Ah Şu Biz Karabıyıklı Türkler

Demirtaş Ceyhun

Ah Şu Biz Karabıyıklı Türkler Sözleri ve Alıntıları

Ah Şu Biz Karabıyıklı Türkler sözleri ve alıntılarını, Ah Şu Biz Karabıyıklı Türkler kitap alıntılarını, Ah Şu Biz Karabıyıklı Türkler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sonuç olarak şunu bir kez daha yenileyelim ki, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu bizce de birçok bilim adamımızın savladığı gibi kesinlikle Oğuzların Günhan kolundan Kayı boyu olsa gerektir.
E Yayınları 1992 Sayfa: 60
Her ne kadar, Mustafa Reşit Paşa ve arkadaşları da daha Tanzimat Fermanının hazırlanması sırasında ırk ve mezhep gözetilmeksizin devletin bütün uyruğunun konuşabileceği ortak bir dil arayışına girişmişler ve halkın büyük çoğunluğunun konuştuğu Türkçeyi resmi dil olarak kabul etmişlerse de, Türkçe adını kullanamamışlardır. "Türkçe" sözcüğünün Osmanlılarca bir resmi belgede ilk kullanılışı ise, 1876 yılında olmuştur. Birinci Meşrutiyette Sultan II. Abdülhamit'in yürürlüğe koyduğu 1876 Kanunî Esasi'nin (Anayasanın) 18. maddesinde, ilk kez, "Osmanlı Devleti'nin resmi dilinin Türkçe olduğu ve devlet hizmetinde çalışacak kişilerin bu dili bilmek zorunda oldukları" hükmü getirilmiştir.
E Yayınları 1992 Sayfa: 121
Reklam
Kimine göre, Anadolu'ya ilk ayak basan Türkler, bizlerin ataları olan Oğuz boylarıdır ve XI. yüzyıldan itibaren gelmeye başlamışlardır. Kimine göre Türklerin Anadolu'ya ilk ayak basışı Abbasiler dönemindedir. Abbasi halifeleri daha IX. yüzyılda Bizans'a karşı Semerkant dolaylarından getirdikleri Türkleri Güney ve Doğu Anadolu'ya yerleştirmişlerdir.
E Yayınları 1992 Sayfa: 22
Bu yüzden, XVI. yüzyıldan itibaren de, Osmanlı ülkesindeki Türklerin adı artık Rumiler veya (İslâmlar) değil ile Yörükler (veya Türkmenler) değil, İstanbullular ve Taşralılar'dır. Yerleşiklere "İstanbullu", Anadolu'daki Türklere de "taşralı" denilmektedir.
E Yayınları 1992 Sayfa: 104
54 öğeden 111 ile 54 arasındakiler gösteriliyor.