Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak?

Tuncay Özkan

Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? Gönderileri

Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? kitaplarını, Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? sözleri ve alıntılarını, Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? yazarlarını, Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
200 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
PKK terör örgütünün lideri konumundaki Apo'nun yakalanış sürecine dair, bizzatihi kendi ağzından çıkan cümlelerle ortaya konulmuş gazeteci Tuncay Özkan'ın kitabı. Apo'nun Suriye'den nasıl çıkarıldığı, ülke ülke kaçış rotası ve en son Kenya'da son bulan süreç, bahse konu kişilerin ağzından alınma cümleler ile tüm şeffaflığı ile ortaya konuldu. Apo, neden gittiği ülkelerde barındırılmadı? Neden Türkiye'ye teslim edildi ? Gaye neydi? Kendi kurduğu örgüte, ülke içinde binlerce insanın hayatına mâl olan bu terör oluşumuna bakışı nasil ? Bu ve buna benzer birçok soruya ışık tutan, ülke tarihimizin en büyük belasına yer veren bu kitabı okumakta fayda var.
Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak?
Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak?Tuncay Özkan · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 200536 okunma
200 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Dikkat spoiler içerir. Abdullah Öcalan ve yakalanıp Türkiye'ye getirilme sürecini anlatan güzel bir araştırma eseri. İlk olarak kendisi ve örgütünün kuruluşu ile başlayan kitapta, Özal'ı Demirel'e yazdığı kürt sorunu ile ilgili mektup, Mercedes operasyonu, Yeşil'in faaliyetleri ile devam ediyor. Öcalan'ın yakalanması Hakkında verdiği ifade, Yunan istihbarat elemanı Kalenderidis'in Kenya sürecinde yaşadıkları, Şenkal Atasagun'un CIA elemanları ile yaptığı görüşme sonrasında başlayan süreç, Öcalan'ın Suriye'den çıktıktan sonra Yunanistan, Rusya, İtalya, Yunanistan ve Kenya maceraları, yanındaki korumalarının yaşadıkları, Kenya'daki Yunanistan büyükelçisinin olaylar hakkında verdiği ifadeler, Öcalan yakalandıktan sonra Yunanistan içinde çıkan kriz, yazarın ilk defa bu olayı haber haline getirmesi, Avrupa Birliği ikiyüzlü davrandığı için ABD tarafında yer alan Türkiye, Talabani'nin kuzey ırak ve Apo hakkındaki görüşleri de anlatılıyor. Çok fazla detay vermese de haber bültenlerinde bulunmayan bilgiler verdiği için okunması faydalı olacak kitaplardan biri.
Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak?
Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak?Tuncay Özkan · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 200536 okunma
Reklam
Öcalan, Emniyetin adamıydı. Hatta ona polisler “bizim Apo” derdi. Kendisini o dönemde ben de tanıyorum... 3 kişi tarafından soyulan Ankara Güven Hastanesi soygununu gerçekleştiren kişileri ihbar eden de Öcalan’dı. ( Ünal İnanç, gazeteci)
Sayfa 118Kitabı okudu
Sonuç: Öcalan’ı teslim alan Türkiye’nin kurumları ve siyasetçileri yetersiz kaldığı için Amerika kazandı, Türkiye kaybetti. Öcalan ve PKK, Suriye’den çıktığından bu yana, Amerika’nın kontrolünde, Türkiye’nin gözönünde emperyalizme hizmet etmeye devam ediyorlar.
Sayfa 183Kitabı okudu
Ortaya çıkan tek gerçek Öcalan’ın Amerika tarafından, Barzani- Talabani ikilisini rahatlatıp Amerikan destekli bir Kürt devletinin kurulmasını sağlamak için Türkiye’ye teslim edildiği. Öcalan ve PKK ise Kuzey Irak’ta Amerika’nın yedek “istikrarsızlaştırma” oyuncağı olarak Türkiye’ye karşı kullanılıyor.
Sayfa 183Kitabı okudu
