Bilim Tanrı'yı Gösteriyor Ama Bazı Bilim adamları Bunu İtirafa Hazır Değil!

Aramızda Kalsın Tanrı Var

John C. Lennox

Aramızda Kalsın Tanrı Var Sözleri ve Alıntıları

Aramızda Kalsın Tanrı Var sözleri ve alıntılarını, Aramızda Kalsın Tanrı Var kitap alıntılarını, Aramızda Kalsın Tanrı Var en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sıhhatli görünen bir adamın aniden ölmesi bir mucize değildir: Çünkü böyle bir ölüm diğer ölümlerden bir hayli olağandışı görünse de sıklıkla olduğu gözlenir. Ama ölü bir adamın hayata dönmesi bir mucizedir çünkü buna hiçbir çağ ve yerde asla rastlanmaz. Bu nedenle her bir mucizeye karşı değişmez bir deneyim olması gerekir, aksi takdirde söz konusu olay mucize demeye layık olamaz." Bu ifadeler o kadar tesirli olmuştur ki, sırf bu nedenle dahi incelemeye değer. Hume'un burada birbiriyle örtüşen iki argüman ortaya attığını görüyoruz: 1- Tabiatın değişmezliği (tekbiçimli oluşu) argümanı a) Mucizeler tabiat kanunlarını ihlaldir. b) Tabiat kanunları ‘sağlam temelli ve değişmez' deneyimler üzerine bina edilirler. c) Bu nedenle mucizelerin aleyhine olan bir argüman deneyimden elde edilen bir argüman kadar iyidir. 2- Deneyimlerin değişmezliği (tekbiçimli oluşu) argümanı a) Olağandışı, fakat sıkça görülen olaylar mucize değillerdir -mesela sağlıklı bir insanın aniden ölmesi. b) Öldükten sonra dirilme bir mucizedir çünkü hiçbir yer ve zamanda gözlenmez. c) Her bir mucizede, o olayın zıddı olan tekbiçimli (değişmez) deneyimler vardır; aksi halde ona mucize denmez. Burada Hume mucizeye örnek olarak, öldükten sonra dirilmeyi seçmiştir ve bu spesifik örneğin hayatın kökeni gibi konuların tartışıldığı bir kitapta kullanılmasının uygun düşmediği düşünülebilir.
Sayfa 265 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Galileo
“Tanrı insana duygu, akıl/idrak ve zekayı bahşetmiştir’ öyleyse onları atıl bırakmamalı, kullanarak bilgi edinmeliyiz.”
Sayfa 27 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Tanrı bize kendini tanıtmak için iki kitap sunmuştur ; kainat kitabı ve kutsal kitap. "
Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Wilson'un evrim tanımında ele aldığı seviyedeki doğal seleksiyonun aslında açıkça ortada olduğuna daha önce de defalarca dikkat çekilmiştir. Colin Patterson, evrim hakkında yazdığı ders kitabında bunu, aşağıda geçen didaktif argümanla ifade eder: -bütün canlılar ürerler. -bütün canlılar kalıtımsal varyantlar gösterirler. -kalıtımsal varyantlar üreme üzerinde farklı etkiler gösterirler. -bu yüzden üreme üzerinde avantajlı olan varyantlar üstün gelir, dezavantajlı olanlarsa başarısız olur ve organizmalar değişir. Sonuç itibariyle, doğal seleksiyon bir popülasyon içerisinde daha zayıf yavrular üreten neslin sonunda ortadan kalkarak daha güçlünün gelişme sürecini açıklar.
Sayfa 140 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Kainatın başlangıcı
Evrenin neden var olduğu sorusu, evrenin başlangıcı olup olmadığı sorusundan mantıksal olarak farklı bir sorudur. Evrenin bir başlangıcı olup olmadığı sorusu, düşünce tarihinde her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Bu soru, nihai hakikatin ne olduğuyla da alakalıdır. Çünkü eğer evrenin başlangıcı olmasaydı evren, ezeli ve ebedi olmuş olurdu; bu durumda onun sadece varlığın "kaba gerçeği” olduğu söylenebilirdi. Buna karşın, eğer evrenin başlangıcı varsa, evren ezeli ve ebedi olamaz, dolayısıyla nihai gerçeklik de olamaz.
Sayfa 89 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Bu tür yorumlar biyolog ve filozof olan Paul Erbich'in görüşlerini destekler mahiyettedir: "Mutasyon-seleksiyon mekanizması (canlıyı) en optimal hale getirme mekanizmasıdır." Yani halihazırda var olan canlıların seçilerek değişen çevre koşullarına uyum göstermesini sağlar, tıpkı mühendislikte genetik algoritmaların optimizasyonu kolaylaştırması gibi. Ama yepyeni bir şey yaratmaz.
Sayfa 148Kitabı okudu
Reklam
175 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.