Arayış

Berdan Ber
2020
Puslu Yayıncılık

2020 75. kitabı
Arayış Bugün yazar @berdanber07 ‘ın @pusluyayinlari çıkan #arayış kitabı ile geldim. Kitabı Vuslat teki ve her birinin kalbi güzel bir grup ile okudum. Onca kalın ve seri kitapların ardından bu hikaye çok güzel bir değişiklik oldu. Okurken hep bir bilinmeyenin ortaya çıkacağını hissettim ve öylede oldu. Son bölümün sayfalarında beklenmedik itiraflara şaşırır iken. Kapanış bölümünde okuduklarım beni çok daha şaşırttı. #evdekalkitapoku kapsamında 9. kitabımıda paylaşmış oldum Konusuna gelecek olursak. Hikaye ismini bilmediğimiz bir adamın açısından okuyoruz. Küba’ya anıdan gelişi ile herkesle tüm iletişimi kesiyor. Yerel halk ile kaynaşan adam barda çalışan Rana ve dedesi Josef ile tanışır. Josef ile hoş bir sohbeti olan adam, aynı zamanda Rana ile daha fazla yakınlaşır. Günler ilerledikçe birlikte bir haftasonu gezisine çıkarlar. Oysa adamın Rana’ya yaklaşmasının altında hiç kimsenin bilmediği bir sebep yatmaktadır.
2020 4. kitabı
KİTAP TAVSİYEM "ARAYIŞ" / "Berdan Ber" ALINTILAR İmkansızın içinde bile imkan varken,senin içinden neler çıkacağını hayal bile edemezsin... Evrensel doğruları referans alarak düşünen ve haraket eden insan,tek başına cesur bir çoğunluktur aslında... Her şey üstüme geliyor,susmak bile bir çığlığa dönüşüyor... Tecrübe,çok pahalı bir şey,çok büyük bedeller ödenerek kazanılıyor... Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler,aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur...(Che) Bir insanın en büyük eseri kendisidir!Kendi gibi olan insanlar,farkındalıkla bir arayışa girmek yerine eksiklerini tamamlamaya çalışırken ifşa olurlar... Bazen daha güzeli, Yarım kalmış bir şiiri,tamamlanması için miras bırakmaktır... En başarılı olacağın rol "Kendini oynamaktır" İnsanın ki olduğunun evrensel ölçüsü,düşündükleri değil,yaptıklarıdır... Hayatın akışındaki her doğru nehirdeki su kadar berrak,her yanlışsa suya atılan taşlar gibi dalgasını zamanla akışa teslim etmiş hatalardır... Ölümün olduğu yerde hayatın anlamı ne kadar mühim olabilirdi ki? Yolculuğun anahtar kelimesi hayatın kapılarını aralayacak parolaydı aslında : Farkındalık... Asıl olan milyarlarca yıldır var olan bu dünyada,neredeyse mikron kadar küçük beyinlerimizin çapı ile evrenin çapı tutulduğunda,çıplak gözle bakmaktan çekinmemekti... Damla,denizdi;deniz,okyanus;okyanus,bir su birikintisiydi... Geçmişini iyi okuyamayanların geleceğe yön veremeyeceği ya da sonuçlarından kötü bir yeni geçmiş daha oluşturacağı kuşkusuz bir gerçekti... Gerçeklik,kendini tamamlamaktı sadece... Bildiği en önemli gercekti aldığı nefesin kıymeti... Hayat böyle bir şey işte!Zamanın evrimleştirdiği karakterlerimiz,kişiliklerimiz ve belki hayatın ta kendisi... Nasıl bir insan olduğunun evrensel ölçüsü,yaptıklarındır... Memleketim dünyamdır,dünya bir
2020 37. kitabı
Berdan Ber Arayış Arayış, bir yolculuğun adı Arayış, egosunu önünden çekmek isteyen bir adamın kendini tamamlama arayışı Arayış, ömür israfından kaçış. Ana karakterin ismi verilmiyor kitap da adam diye bahsedilmiş sonuna dek. Kübaya giden adamın yurda farklı dönüşü Gitme kararını nasıl aldı dersiniz? Okumalısınız. Sürpriz sonlu bir kitap Kısa öz ama dolu dolu.... Öyle ki Descartes ten Che 'ye Einstein den Nietzche ye Mevlana dan Hacı Bektaş a Nazım Hikmetten Can Yücel e Pek çok büyük insanın alıntılatının yer aldığı güzel bir kitaptı. Ülkemizdeki eğitim sitemi ve kapitalizm eleştirisi kabul edilebilir bir nitelikteydi. Yerçekimsiz parti içimi ısıttı Siz de okumalısınız ki iç yolculuğunuz başlasın.
