Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ahlak ve Toplum

Emile Durkheim

Ahlak ve Toplum Gönderileri

Ahlak ve Toplum kitaplarını, Ahlak ve Toplum sözleri ve alıntılarını, Ahlak ve Toplum yazarlarını, Ahlak ve Toplum yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
240 syf.
9/10 puan verdi
Birey asla kendi başına tanrı fikrini,mitleri ve dine ait dogmaları;sorumluluk ve ahlaki disiplin fikrini v.s. oluşturamazdı....Bilim mağrurdur ve çok sayıda inanana ihtiyacı yoktur. İdeali küçük zihinlerin erişebileceği yere indirmenin iyiliği nerededir? " En üstte yer alanlar en altta yer alanlar adına düşünecektir. Bütün insanlığın
Ahlak ve Toplum
Ahlak ve ToplumEmile Durkheim · Pinhan Yayıncılık · 201687 okunma
"Tanrı, dünyayı insanların anlaşmazlıklarına terketti"
Reklam
İnsan ikilidir; çünkü onda iki dünya bir araya gelir: bir tarafta akıllı olmayan ve ahlak dışı madde ve diğer tarafta fikirler, ruh ve iyi ahlak...
İnanca dayalı toplumda, toplum bireyin güçsüzlüğü oranında güçlüdür.
Eğer bir halkın bilime inancı yoksa, dün­yada olan tüm bilimsel gelişmeler o toplumu oluşturan zihinler üzerinde etkili değildir. Bugün bile, eğer bilim ka­muoyuna çok karşı bir fikir beyan ederse, oradaki etkinliği­ni kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır.
"Tanrı, dünyayı insanların anlaşmazlıklarına terk etti"
Reklam
Ne kadar güçlü olursa olsun her kişiliğin toplum karşısında hiçbir anlamı yoktur; toplum ona rağmen varlığını sürdüre­bilir.
Bencil ve örtülü güdülere daha az önem verdiğimizde insanların güvenini daha kolay kazanı­rız.
Bugün her şeyden önce gelmesi gereken en acil işimiz, ahlaki mirası­mızı kurtarmak olmalıdır; bu mirası güvence altına aldıktan sonra onun zenginleşeceğini göreceğiz.
Kantçı­lık, sosyalizm aşılanmış olan Fichte'nin ahlak kurallarına ve Marx'ın da öğrencisi olduğu Hegel'in felsefesine yol açmış­tır.
Reklam
Hakikatin kalabalıkları sevmediği söylenir. Neden bu aris­tokratik aşağılamayı teşvik edelim? Kendi adıma, hakikatin tek bir varlık sebebi ve tek bir varlık biçimi olduğunu dü­şünüyorum: bilinmek...
Dini, siyasi ve yasal geleneklerin katılığını ve hükmünü sürdürdüğü her yerde değişime yatkınlık ve dü­şüncenin uyanışı kısıtlanır.
Dini, siyasi ve yasal geleneklerin katılığını ve hükmünü sürdürdüğü her yerde değişime yatkınlık ve dü­şüncenin uyanışı kısıtlanır.
"Tanrı, dünyayı insanların anlaşmazlıklarına terk etti"
Sayfa 216 - Pinhan Yayıncılık 1. Basım 2016Kitabı okudu
158 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.