Safkanın Gözyaşları

2024
Otantik
Sıralamalar

Puan vermedi
Merhaba size hem yetişkinlerin hem de gençlerin severek okuyacağı fantastik kurgu bir kitapla geldim. @asafekinyesil kaleminden Otantik Kitap tarafından yayınlanan Androdemia Safkanın Gözyaşları adlı kitabı okudum. Androdemia Akademi, gizli güçleri olan çocukların gittiği bit okuldur.Burada farklı güçleri olan bir çok çocuk vardır ve hepsi bu okulda kendi güçleri kullanmayı öğrenmek,yeni arkadaşlar edinmek ve kendi benliklerinin farkında olmaları sağlayan bir okuldur.Ece’de bu okulda tesadüfler sonu gelmiş olan onüç yaşında bir çocuktur.Heyecan dolu sürükleyici bit fantastik kurgu,devam kitabınıda en kısa sürede okumak için sabırsızım.Sizlerede şimdiden keyifli okumalar dilerim yazarın kalemi daim olsun. #pamuksekerkitap
Puan vermedi
Selam arkadaşlar bugün sizlere okumaktan büyük keyif aldığım #androdemia sakanın gözyaşları kitabı ile geldim. Ece babası ve minik güzel kedisi Artemis ile birlikte yaşamını sürdüren sıradan bir ortaokul öğrencisi olsa da içindeki gizli gücün farkına varmaya başlar. Kendi okulunda arkadaşlarının akıllarından geçenleri duyabilen Ece'nin duyamadığı tek ses babasının düşünceleridir. Annesinin nerede olduğunu çok merak etsede babasının ağzından bu konu ile ilgili tek bir cümle alamaz. Ece 'yi fark eden ve onunla ilgili gizli planlar peşinde olanlarsa onu Androdemia' ya davet etmiştir bile Androdemia ise onun gibi özel ve yetenekli çocukların eğitildiği bir okuldur. Kurucusu Bay Layemut'un kötü planlar kurduğunu düşünüp yerine geçen Bayan Esrari artık okulun müdürüdür. Orada tanıştığı arkadaşları ve dönen gizli dolaplardan şüphe duyan Ece diğer grup arkadaşları ile Bay Layemut'un peşine düşerler. Bu okul ona ailesi ile ilgili gizli sırları da açığa çıkarabilecek midir? Ece'nin yeteneklerinin tek tek farkına varışını, arkadaşları ile beraber birlik içerisinde olacakları güzel bir fantastik kitap bırakıyorum. Devam kitaplarını da sabırsızlıkla bekliyorum. Heyecan verici bir yerde bitmesi bir tık üzdü Kitaplar ile kalmanızı dilerim.
2024 17. kitabı
Okunma: 10 Mart 2024 00:54
Herkese merhabaBugün @pamukokumalar'in #pamukokumalaryerli1 etkinliği için seçtigim Otantik Kitap ve @asafekinyesil'in kaleminden cikan Androdemia Safkanin Gözyaşları isimli kitap ile geldimm. Hadi gelin hep birlikte Andromeda Akademia'ya konuk olalım.Bu okulda her bir öğrencinin özel bir yeteneği var .Kimisi lastik gibi esneyebiliyor kolu metrelerce uzayabiliyordu,kimi hava bükebiliyor minik bir kasırga yaratabiliyordu,kimi ucabiliyor,kimo zamanda yolculuk yapabiliyordu. Ece'de sıradan bir ortaokul öğrencisi iken içindeki cevher yavaş yavaş açığa çıkıyor ve insanların düşüncelerini okuyabildiginin farkına varıyordu ve kendini Androdemia da buldu.Hem yeni dostluklar kuruyor hem de ailesinin sırları ile yüzleşiyordu. Kitabi okurken kendimi 13 yaşında özel yetenek hayalleri kurarken buldum,hangimiz istemezdik kiÇok keyif aldığım sabırla devamini beklediğim bir kitap oldu fantastik severlere duyurulur.Hem büyüklere hem küçüklere çok iyi gelecek
2024 10. kitabı
Androdemia Safkanin Gözyaşları Selamm, Size bir soruyla geldim. 13 yaşındayken özel güçlerinizin olmasını ve özel eğitim veren bir akademiye gitmek ister miydiniz? Eh ilk cevap benden gelsin. Ben fantastik delisi bir insan olarak kesinlikle isterdim. Hangimiz yıllarca bir baykuştan kabul mektubu beklemedi ki canım Androdemia safkanin gözyaşlarını okurken fantastik yönünün haricinde kitabin 2000li yillarda gecmesi beni ayri bir mutlu etti. Ortaokul yıllarıma ışınladı. Trol bebeklerin olduğu, atarilerde Mario'nun prensesi kurtarmasina yardim ettigimiz yıllara... Kitap, özel güçleriyle bir araya gelen gençlerin dayanışmasını, farklılıklarına rağmen birbirleriyle bir takım olmasını anlatıyor. Aynı zamanda sürükleyici ve akıcı kurgusuyla elinizden birakamadan bitiriyorsunuz.Fantastik, macera dolu bu evren sizleri bekliyor diyor. Hemen konuya geçiyorum. 