İnsan Olmanın Özüne Yolculuk

Orijinal Adı:
Mind: A Journey to the Heart of Being Human

2022 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2022 03:57
Yazar Akıl'lı çok farklı bir bakış açısıyla değerlendiriyor. Bütünleştirme kavramını aklın göreceliğine dayandırıyor. Aynı zamanda aklın insanın beynin içinde sabit olmadığını, insan davranışı, insanın fili tekamülü akıldan onay niteliğinde faydalandığını ve aklın duruma insana yön verdiğinin tezini ortaya koyuyur.
O.Kadirhan /bay mavi
O.Kadirhan /bay mavi
1000Kitap Gerçek Okurlar
2019 12. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2019 14:01
Akıl nedir diye sorsanız insanlar bir iki cümleyle özetleyiverir. Daniel Siegel koca bir kitapta aklın aslında ne olduğunu anlatmaya çalışmış. Yer yer bilimsel örneklerle desteklediği kitabını wheel of awareness olarak adlandırdığı bir meditasyon yönteminden bahsetmiş.
2022 24. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2022 10:57
Akıl nedir? Bu kelimeyi tanımlayabilmek ne kadar zor öyle değil mi? Belki birkaç tanım düşünebiliriz bu konuda ama hangisi olursa olsun hep bir eksikliği olacağı kesindir. Bu eserde aklın ne olduğunu tanımlamaya çalışıyor yazarımız. Aklın beynimizle bağlantısını, aklın sadece beyinde mi olduğunu yoksa sadece bedende mi olduğunu ya da insanlar arasında ki ilişkilerde de akıl olup olmadığını sorguluyor yazarımız. Bütün bunları irdelerken okuyucuyu da irdelemenin içine çekip alıyor yazarımız bu sayede okuyucu olarak kitaba olan ilgimiz artıyor. Kitabın dili biraz ağır gelebilir bazı noktaları anlama konusunda zorluk çekebilirsiniz. Ama sabrederek ilerlerseniz bu konuyu aşabilirsiniz. Yer yer sıkılmalar da olabilir fakat yazarın her irdelediği konuyu okuyucuya da irdeletmesi ile kitap ile okuyucu arasındaki bağ büyüyor diyebilirim. Aklın benliği veya bizliği oluşturması nasıl şekilleniyor; benlik ve bizlik arasındaki fark nedir; tarihimizde ve evrimimizde aklın bu kavramlarla olan ilişkisi nasıl gelişmiştir gibi derin konulara değinilen bu eseri okumanızı tavsiye ediyorum. Sevgiyle ve kitapla kalmanızı diliyorum. :)

Daniel J. SiegelYazar · 10 kitap
Daniel J. Siegel Harvard Üniversitesi'nden tıp diplomasını aldı ve pediatri ve çocuk, ergen ve erişkin psikiyatrisi eğitimi ile UCLA'da mezuniyet sonrası tıp eğitimini tamamladı. O eki deneyimleri duyguları, davranışları, otobiyografik bellek ve anlatı nasıl etkilediği üzerine bir vurgu ile aile etkileşimleri inceleyerek, UCLA Ruh Sağlığı Araştırma Görevlisi Ulusal Enstitüsü olarak görev yaptı.