Eylül 2004
9786051551906
Sıralamalar

Puan vermedi·248 syf.·
2020 7. kitabı
Moğol istilasının ardından çöküşe geçen Anadolu Selçuklu Devleti'nin ayakta kalma çabasını, önemli tarihi şahsiyetler üzerinden, canlı ve akıcı bir üslupla anlatan roman bir devre ışık tutuyor. Ahilik teşkilatının kurucusu ve önderi, dericilerin piri, esnaf ve sanatkarın lideri olarak kabul edilen Ahi Evran ve etrafında toplanan Müslüman Türklerin azim ve kahramanlık dolu mücadelesi, okuru adeta bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.
Tarih
Neden?
2023 3. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2023 04:49
Kitap anlatımı boğucu olmuş. Devam isteği gelmiyor içinizden. Ahi Evran'ın hayatını dönem sonu ödev olduğu için araştırma da bulunmuştum. Az çok geçmişini öğrenmiştim. Bu kitapta nedense ihtiyacı yeteri kadar karşılamamış.
İnceleme
Ahi EvranGökhan Maraş · Ötüken Neşriyat · 200441 okunma
Ahilik kavramını öğrenmek için hikayesini bilmek gerekir
2024 31. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2024 09:30
Sevgi Dostlar, Tarihsel bir dönemi güzel bir kurgula ve akıcı bir dille kaleme alındığı kitapları seviyorum. Yazarın bu kitabı da bu anlamda değerli bir eserdir. Anadolu Selçuklu Döneminin son dönemi dağılma dönemini yansıtan, özellikle Ahi Evran, Hacı Bektaş Veli, Şeyh Edebali, Şeyh Süleyman Türkmanî, Ertuğrul Bey ve daha nice kahraman şahsiyetlerin yer aldığı bir kitaptır. İstilacı ve yıkma taş üstünde taş bırakmama anlayışına sahip olan Moğollara karşı Türklerin yaptığı mücadeleyi, akıcı bir dille anlatan, olay örgüsü bölümlere ayrıldığı anlaşılırlığı gayet rahat olan bir kitaptır. Kitabı okurken, kitap bizlerin her türlü zorluk ve sıkıntılı zamanda bile çare arayan ve düştüğü yerden kalmasını bilen bir neslin devamı olduğumuzu hatırlamamıza vesile oluyor. Tarihi zamansal yolculuk yapmak isteyenlere, Ahilik kavramını ve hikayesini öğrenmek isteyenlere tavsiye edebileceğim güzel bir kitaptır. İyi okumalar..
2022 5. kitabı
Okunma: 09 Mart 2022 15:43
Anadolu Selçuklu Devleti'nin dağılma döneminde yaşayan Pir Ahi Evran ve sayısı bilinmeyecek kadar fazla Ahi teşkilatı üyesinin taş üstünde taş, gövde üstünde baş bırakmayan acımasız Moğol ordusuna karşı nasıl mücadele ettiklerini anlatan bir kitap. Akıcı bir üslupta yazılmış olması gayet iyi. Olay örgüsü bölümlere ayrılmış, bu sayede olayların işleyişini rahat bir şekilde takip edebilirsiniz. Keyifli okumalar :) Teşekkürler Gökhan Maraş

Gökhan MaraşYazar · 5 kitap
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş, 1978 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaktadır. 1987 yılında yapılan seçimlerle, Kırşehir Milletvekili olarak seçilmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde önemli çalışmalara imza atmıştır. Milletvekilliği sırasında, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nu hazırlamış ve kanunlaştırmıştır. 2001 yılında fiilî siyaseti bırakarak yeniden Kırşehir’de avukatlık yapmaya başlamış, 2006-2012 yıl-ları arasında Kırşehir Barosu Başkanlığını yürütmüştür. Yazarın Ötüken Neşriyat tarafından yayınlanan Ahi Evran ve Şeyh Edebali isimli iki kitabı vardır. Siyaset ve strateji konularında araştırmalar yapmaktadır.