Anarşizm mi Sosyalizm mi?

Josef Stalin

Anarşizm mi Sosyalizm mi? Sözleri ve Alıntıları

Anarşizm mi Sosyalizm mi? sözleri ve alıntılarını, Anarşizm mi Sosyalizm mi? kitap alıntılarını, Anarşizm mi Sosyalizm mi? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bütün sınıflar, birleşin! Considerant'ın Demokratik Manifesto'sunda ilan ettiği slogan budur."
Sayfa 68 - Kalıt Yayınları-pdfKitabı okudu
"İnsanların varlığını belirleyen şey, onların bilinçleri değildir; tam tersine, onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır." -Karl Marx
Sayfa 25 - Kalıt Yayınları-pdfKitabı okudu
Reklam
Herkesten yeteneğine göre, herkese gereksinimine göre.
Sayfa 45 - Evrensel basım yayınKitabı okudu
Proleter Sosyalizmi
Devletin varlığının en son evresi, proletaryanın, burjuvazinin nihai yıkımı için, siyası gücü ele geçireceği ve kendi yönetimini (diktatörlüğünü) kuracağı zaman, sosyalist devrim dönemi olacaktır Ama burjuvazi ortadan kaldırıldığı zaman, sınıflar ortadan kaldırıldığı zaman, sosyalizm iyiden iyiye yerleştiği zaman, herhangi bir siyasi güce gerek kalmayacak ve devlet denilen şey tarih alanına çekilecektir.
Sayfa 102 - Epub
Mesele şudur ki, marksizm ve anarşizm, her ikisi de, mücadele arenasına sosyalizm bayrağı altında girmelerine rağmen, bütünüyle farklı ilkeler üzerine kurulmuşlardır. Anarşizmin temel taşı, bireydir. [Anarşizmin] öğretilerine göre, [bireyin] kurtuluşu, yığınların, [yani] kolektif vücudun kurtuluşunun baş koşuludur. Anarşizmin öğretilerine göre, birey kurtulmadıkça, yığınların kurtulması olanaksızdır. Buna uygun olarak, sloganı, "Her şey birey için"dir. Oysa marksizmin temel taşı yığınlardır. [Marksizmin] öğretilerine göre, [yığınların] kurtuluşu, bireyin kurtuluşunun baş koşuludur. Yani, marksizmin öğretilerine göre, yığınlar kurtulmadıkça, bireyin kurtulması olanaksızdır. Buna uygun olarak, sloganı, "Her şey yığınlar için"dir. Açıktır ki, burada, sadece taktikler üzerine anlaşmazlık değil, biri diğerini reddeden iki ilke bulunmaktadır.
Sayfa 7 - Epub
Düalizm'in Reddi
"Materyalist teori, hem düalizmi hem de idealizmi kesinlikle reddeder. Kuşkusuz dünyada hem düşünsel hem de maddi olgular vardır, ama bu kesinlikle bunların birbirlerini yadsıdıkları anlamına gelmez. Tam tersine, düşünsel ve maddi yön, aynı doğanın ya da toplumun iki farklı biçimidir; biri olmadan diğeri düşünülemez, bir arada vardırlar, birlikte gelişirler ve bu nedenle birbirlerini yadsıdıklarını sanmamız için ortada hiçbir neden yoktur."
Sayfa 31 - J.V Stalin
Reklam
Geri148
489 öğeden 481 ile 489 arasındakiler gösteriliyor.