2000'li yılların ortasında sıradan bir ortaokul öğrencisi olarak yaşayan Ece, annesinin kayıp olmasından dolayı agir sıklet bir boksör olan babası Taylan ve Artemis adındaki beyaz tüy yumağı kedisiyle sıradan bir ortaokul öğrencisi olarak yaşarken, insanlarin içinden geçirdikleri düşüncelerini duyduğunu fark eder. Kısa süre de bunu karlı bir işe çeviren Ece, sınav zamanları okuldaki çocuklara soruları bazen para, bazen bir jeton karşılığı bazen de sevdiği bir Cd karşılığında satar. Tabi ki bu hali çok geçmeden birilerinin dikkatini çeker. Andromeda akademisinden aldığı kabul mektubuyla kendini birden özel yetenekli çocukların arasında bulan Ece, güçlerinin derinligine inerken, yeni dostluklar edinir. Cesurca adimlarla okulda dönen entrikalara karşı,arkadaşlarıyla birlik olurken aile sırlarını öğrenmesi ise kendi ile ilgili en büyük kesfi olacaktır. Yazardan okuduğum ilk kitaptı. Son olmayacağı kesin, umarım ikinci
2024 53. kitabı
Herkese selam dostlarım, Bugün sizlere Asaf Ekin Yeşil’in kaleme aldığı “Androdemia” adlı eser ile geldim. fantastik severler için kaçırılmayacak bir eser! Baş karakterimiz Ece, sıradan bir ortaokul öğrencisi gibi görünse de aslında göründüğü gibi değildir. Bir gün Ece, sahip olduğu özel yeteneklerinin farkına varır. Ece’nin insanların düşüncelerini duyma yeteneği onu farklı kılar. Androdemia Akademisi’ne davet edilir. Bu akademide, diğer özel yeteneklere sahip gençler ile tanışır ve beklenmedik şekilde sırlarla yüzleşir. Kitabı okurken Ece’nin maceralarını okuyup, eşlik etmek çok eğlenceliydi. Yazarımızın kalemi ve kurgusu her yaşa hitap edecek cinsten. Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz her yaştan okuyucunun keyif alarak okuyabileceği bir serüven.
2024 17. kitabı
Androdemia (Safkanın Gözyaşları) || Asaf Ekin Yeşil Selam çiçeklerim, bugün size gençler için kaçırılmayacak güzellikte olan, fantastik türdeki “Androdemia” ‘dan bahsetmek istiyorum biraz. Türünün en iyilerinden, buna kesinlikle bayılacaksınız! Baş karakterimiz Ece 13 yaşında,sıradan bir ortaokul öğrencisi. Daha doğrusu yeteneklerini keşfedene kadar o kendini böyle sanıyor. Sıradan bir okul hayatı varken insanların zihninden geçenleri duyabildiğini farkettiği ancak buna çok da anlam veremediği bir zamanda Andromedia Akademisi’ne davet ediliyor. Androdemia Akademi namı diğer Androdemia Ece gibi farklı ve doğaüstü yetenekleri olan çocukların eğitilmesi için kurulmuş bir okul. Bu okulda hem yeteneklerini geliştirmek hem de güncel dersleri öğretmek esas.Tabii yaşanacak entrikaları saymazsak. Ece ayak direterek gittiği akademide kendinde hiç bilmediği yetenekleri keşfedecek, geçmişinin gizemli perdesini aralayacak ve kendini hiç ummadığı sır dolu anların ortasında bulacak. Eser seri halinde ve “Safkanın Gözyaşları” serinin ilk kitabı. 174 sayfalık bu eserin yazım dili çocukların hiç zorlanmadan anlayabileceği sadelikte. Betimlemeler hayal dünyasını güçlendirecek tarzda ve buna ek olarak bazı bölümlerde yer alan görsel çizimler hayal dünyasını destekleyecek nitelikte. Yazarımız kurguyu genç yaşlara yönelik ele almış olsa da yetişkinler dahil birçok yaşa hitap edecek cinste bir eser. İçerisindeki karakter yoğunluğundan tutun da olayların gizemine kadar her şey okurken keyif almanıza fazla fazla yetecek. Ben bir günde son derece keyif alarak okudum. Yazarın olayı şuan için sonlandırıldığı nokta heyecanımı zirvede bıraktı. Devamında neler olacağını heyecanla bekliyorum.
