Androdemia Safkanin Gözyaşları
Selamm, Size bir soruyla geldim.
13 yaşındayken özel güçlerinizin olmasını ve özel eğitim veren bir akademiye gitmek ister miydiniz? Eh ilk cevap benden gelsin. Ben fantastik delisi bir insan olarak kesinlikle isterdim.
Hangimiz yıllarca bir baykuştan kabul mektubu beklemedi ki canım Androdemia safkanin gözyaşlarını okurken fantastik yönünün haricinde kitabin 2000li yillarda gecmesi beni ayri bir mutlu etti. Ortaokul yıllarıma ışınladı. Trol bebeklerin olduğu, atarilerde Mario'nun prensesi kurtarmasina yardim ettigimiz yıllara...
Kitap, özel güçleriyle bir araya gelen gençlerin dayanışmasını, farklılıklarına rağmen birbirleriyle bir takım olmasını anlatıyor. Aynı zamanda sürükleyici ve akıcı kurgusuyla elinizden birakamadan bitiriyorsunuz.Fantastik, macera dolu bu evren sizleri bekliyor diyor. Hemen konuya geçiyorum.
2000'li yılların ortasında sıradan bir ortaokul öğrencisi olarak yaşayan Ece, annesinin kayıp olmasından dolayı agir sıklet bir boksör olan babası Taylan ve Artemis adındaki beyaz tüy yumağı kedisiyle sıradan bir ortaokul öğrencisi olarak yaşarken, insanlarin içinden geçirdikleri düşüncelerini duyduğunu fark eder. Kısa süre de bunu karlı bir işe çeviren Ece, sınav zamanları okuldaki çocuklara soruları bazen para, bazen bir jeton karşılığı bazen de sevdiği bir Cd karşılığında satar. Tabi ki bu hali çok geçmeden birilerinin dikkatini çeker.
Andromeda akademisinden aldığı kabul mektubuyla kendini birden özel yetenekli çocukların arasında bulan Ece, güçlerinin derinligine inerken, yeni dostluklar edinir. Cesurca adimlarla okulda dönen entrikalara karşı,arkadaşlarıyla birlik olurken aile sırlarını öğrenmesi ise kendi ile ilgili en büyük kesfi olacaktır.
Yazardan okuduğum ilk kitaptı. Son olmayacağı kesin, umarım ikinci