Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Amerikan Gizli Belgeleriyle Türkiye'nin Kurtuluş Yılları

Orhan Duru

Amerikan Gizli Belgeleriyle Türkiye'nin Kurtuluş Yılları Hakkında

Amerikan Gizli Belgeleriyle Türkiye'nin Kurtuluş Yılları konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Geleceğin süper gücü ABD, Türk Kurtuluş Savaşı’na nasıl bakıyordu? Orhan Duru’nun üç yüzü aşkın mikrofilm rulosunu tarayarak hazırladığı Amerikan Gizli Belgeleriyle Türkiye’nin Kurtuluş Yılları, işte bu soruyu cevaplıyor. ABD’lilerin Mustafa Kemal ve arkadaşlarını önceleri ‘asi’, mücadelelerini de ‘ayaklanma’ olarak tanımlarken; giderek bu sert tanımları bırakıp ‘milliyetçiler’ ve ‘milliyetçi hükümet’ tanımına nasıl yöneldiği, bu belgelerde izleniyor. Diplomatların ve komiserlerin yolladığı telgraflar ve istihbarat raporları, ABD hükümetinin yeni Türk devletinden beklentilerinin, zaman içinde nasıl şekillendiğini ve berraklaştığını gözler önüne seriyor.
Yazar:
Orhan Duru
Orhan Duru
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 8 dk.Sayfa Sayısı: 252Basım Tarihi: Şubat 2001Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları
ISBN: 9789754582574Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 7.1
Erkek% 92.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Orhan Duru
Orhan DuruYazar · 29 kitap
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetten sonra bir süre aynı fakültede, asistan olarak görev yaptı. 27 Mayıs Darbesi'nden sonra, bu görevinden uzaklaştırıldı. Bir süre veterinerlik yaptı. Gazeteciliği kendine meslek olarak seçti. Ulus, Cumhuriyet, Milliyet, Güneş ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. En son Interstar TV'de haber müdürlüğü yaptı. Bu görevden sonra, yazarlık yapmaya devam etti. Yazar ve çevirmen
Sezer Duru
Sezer Duru
'nun eşidir. Bir süre tedavi gördüğü Surp Agop Hastanesi'nde 25 Ocak 2009 saat 02.30'da vefat etti. Orhan Duru ayrıca İngilizce science-fiction sözünü Türkçeye bilim-kurgu olarak tercüme eden, kullanan ve bu sözcüğü Türkçeye kazandıran kişidir. Bu kullanım daha sonra Türk Dil Kurumu tarafından resmileştirilmiştir.