2024 12. kitabı
Andromeda Akademi, sıradan okullardan çok farklı. Bu akademide en az bir yeteneğe sahip çocuklar yeteneklerini geliştirmek için buradalar. Her şey olduğu gibi ilerlerken, bir gece Zafer ve Talia Androdemia'nın kaderini değiştirecek bir olaya tanık olacaklardır. Akademi için bir şeyler yapması gerektiğini bilen çocuklar ise kendi takım arkadaşlarına durumu bildirdiğinde yeteneklerini birleştirmeleri ve birlikte haraket etmeleri gerektiğini çoktan anlamışlardı. Dünyada ise Andromeda Akademi'nin ismi duyulan ancak bu okula kabul mektubuyla gidildiği bilindiği için birçok çocuk tarafından merak edilen bir okuldur. Babası, kedisi Artemis ve en iyi arkadaşı Melis ile vaktini geçiren bir çocuktur Ece. Fakat büyüdükçe kendisindeki yeteneği fark etmeye başlamıştır: Başkalarının zihinlerini okuma. Ece fark ettiği bu durumun bir tesadüf mü yoksa gerçekten yetenek olup olmadığını zihninde tartarken Andromeda Akademi'den gelen kabul mektubu ile sırlar da açığa çıkmaya başlayacaktır. Babasına sorup öğrenemediği bazı soruların cevabını Androdemia'nın gizeminde öğrenirken aynı zamanda kendi içsel kimliği ile de yüzleşecektir. Yazarın bu sırrı sayfaların içerisinde serpiştirerek okuyucuya sunması hoşuma gitti. "Bence bunun, senin yeteneğindeki olduğunu kabullenmelisin. Kabullenince yönetmesi daha kolay oluyor, emin ol." Kitabın +10 yaşındaki herkesin okuyacağı fantastik bir eser olması beni mutlu etti. Hızlı okunan ve sahnelerin film şeridi gibi aktığı bu eserde özellikle çocukların hayal gücünün daha da gelişeceğini düşünüyorum. "Her zaman mutlak doğrular yoktur çocuklar, tecrübelerden elde edilen doğrular vardır." Eserin içerinde yer alan çizimler, yaratılan evren ve Androdemia'da okuyan çocukların okuyucunun zihninde yer edinmesine yardımcı olacaktır. Arkadaşlığın, takım
Fantastik
Puan vermedi
Androdemia… Birtakım yeteneklere ve özel güçlere sahip çocukların biraraya getirildiği veyeteneklerini nasıl kullanacaklarını öğrendikleri özel bir okul. Akıl okuma yetisine sahip Ece ve arkadaşlarının başlarından geçen maceralarını soluksuz okuyacaksınız. Son derece akıcı bir dille kaleme alınan kitabın daha çok ortaöğretim öğrencilerine hitap ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bununla birlikte fantastik eserler okumayı sevenler için de merak unsuru sebebiyle bir solukta bitecek bir kitap. Kitap okumayı sevmeyen ya da daha henüz alışamamış çocuklarınıza, maceralarla dolu olması, akıcılığı ve okuyucuyu merak ettirmesinden dolayı kitap okuma alışkanlığı kazandırmada yardımcı olacaktır. Ayrıca son sayfada devamı gelecek hissi bırakılarak bitirilmiş bir kitap seri müjdesi verir nitelikte. Keyifli okumalar.
