Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anarşizm mi Sosyalizm mi?

Josef Stalin

Anarşizm mi Sosyalizm mi? Sözleri ve Alıntıları

Anarşizm mi Sosyalizm mi? sözleri ve alıntılarını, Anarşizm mi Sosyalizm mi? kitap alıntılarını, Anarşizm mi Sosyalizm mi? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Durmadan büyüyen, her zaman ilerleyen ve gelecek için savaşan tek sınıfın, kent ve kır proletaryası olduğunu görüyoruz.
Demokratik cumhuriyet feodal düzeni yıktığı ölçüde iyidir ve biz, onun uğruna mücadele ederiz, ama burjuva düzeni güçlendirdiği ölçüde de kötüdür ve biz ona karşı mücadele ederiz.
Reklam
Görüldüğü gibi sorun, hangi sınıfın bugün için çoğunlukta olduğu ya da daha yoksul olduğu değil, hangi sınıfın güçlenmekte ve hangisinin dağılmakta olduğudur.
Proleter Sosyalizmi
Considerant, 1893'e kadar yaşadı. Demokratik Manifesto'sunu 1843'te yayınladı. Marx ve Engels, 1847'de, Komünist Manifesto'larını yayınladılar. Daha sonra, Marx ve Engels'in Manifesto'ları, bütün Avrupa dillerinde tekrar tekrar yayınlandı. Herkes bilir ki, Marx ve Engels'in Manifesto'ları yeni çağ açan bir belgedir. Durum böyleyken, Considerant ya da dostları, Marx ve Engels, hayatta bulunurlarken, bunların, "sosyalizmi", Considerant'ın Manifesto'sundan çalmış olduklarını söylememişlerdir.
Sayfa 94 - Epub
Proleter Sosyalizmi
Grevler, boykot, parlamentarizm, toplantılar, gösteriler, hepsi, proletaryayı hazırlamada ve örgütlemede araç olarak iyi mücadele biçimleridir. Ama bu araçlardan hiç biri mevcut eşitsizliği ortadan kaldıramaz. Bütün bu araçlar, bir tek temel ve belirleyici araç halinde toplanmalıdır; proletarya kapitalizmi temelinden yıkmak için burjuvaziye karşı kararlı bir saldırıya geçmelidir. Bu asıl ve belirleyici araç, sosyalist devrimdir. Sosyalist devrim, ani, kısa bir darbe olarak düşünülmemelidir; bu, burjuvaziyi yenilgiye uğratan ve onun mevzilerini ele geçiren proleter yığınlarının verdiği uzun bir mücadeledir, Ve proletaryanın zaferi, aynı zamanda, yenilen burjuvazi üzerindeki egemenliği kuracağına göre, sınıf çatışmalarında, bir sınıfın yenilgisi, diğerini egemenliğini gösterdiğine göre, sosyalist devrimin ilk aşaması, proletaryanın burjuvazi üzerinde siyası egemenliği olacaktır. Proletaryanın sosyalist diktatörlüğü, iktidarın proletarya tarafından ele geçirilmesi - işte sosyalist devrim bununla başlamalıdır.
Sayfa 79 - Epub
762 öğeden 491 ile 500 arasındakiler gösteriliyor.