5 Ekim 2015
İlk Yayın Tarihi:
2012
Timaş Yayınları

2019 21. kitabı
Adını görünce dayanamıyorum Okuduğuma hiçbir zaman pişman olmuyorum, Her kitabında bana kattıklarını hissediyorum. Bu kitabı diğerleri gibi birbirinden ayrı hikayelerden oluşmuyordu. Doktora tezini hazırlamaya çalışan Mehmet ve tezinin konusu Niyazi Mısrî idi... Tasavvufi bir kitaptı. Adeta bir yolculuk... Bazı yerlerini,olay geçişlerini anlamakta zorluk çeksem de, Niyazi Mısrî yi ayrıtiyetten araştırınca tüm taşlar yerine oturdu. Dikkatle okunması gereken bir kitap. Tavsiyemdir!
2022 34. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2022 16:45
Niyazi Mısri' nin Malatya Aspuzu' da başlayıp Limni' de son bulan hayat hikayesini bilinçakışı tekniğiyle ustaca romanlaştıran Sadık Yalsızuçanlar , 1600' ler ile şimdiyi paralel bir şekilde yansıtmayı başarmış. Niyazi Mısri'nin Kadızadelilerin etkisi ile o döneme damga vuran tarikat karşıtı kadının elinden çekmesi , Devleti Aliye tarafından sürgün edilmesi ve yaşadığı şeylerin tamamı romana konu edilmiş . Doktora tezi olarak Niyazi Mısri' yi seçen Mehmet ise Mısri' ye duyduğu hayranlık ile bambaşka noktaya gelip , hayatındaki sıkıntıları aşmaya çalışıyor. Romanı çok beğendim , tavsiye ederim...
2018 666. kitabı
Bu kitabin beklentilerimi tam olarak karsilayabildigini soyleyemem. Kitabi alirken arka kapak tanitimi bana tamamen farkli cagrisimlar yapmisti. Yaklasik ayni tarz konuyu isleyen kitaplarin icinde cok begendigim kitaplar olmustu malesef bu kitap onlardan degil.
Puan vermedi·288 syf.·
2020 35. kitabı
İnsan kafasının içinde düşünceler birbirinden bağımsız kopuk kopuk deveran eder ya; yazar bunu kaleme dökmüş. Düşüncenin nerden kopup nereye bağlanacağı kestirilemiyor. Bir yerden sonra takip etmeyi
● ANKA ●
2026 3. kitabı
"Ten gözüyle Mısri'yi görsem deme kim Zira biz ol suret içre anka olmuşuz" ~ Niyazi Mısrî ~ Romanın baş kahramanı Mehmet, doktora tez konusu olan Niyazi Mısrî'yi çalışmak üzere kolları sıvamıştır. Bir gece rüyasında da aldığı haberle bir anda hocası "Yunus Emre"yi çalışması gerektiğini söyler. Çünkü Mısrî'yi anlamak için Yunus'un yolundan geçmek gerekir. Bir yandan eşiyle sorunlar yaşayan Mehmet, Niyazi Mısrî'nin hem "Divan"ını hem de "İrfan Sofraları"nı okuyarak tasavvufi düşüncelerde anlam arayışına düşer. Bilinç akışı tekniğiyle yazılan bu roman, okura ilk başlarda anlama güçlüğü verse de tekniği kavradıktan sonra akıp gidiyor. Açıkçası okunmasını en çok istediğim kitaplardan oldu. Niyazi Mısrî'nin hayatından izler barındıran bu romanda kendi çocukluğuma gittim. Malatya... Çarmuzu mahallesi... Ve daha neler neler... Tebessüm ederek okudum. Nasip işte... 4 yıl önce Malatya'da kitaplığıma dâhil olan kitabı, memleketimden çok uzakta okumuş olmak farklı bir histi. Duygusal bir okuma oldu. Bu kitabın değeri bilinsin diye paylaşılmasını zaruri görüyorum. Kitap yorumlarıma güveniyorsanız lütfen sizler de paylaşın. Sevgiyle... Değerli ProfilKitap, bu eserin hak ettiği kapak tasarımı bu değil. Rica ediyorum, sonraki basımlarında daha gönül çelen bir tasarım yapın. Lütfen...
2025 12. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 21:52
Doktora tezi olarak Niyazi Mısri’yi çalışan Mehmet üzerinden Niyazi Mısri’nin hayatını bilinç akışı tekniği ile işlemiş yazar. Genel olarak güzel alıntılar yaptığım bir kitap oldu. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı diğer kitaplarınıda okumayı isterim.

Sadık YalsızuçanlarYazar · 113 kitap
Sadık Yalsızuçanlar (d. 1962, Malatya), roman ve öykü yazarı, TRT Ankara Televizyonu'nda yapımcı. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Türkoloji Bölümünü bitirdi (1983). Bir süre yayıncılık ve öğretmenlik yaptı. Halen TRT Ankara Televizyonu’nda yapımcı olarak çalışıyor. Şehirleri Süsleyen Yolcu ve Rüya Sineması’yla TYB öykü ve deneme ödülünü, Ozanın Kopuzu Aşığın Sazı ve Kırkambar belgeselleriyle TMKV ve TYB tv program ödüllerini kazandı.