Okudum Bitti
Androdemia/Safkanın Gözyaşları
2024 7. kitabı
"On üç yaşındayken herkes kendini özel zanneder ama sadece bazıları gerçekten öyledir." Ece, sıradan hayatı olan bir çocuktu. Ortaokul döneminde bile etrafındaki insanlar ona tuhaf geliyordu. Sanki buraya ait değilmiş gibi hissediyordu. Bazen zihninin içinde başkalarının sesini duyuyordu. Bazen de tüm sesler susuyordu. Net olmayan bir duygu değişimi gibi. Babası onu sevse de çok sıcakkanlı olmadığını kanıtlamıştı. Hayatı babası, arkadaşı Melis ve kedisi Artemis'den ibaretti. Günün birinde özel yetenekli çocukların gittiği bir okul olan Androdemia'dan davet mektubu alan Ece, kendini bekleyen maceradan habersizdi. Ece' nin yolculuğu arkadaşlıktan, aile sırlarından ve maceradan geçerken bizler ise bu fantastik evrene hayranlıkla bakacağız. Androdemia/Safkanın Gözyaşları kitabını çok beğendim. Karakterler, özel yetenekler ve mekan çok güzel kurgulanmıştı. İlk etapta kafamda oturmayan detaylar sayfalar ilerledikçe tam yerini buldu. Kurguya kültürel öğelerimizin ve yaşayışımızın serpiştirilmesi çok isapetliydi. Ortaokul dönemi için uygun olsa da fantastik sever dostlarımın da okumasını tavsiye ederim.
Fantastik
2024 28. kitabı
Okunma: 20 Mart 2024 04:01
"Hey Ece! Su garip tipleri taniyor musun? diye sordu."Sürekli sana bakıyorlar." Melis, Ece'ye iyice yanaşarak, "Tuvaletten gelirken yanlarından geçtim ve garip şapkalı kadının sana bakarak 'Onu en yakın zamanda istiyorum. Not al!' dediğini duydum." dedi. Herkese merhaba Küçükken özel bir yeteneğiniz olduğunu hiç düşündünüz mü? Peki özel bir yeteneğiniz olsaydı bunun ne olmasını isterdiniz? "On üç yaşındayken herkes kendini özel zanneder ama sadece bazıları gerçekten öyledir." Ece, babası ve kedisi artemis ile yaşayan, çoğu zamanını en yakın arkadaşı Melis ile geçiren bir çocuktur. Ece, insanların zihninden geçenleri duyabilmekte ama bunun özel bir güç olmadığını, tesadüften ibaret olduğunu düşünmektedir ta ki yatılı olarak kalınan ve özel güçlere sahip çocukların bir arada olduğu Androdemia Akademi'den davet mektubu alana kadar.. Bu gelen davet mektubu ile birlikte bir çok sır açığa çıkacaktır. "Andromeda Akademi, sıradan okullardan çok farklı. Bu akademide en az bir yeteneğe sahip çocuklar yeteneklerini geliştirmek için buradalar.Her şey olduğu gibi ilerlerken, bir gece Zafer ve Talia Androdemia'nın kaderini değiştirecek bir olaya tanık olacaklardır. Akademi için bir şeyler yapması gerektiğini bilen çocuklar ise kendi takım arkadaşlarına durumu bildirdiğinde yeteneklerini birleştirmeleri ve birlikte haraket etmeleri gerektiğini çoktan anlamışlardı." Babasının da farklı olduğunu düşünen, annesi hakkında sorular sorsa da cevap alamayan Ece, Androdemia Akademi'de sorularının cevabını bulurken kendini de keşfetmeye başlayacaktır. Kitapta en sevdiğim kısım yürüyemeyen ve tekerlikli sandalye kullanan Fırat'ın uçma yeteneğinin olmasıydı beni aşırı duygulandırdı. +11 yaş ve üstünün rahatlıkla okuyacağı, çocukların hayal gücünü geliştirip sıkılmadan

Asaf Ekin YeşilYazar · 1 kitap
Asaf Ekin Yeşil, 1986 yılında Ankara’nın Keçiören ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Aynı zamanda yan dal olarak Sosyal Bilgiler Öğretmenliği eğitimi aldı. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Çocuk Tiyatrosu ve Oyun, Tiyatro-Drama alanında tamamladı. Çeşitli özel eğitim kurumlarında çalıştıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türkçe öğretmeni olarak görev yaptı. Eğitimde drama, çocuk tiyatrosu, robotik ve kodlama, e-Twinning, yaratıcı yazma ve diyalojik okuma gibi modern yöntem ve alanlarda çalışmalar gerçekleştirdi. Yazarın çeşitli öyküleri ve çocuk edebiyatı etkinlik çalışmaları bulunmaktadır. Eğitim kurumları, sanat akademileri, dernekler ve farklı kuruluşların talepleri doğrultusunda birçok yerde atölye, seminer, içerik geliştirme ve uzaktan eğitim projeleri yürüttü. 2015 yılından bu yana Münih Başkonsolosluğu bünyesinde Türkçe ve Türk kültürü öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Asaf Ekin Yeşil, evli ve iki çocuk babasıdır.