~~~ AİLE SOHBETLERİ ~~~
Esselamü Aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtühû,
Heybeme eklemiş olduğum çok kıymetli bir kitapla geldim yine.
Okuma grubumuzdaki hanım kardeşlerimle birlikte okumuş olduğumuz ve çokça istifade ettiğimiz çok kıymetli bir eserle.
Eser ;
Aile olmanın Yüce Allah'ın (Celle celâluhu) insanlar için takdir buyurduğu en büyük nimetlerden olduğunu,
İçinde pek çok hikmetler, güzellikler, maddi manevî faydalar saklı olduğunu,
Bu nimete kavuşmak ve kavuştuktan sonra da muhafaza etmenin muhakkak gerekli olduğunu,
Aileyi muhafazanın ilk adımının ise, İslâm ahlâkını, helâli haramı, Kur'an'ı, sünneti, edep adabı öğretmek ile mümkün olacağının üzerinde durmakla birlikte,
İman, ibadet, ahlâk, sakınılması gereken haramlar, kaçınılması gereken davranışlar gibi başlıklar altında bir müminin bilmesi ve yaşaması gereken İslâmî kaideleri titizlikle açıklamış.
Konuları ayet ve hadisler, âlimlerin konu hakkındaki açıklamaları okuyanı yormadan izah etmiş.
Veeee en sevdiğim kısım ise,
Konunun sonunda zihinde konuların daha kalıcı olmasına yönelik olarak anlatılanlar ile ilgili sorulan sorular oldu.
Öyle güzel olmuş ki sorulara cevabı verirken zihinde konu tekrar edilmiş, canlanmış oluyor.
Çokça severek okuduğum ve istifade ettiğim bir eser oldu.
2.cildini de okumak, istiafede edebilmek, hayatımıza aktarabilmek nasip olsun inşallah.