Arayış
2020 71. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2020 17:31
ARAYIŞ #okudumbitti #kitapyorumu Merhabalar güzel insanlar Ramazan ayına girdik ve şu günleri kitap okuyarak dolu ve eğlenceli bir hale getirebiliriz. Şimdi sizlere değişik bir kitaptan bahsedeceğim. Gelin ilk önce #arkakapakyazısı 'nı okuyarak ne tür bir kitapla karşı karşıya olduğumuzu anlayalım. ... Kitabımız her sürecin bir yolculuk olduğunu, her amacın bir son olmadığını ve mutluluğa ulaşmanın en önemli anahtarının "farkındalık" olduğunu vurgulamayı satırlarıyla dert edinmiştir! Sayfaların damarlarında akan farkındalık, bedenimizdeki auranın alanını genişleterek, tecrübelerin ve sorgulamanın bitmeyeceği bir arayışa sürüklerken, "denge" kavramının koruyucu gücünü anlatmayı, sevginin diline teslim edecektir. Ön yargılardan tamamen uzaklaşarak, keşfetmenin, kendiyle rekabetçi bir duruş sergileyerek, kendi önünde egosunu çekmenin, mutluluğa ulaşmak için ilk anahtarı tutma eylemini tattırmaya çalışacaktır. ... Kitap hakkında fikirlerime gelecek olursak; çok enteresan bir kitaptı gerçekten. İçerisinde çok ünlü ve cok sevilen yazarların güzel sözleriyle desteklenmiş bir eser. Belli bir yerden kendini dinlemek için gelen, ticaretle uğaşan zengin bir adam yeni dostluklar ve arkadaşlıklar edinip kendi "Arayış'ına" ortak düşüncelerle karşılaşması ilgisini çeker. Rana isimli genç kız bu adamın ilgisini çeker. Gençler gibi farklı bir tutku arayışına girer. Bakın adam Rana'yı nasıl tanımlıyor; "Sen nasıl birisine cevap vermek için biraz erken, insanları iyi tanıdığımı düşünürüm ama senin için ortalama bir yorum yapmak istemiyorum. Senin tamamlanmış bir hikaye yok henüz. Bir başyapıtın ilk bölümü gibisin, senden uzun ve dolu bir roman olacağı aşikar." Alıntılar; "Bir insanın en büyük eseri kendisidir! Kendi gibi olamayan insanlar, farkındalıkla bir arayışa girmek yerine
Puan vermedi·160 syf.·
2020 28. kitabı
#kitapyorumum #Arayış @berdanber07 @pusluyayinlari merhaba millet bu sefer geceden düştük yollara berdan'la gel kendimizi arayalım dedi.bende temem dedim ne bilem ben teeeee küba'lara gitcemizi #kitapyorum benim adım yok kacaman adamım ben kendimi aramak için yollara düştüm küba'da buldum kendimi. Rana barda çalışan genç bir kiz birde dedesi var ️adam neden kendini aramaktadir ️hadi ariyor neden küba'yı seçmiştir ️tüm dünyayla neden ilişkilerini keser ️Rana'ya yakınlaşmasının sebebi nedir ️peki kendini bulabilecek mi sade anlaşılır dille yazılmış.bölüm bölüm olmasıda hoşuma gitti.Kısa bir çırpıda okuyabileceğiniz bir kitap. kitapla ve sevgiyle kalin
2020 27. kitabı