Öcalan’ın, Gladio veya derin devlet diye tanımladığı çevrelerin Türkiye’de etkin olmasının nedenlerinden biri kendisi be PKK’nin yarattığı terör oldu. Türkiye’de çeteler ve oluşumları PKK terörü yüzünden büyüdü. PKK ve Öcalan, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve gelişmesinin önündeki en büyük engeller olarak oyundaki yerlerini aldılar.
Sayfa 173Kitabı okudu
Reklam
Bu operasyonda başka gizli servislerin etkinliği biliniyor. Bunu söylemek operasyonun değerini küçültmüyor. Aksine onu yerli yerine koyuyor.
Sayfa 164Kitabı okudu
Türkiye, Yunanistan’ı Öcalan’a sığınma olanağı tanıyarak PKK’yle işbirliği yapmakla suçluyor. PKK, Öcalan’a sığınma vermeyi reddederek Türklere teslim ettikleri gerekçesiyle Yunan hükümetine tepki gösteriyor. Kenya, Atina’yı bilgileri olmadan PKK liderini barındırarak ülkelerinin egemenliğini ihlal etmekle suçluyor, Yunanistan’dan elçilerini geri çekmesini istiyor. AB üyesi diğer ülkeler de, tavsiyelerini yerine getirmemiş olması sebebiyle duydukları huzursuzluğu Yunan hükümetine bildiriyor.. ( Takis Mihas, Gazeteci)
Sayfa 142Kitabı okudu
Öcalan’ın tutuklanması komplosunda Yunanistan tuzağa düşüren “dost” rolünü oynadı. Bu rolü sadece Yunanistan oynayabilirdi çünkü, PKK’nin itimadı vardı. Bu itimat, Yunan gizli servislerince Kürtlere son yıllarda verilmiş küçük miktardaki para ve komik derecedeki desteğe dayandı. Bu sözde yardım olmasaydı Öcalan, Yunanistan’a güvenmeyecekti. ( PKK ile dayanışma ilan eden Yunan terör örgütü 17 Kasım)
Sayfa 137Kitabı okudu
Yunanistan Dışişleri Bakanı Pangalos, PKK’nin terör örgütü olmadığını iddia ederek “Bazı eylemleri terördür ve protesto edilebilir ancak başka tür eylemde bulunamayan bir örgüte terörist diyemeyiz” tezini savundu.
Sayfa 135Kitabı okudu
Reklam
Atinaiki gazetesi haberinde, Yunan resmî makamlarının Öcalan’ı ağırlama konusunda çok önceden hazırlık içinde bulunduklarını ve bu çerçevede Yunanistan’ın Nairobi’de ki büyükelçiliğine 12 Ocakta bir telsiz, bir de uydu telefon yerleştirdiğini belirtti. Gazete bu tür sistemlerin Yunanistan’ın diplomatik temsilciliklerine “sadece, o ülkede savaş veya darbe beklendiği zaman yerleştirildiği” yorumunu yaptı.. Yunan hükümeti ise, “Öcalan aniden ve yasadışı olarak Ocak sonunda Yunanistan’a girdi, oldubittiye geldik, insani yardım vermek amacıyla Kenya’ya gönderdik” tezini savunuyordu.
Sayfa 131Kitabı okudu
Evden git telkinlerimiz onu ikna edemiyor. Kendisi çok akıllı ve kararlı, tehlikeyi hemen görüyor. Oturduğu yerden kalkıyor ve bana askeri selam durarak, “Yunanistan’dan siyasi sığınma istiyorum” diyor. Elime ise önceden Türkçe yazılmış bir siyasi sığınma dilekçesi iliştiriyor. ( Yunanistan Kenya büyükelçisi Yorgo Kostulas)
Sayfa 130Kitabı okudu
Öcalan’ın koruması Dilan Kılıç Yunanistan Başbakanı Simitis’e ağır ithamlarda bulundu ve ihanetle suçladı. Kılıç, Öcalan’ın Türkiye’ye uluslararası ortak bir komployla teslim edildiğini ve komploya taraf olanların CIA, MOSSAD, Türkiye, Kenya, Rusya ve Yunanistan olduğunu öne sürdü. Kılıç, “Simitis’in ahlak düzeyinden şüpheliyiz, ahlaksız çabalarda bulundu. Simitis ve Pangalos bile bile Öcalan’ı teslim ettiler” dedi.
Sayfa 128Kitabı okudu
Teröristbaşını ülkeye getiren emekli amiral Andonis Naksakis, Simitis Hükümetini Öcalan’ı satmakla suçladı... Yüksek tirajlı muhalefet gazetesi Elefteros Tripos, “Madem Öcalan’ın satıldığına inancımız güçleniyor, o zaman Türkiye’nin vaat etmiş olduğu 50 milyon dolar konusu da gündeme geliyor” ifadesini kullandı.
Sayfa 126Kitabı okudu
Öcalan’ın koruması Dilan Kılıç, “Yunan Dışişleri Bakanı Pangalos, bize Hollanda’ya götürüleceğimiz vaadinde bulundu. Nairobi’de ki elçinin evinden havaalanına doğru yola çıktık ancak Öcalan’ın otosu kayboldu.
Sayfa 124Kitabı okudu
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.