26 Haziran 2024
Koridor Yayıncılık
Sıralamalar

2025 18. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 17:25
Yazarın okuduğum ikinci kitabı... Kitaptaki kurguyu sevdim merak ettirirken aynı zamanda şaşırtması ve kitapta geçen karakterlerin sanki birbiri ile alakası yok izlenimi verip son 30 sayfada hepsini bağlaması keyif verici oluyor...
2024 50. kitabı
Büyük lokma ye büyük söz söyleme derler. Yazarın bundan önce çevrilen iki kitabını okumuş, asla ve asla bir daha bu yazarın kitaplarını okumam demiştim. Çünkü iki kitap beni çok yormuştu, hatta kitaplığımda bile tutmayıp elden çıkarmıştım. İyi ki yazara tekrar bir şans vermişim. Yazarın şimdiye dek okuduğum en yürek parçalayan, en akıcı kitabıydı. Yazar hem kendimize, hem de karakterlerin ruhsal durumlarına bakabilmek için bir pencere açıyor fakat o pencereden bakınca gördüğümüz manzara bizi fazlasıyla üzüyor. Çünkü o pencerenin ardında intikam var, acımasız işlenen cinayetler var, hayal kırıklığı var. Polislerin araştırma evresi kitapta çok güzel işlenmiş. Ancak hikayede beklenmedik bir gelişme, şaşırtıcı ve vurucu kısımlar yok. Daha çok akran zorbalığına maruz kalan çocukların duygusal yaraları ve buna bağlı işlenen intikam cinayetlerini konu ediyor. Kitapta suç işleyenin intikam seviyesine nasıl geldiğini anlayınca ufacık da olsa hak verdiğimiz anlar olmuyor değil fakat ne yaşanırsa yaşansın, adeleti kanunlar sağlamalı, biz değil. Evet bir insan kötü olabilir, fakat okul çağlarındaki çocukların bu kadar acımasız bu kadar kötü olmalarının nedenleri ne? İşte çözülmesi gereken en zor soru da bu değil midir? Kısaca Af, kötülük kavramını deşen, sorgulayan ve okura da sorgulatan kitaplardan. Kim daha kötü? İntikam cinayetlerini işleyen mi yoksa kurbanlar mı? Cevabı kitapta. Tavsiyemdir.
2024 117. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2024 18:08
Son dönemde hem yeni çıkan kitapları okuyorum hem de elimden bırakamadan okuyup bitiriyorum ;) Bu da demek oluyor ki; kitaplar müthiş ;) AfAf ' da öyle ... Teşekkürler Kıymetli Yrsa SigurdardottirYrsa Sigurdardottir ...
2026 1. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2026 00:00
Zorbalığın bireyler üzerinde bıraktığı derin izleri merkezine alan çarpıcı bir hikâye. Bir Snap kullanıcısının kurbanlara ait paylaştığı görüntüler üzerinden ilerleyen olaylarda, polis Huldar ile çocuk psikolojisi uzmanı Freyja birlikte çalışarak gizemi çözmeye çalışır. Soruşturma ilerledikçe, tüm ipuçları Laufhildur bağlantısında düğümlenir.
2025 42. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2025 00:00
Herkese merhaba, İzlanda’lı yazar Yrsa Sigurdardóttir 1998 yılında ilk çocuk kitabı ile başlar yazmaya,2005 yılında ilk polisiye kitabı "Son Ayinler” olup yayınlanır ve bir çok dile çevrilir, ardından da diğerleri gelir.   Elinde olmadan ekrana dokundu ve mesaj açıldı. Gördüğü karşısında çığlık atmamak için dudaklarını ısırdı. Katiliyle arasında sadece bir kapı vardı. Snapchat üzerinden aralıklı olarak iki görüntü düşer ardından acımasızca katledilmiş cesetleri bulunur. Birinin üzerin de 2 yazar diğerinde 3 yazar. Katil numaralandırıyorsa neden ikiden başlamıştır? 1 numaralı bir cesette mi vardı? Okul çağında ki gençlerin-ergenlerin birbirlerine yaptıkları akran zorbalığına ve acımasız intikamlarını yazar ustaca ele alıp farkındalık yaratmakla kalmayıp karakterlerin iç dünyalarınıda bizlere yansıtmış.  Öneririm, keyifle okuyun, Kitap ve sevgiyle kalın.
