Yazar:
Büyüyenay Yayınları
9786052071809

2020 52. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2020 00:26
Bu kitapta adeta duygu savrulmaları yaşıyorsunuz. Akif Emre'nin Aliya ile ilgili yazıları ile başlıyor. Zaman içinde oluşan yazıların bir araya getirilmesi ile oluştuğu için kitabın ortalarına doğru bıkkınlık oluşmaya başlıyor. O başlarda hissettiğiniz çekiciliği şaşkınlığı yitirmeye başlıyorsunuz. Kitabın ortasına geldiğinizde ise o dönemdeki etkin insanlarla yapılan röportajlarla karşılaşıyorsunuz. Hepsinin savaş sonrasında yapılmış olması da ayrıca önem taşıyor sanırım. Akif Emre'nin kendi el yazılarının eklenmiş olması ayrı bir güzellik katmış ama tüm röportajlar yerine sadece Aliya ile ilgili röportajda bu olsaydı daha iyi olabilirdi. Aliya ile yapılan röportaj çok yavan gelmişti. İçimden böyle olmazki demiştim ama kitabın sonunda Akif Emre bunun sebebini 2008'de Prizen'de yaptığı konuşmada, sorularının çoğunun çizildiğini, zoraki röportaj alabildiklerini ifade ederek açıklamış. Kitabın son bölümünde Aliya'nın vefatı ile ilgili yaptığı konuşma konulmuş. Sanırım Aliya'yı bundan daha güzel anlatmak imkansız. Eğer bu güzel insanı anlatmak isterseniz sanırım Merhum Akif Emre'nin satırlarını okumanız yeterli olacaktır. şahsen ben bundan sonra Bosna ve Aliya'yı anlatacak olursam sadece o metni okumakla yetineceğim. Okunası hatta geç kalınmış kitaplardandır benim için..
2020 72. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2020 01:30
Kitap, merhum Akif Emre'nin Aliya İzzetbegoviç'i anlattığı gazete köşe yazıları, röportaj ve anma toplantılarındaki konuşmalarının deşifre edildiği yazılarından oluşuyor. Aliya ile ilgili güzel anlatımlar güzel olmakla beraber kitapta çok defa tekrarlara da düşülmüş. Ki bu tür kitaplar için normal bir şey. Çünkü özellikle kitap olarak düzenlenmemiş. Akif Emre vefat ettikten sonra kitap hazırlanmış. Yine de okunmaya değer diye düşünüyorum. Çünkü Aliya'nın anlatıldığı tüm kitaplar güzel.
Akif Emre - Aliya
2026 21. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2026 00:00
Yazarın, bir biyografinin ötesine geçerek; sarsılmaz bir karakterin ve inancın izini sürdüğü bu eserde Aliya; sadece bir lider olarak değil, İslam medeniyetine dair umudu hatırlatan, insanlığa ders veren bir şahsiyet olarak anlatılıyor. Kitap, bizi Miljacka Irmağı kenarında büyük hayaller kuran o genç adamla tanıştırırken; en karanlık zamanlarda, savaşın ve soykırımın ortasında bir insanın nelerle baş edebileceğini de gözler önüne seriyor. Akif EmreAkif Emre , Aliya’nın şahsında; modern insanın yitirdiği edep dolu Müslüman kimliğini bizlere yeniden hatırlatıyor. Hapishanedeki marangoz atölyesinde masa&sandalye üretirken, bir yandan da hapishane notlarıyla yeni bir dünya inşa eden; 50 bin sayfalık bir kütüphaneyi zihnine sığdıran Bilge Kral’ın hikayesi bu... Kitap boyunca sureti değil, sireti (ahlakı) dert edinen yüce bir lideri okuyoruz. Dolayısıyla sadece siyasi lider olarak anmaktan ziyade örnek alınacak bir şahsiyet olarak anmanın önemini anlayacaksınız. AliyaAliya
Bilge Kral
2019 2. kitabı
"Siyasi aktör olarak oynadığı rol ne kadar önemli olursa olsun birey olarak sadece içinden çıktığı ulusun değil bir medeniyetin bu topraklardaki hayatiyetini temsil etmek gibi tarihi bir kavşak noktasında duruyor olması, az rastlanır bir durumdur.. Bulunduğu yer ve oynadığı tarihi rol Aliya'yı bizzat kendi kişiliğini de aşan bir okumaya tabi tutmamızı gerektiriyor.." diyen Merhum Akif Emre; Aliye İzzetbegoviç ,Mustafa Çeriç Cemalettin Latiç, Eşref Çampara.. Kısacası bu kitapta adı geçen Aydın komutan gibi ileri gelenler ile görüşmüş izlenimlerini düşüncelerini hem Aliya üzerinden hem de Balkan coğrafyası hakkında yazdığı yazılarla değerli bir görevi yerine getirmiştir.. Hapishane yillarinda ve oncesinde, sonrasinda da arkadasi olan ona cok yakin isimlerden Aliya ile ilgiligili röportajlarina yer vermis Akif Emre, ve bizzzat Aliya ile yaptigi röportaji da kitapta yer aliyor.. Aliyayi daha iyi anlamak istiyorsak kesinlikle okunmasi gereken bir eser oldugunu dusunuyorum.. Rahmetli Akif Emre'ye ve Aliya başta olmak üzere tüm Şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum..
2022 7. kitabı
Yer yer tekrarlara düşmüş olsa da farklı açılara yönelmemi sağlayan, fikri ve düşünce olarak etkileyen bir kitap. Özellikle röportaj kısmı daha da akıcı ve akılda kalıcı. Bizatihi yaşayan insanlardan okumak kaybedilenlerin ya da kazanılanların neler olduğunu daha da açık gösteriyor.

Akif EmreYazar · 13 kitap
Akif Emre, Türk köşe yazarı. 1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kayseri yaptı. 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yayıncılık, gazetecilik ve televizyonculuk yaptı. Yayıncılığa Akabe yayınlarının İstanbul temsilciliğinde başladı. Bir dönem İnsan Yayınları'nın yayın yönetmenliğini yaptı. En son Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazarı olarak görev yapan Akif Emre, 23 Mayıs 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucunda 69 yaşında hayatını kaybetmiştir.