Said Havva Külliyatı

Allah'a İnanmak

Said Havva
Kitap, Allaha iman konusunda insanın aklına gelebilecek her türlü şüpheyi defederek, Allaha iman etmenin gerekliliğine ve zorunluluğuna dair belgeler ortaya koymaktadır. Bu hususta kitapta, bir çok belge ele alınmış, enfüsî ve afakî pek çok delil gözler önüne serilmiştir...rnAllahı bilmek, bir bütün olmak kaydıyla İslâmın temelidir. Bu bilgi ve iman İslâmda her işin başıdır. Onsuz bir fiilin değeri ve gerçekliği yoktur. Bu değerden yoksun iş ruhsuzdur. Ruhsuz işin değeri nedir?..rnFakat Allahı nasıl bileceğiz? Bu bilginin yolu nedir? Ulaşmak istediğimiz yere nasıl gidileceğini bilmiyorsak, varmamız elbette mümkün olmaz.rnSöz konusu ve tahmin edilen soruların cevabını bulacağımız bu kitap; sahasında büyük bir boşluğu dolduracaktır inancındayız. Hidayet ve yardım Allahtandır.
Yazar:
Çevirmen:
Faruk Yılmaz
Faruk Yılmaz
Türler:
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 12 dk.Sayfa Sayısı: 254Basım Tarihi: 30 Kasım 1996Yayınevi: Yenda Yayınları
Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

254 syf.
10/10 puan verdi
İslam dininin temeli Allah'ı bilmektir peki yaratıcımız olan Allah(c.c) yeterince biliyor ve inanıyor muyuz? Yoksa dindar görünümlü lakin her türlü ahlak dışı davranışı kendine meşru gören şahıslar yüzünden inancımız azalıyor mu? Ya da dünyada vuku bulan savaş,cinayet, vs.inancımızı sarsılıyor mu pek çok genç bu ve buna benzer olaylardan ötürü ateizme kayıyor.Her geçen yıl bu ateizm inancı artıyor, bu kitap özellikle bu durumda olup kafasında anlamdıramadığı ve bir çok soru işareti bulunan bireyler için kaynak kitap olma niteliğinde esere gelirsek; Yazar bilimsel birçok görüşe karşılık kendi düşüncelerini dile getirip Allah'ın muazzam irade,kuvvet ve ilmini ayetler ışığında okuyucuya aktarıyor. Okurken fark edemediğim göremediğim muazzam nitelikte yaratılan, hayranlık duyulan öyle çok detayı fark ettim ki hayatta şükrüm,bağlılığım,merakım arttı diyebilirim. Konuya ilgi duyanların mutlaka okuması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum. Son olarak neye niçin inandığımızı bilirsek yaptığımız yapacağımız her şey daha anlamlaşır daha güzelleşir. Keyifle okumanız ve hayata bakış açınızı değiştirmesi dileğiyle sağlıcakla kalın.
Allah'a İnanmak
Allah'a İnanmakSaid Havva · Yenda Yayınları · 1996142 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.