2026 47. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 23:10
Yazarın okuduğum üçüncü kitabı. İlk iki kitaptaki karakterlerle devam etmesi güzel ve tanıdık bir his uyandırıyor. Olay örgüsü gayet başarılı. Akran zorbalığı temalı olması ayrıca değerli kılıyor kitabı benim için. Hem polisiye gerilimini hem de karakterlerin iç dünyasını hatta aklından geçenleri bu kadar doğru yansıtması yazarın insan doğasını çok iyi analiz ettiğinin göstergesi. Psikolojik derinliği olan polisiye okumanın ayrı bir zevki oluyor böyle olunca
2025 2. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2025 21:07
Merhabalar, hayatımda ilk kez İzlanda asıllı bir yazarı ve kitabını okudum. Uzun zamandır okuduğum en iyi polisiye ve gerilim tarzı kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim. Kitabın konusu, seri cinayetleri işleme nedeni ve farklı bir hüznü vardı. Hiç aklıma çocukken yapılan zorbalıklarla ilgili bir polisiye kitabı yazılacağı ve bunu çok beğeneceğim gelmezdi. Yazarın zorbalığı ve bunun kurbanı olan çocukların üzerinde kalan etkiyi çok güzel işlediğini düşünüyorum. Dedektiflerin karakterlerini de güzel kurgulamış. Polisiye sevenlerin okumaktan keyif alacağını söyleyebilirim. Keyifli okumalar dilerim.
2024 23. kitabı
Zorbalık konusunu kurbanın gözünden ustaca ele almış, cinayetleri buna dayandırmış ve akran zorbalığına dikkat çekmiş. Açıkçası konusu itibari ile cinayet kurbanlarına hiç merhamet gösteremedim, herkes hakettiğini bulmuş gibi geldi bana. Hızla biten bir kitap oldu. Yazarın tüm kitaplarını keyifle okuyabilmiştim zaten.
2024 84. kitabı
“Bazen gerçek, diğer herkesin hemfikir olduğu şeydir.” Herkese merhaba Bugün, pinarliyorumpinarliyorum ‘la birlikte okuduğumuz Af kitabı ile geldim. Snapchat üzerinden yayınlanan görüntülerde, dehşete düşmüş genç bir kız, affedilmek için sürekli özür dilemektedir. Peki dışardan herkesin sevdiği bilinen bu genç kızımız kime, ne yapmıştır da böyle cani bir katilin eline düşmüştür? Çok geçmeden başka bir gence ait görüntüler de Snapchat’e düşer. İlk cesedin yanında 2, bu cesedin yanında 3 rakamı vardır. Bu iki gencin arasındaki nasıl bir bağlantı var? Polislerin, çözmesi gereken bu iki cinayet dışında; 1 rakamını taşıyan, henüz bulunmamış bir ceset olması olasılığı da var. Ortalık yangın yeri anlayacağınız Akran zorbalığı, çağımızın en büyük sorunlarından biri malum. Akran zorbalığına maruz kalan çocukların duygusal yaraları ve buna bağlı işlenen intikam cinayetleri anlatılıyor kitapta. Konunun özünü anladıktan sonra, şaşırtıcı bir olay yaşanmadı açıkçası. Yönetimlerin adaleti sağlayamadığı konularda, böyle çözümlerle karşılaşılıyor malesef. Canice öldürülen her iki genç içinde tüylerim bile ürpermedi haliyle. Esas kötü, katil ya da katiller miydi yoksa hayatı yaşıtlarına zehir eden, başlarına olmadık çorap ören gençler mi? Okuyun siz karar verin