktiniz varsa bir oturuşta bitirilebilecek kitaplardan. Yazar kitabında kısa başlıklar halinde 40 adet sünneti ele almış, bunları günlük hayatımızda nasıl uygulayabileceğimize yönelik prakit uygulama fikirleri vermiş. Genel olarak beğendim, güzeldi. Küçük bi eleştiri: Hadislerin ve rivayetlerin kaynakları dipnotta gösterilirken sadece kitap adıyla gösterilmesi örn. sadece [Muslim] şeklinde yazılması yerine, sayfa numara ve hadis numarasıyla birlikte, kaynak tam olarak belirtilse daha güzel olurdu.

Ali HammudaYazar · 1 kitap
“Şeyh Ali İhsan Hammuda, Filistin kökenli bir Birleşik Krallık vatandaşıdır. Âsım ve Ebû Amr ed-Dâni kıraatlerinden Kur'an hafızlığı icazeti olmasının yanında akademik olarak; Mimarlık ve Planlama alanında University of the West of England'da ve Şeriat alanında El-Ezher Üniversitesi'nde lisans eğitimi, Planlama alanında University of the West of England'da yüksek lisans eğitimi almıştır ve şu anda Swansea University'de Şeriat alanında doktorasını yapmaktadır. Şeyh Ali, şu anda Galler'de ikamet etmekte ve Galler'in başkenti Cardiff'teki Al-Manar Center'da imamlık görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Londra'daki Muslim Research & Development Foundation'da kıdemli araştırmacı olarak görev yapmakta ve burada dersler vermektedir. Son zamanlarda ise Islamic Council of Europe’da danışman olarak görev yapmaya başlamıştır. Şeyh Ali'nin çeşitli YouTube kanallarında birçok konuda onlarca dersi vardır. Dersleri binlerce görüntülenmeye sahiptir ve Müslümanların, Allah Subhânehû ve Teâlâ ile olan ilişkileri, kişinin kendi nefsini sorgulaması ve liderlik gibi konuları iyileştirme alanındadır. Şeyh Ali ayrıca çeşitli İslamî web siteleri ve sosyal medya platformları için birçok makale kaleme almıştır. Son 10 yıldır Şeyh Ali, Birleşik Krallık'ta ve uluslararası alanda çeşitli üniversitelerde, camilerde ve İslamî merkezlerde hutbeler ve dersler verdi. Ayrıca, Peace TV ve İngiltere merkezli Eman Channel dahil olmak üzere tanınmış İslamî TV kanalları için çeşitli programlar icra etmiş ve etmeye devam etmektedir.