@berdanber07 #arayışkitabi @pusluyayinlari #alıntı '' Bazen sessizlik konuşur, ağlatır, kızdırır, isyan eder! Bazen hesaplaşması ağır bir kavga olur. Depreşerek yıkar yüreğindeki dağları, toz duman eder, görmez gözler, atmaz kalbin. Öyle dipsiz bir sessizlik olur, yaşamını kökünden söker, susuz, topraksız kalırsın! Bu duyguların dilidir, kelimesiz konuşabilen, bağırarak anlatan. Bir sarılma, bir cümle kurtaramaz durumu. Susarsın.'' Herkese merhaba Hadi bugün sizlerle Türkiye'den Küba'ya giden; bu yolculukta aslında, kendi içimize keşfe çıkan, çıkmamızı, sorgulamamızı sağlayan, düşünce gücünüzü hoş şekilde yoracak güzel bir kitap ile geldim Kahramanımızın herşeyi yok sayarak, kendini tamamlama adına gerçekleştirdiği bu yolculukta ünlü düşünürlerden, Mevlana ya kadar önemli düşünürlerimizden kesitler ile Rana, Josef, Marcus ile yaptıkları keyifli sohbetlere şahit olacak, okurken de bir yandan kendinizi sorgulayacaksınız. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama sonun beni şaşırttığını itiraf ediyorum iyi ki kitaplar var, iyi ki.. Okurken bile çoğu zaman tabir edilen yerlerde solukladığınızı hissettirmesi bile öyle lütuf ki Hayat hakkında sorgulayıcı, düşündürücü,farklı pencereden baktıracak bir kitap arayışı içerisinde iseniz şans verebilirsiniz, yazarımızın kalemi daim, okuyucusu bol olsun Vuslat teki 'ın okuma grubu #vuslatınkitapkurtları ile birlikte bu güzel kitabı okuduk. #pusluyayincilik, yazarımız @berdanber07 ve çok sevgili Vuslat teki çok teşekkür ederim   #2020okudugumkitap46
2020 167. kitabı
Röportaj yapacağım için yazar ve kitabını tanımak amacıyla Arayış'ı okudum. Arayış'ta:"İyi, ama kendini tamamlamak için bu kadar uzağa gelmeye ne gerek vardı, kendi kozanda bile tamamlayabilir ve özgürleşebilirdin, kelebekler gibi," diyor. Kendini tamamlamak için gerçekten o kadar uzaklara gitmeye gerek var mı? İçinde eksik olan bir şey varsa ve bunun ne olduğunu bilmiyorsan; nereye gidersen git tamamlayamama olasılığı var. Eğer ne aradığını biliyorsan, nerede olduğunu da bilme olasılığın var, çok aramana gerek yok. Nihayetinde bu aradığın şeye bağlı. Dervişler arayışlarını tamamlamak için çileye girerlermiş. Arayışlarını içsel olarak yapıyorlarmış. Bir bölümde: " Her birey için bu yolculuk baştan başlıyor, kendi seyahatnamesini yazıyordu her insan!" denilmiş. Her birey, her yolculuk farklı olduğuna göre; kişisel gelişim, felsefe, psikoloji gibi branşlarda nasıl genelleme yapılıp, tek tip tavsiye veriliyor? Değişik yapıya sahip bireyler olarak, aradığımız farklı, eksiğimiz farklı öyleyse arayış yolumuzun da farklı olması gerekmez mi? Arayış, bir roman, hikayesi var ama sadece roman demek de haksızlık olurmuş gibi geliyor. Kişisel gelişim, deneme türü de diyemeyiz; onlar gibi özlü sözleri ya da tavsiyeleri söyleyip, bunu yapın, şunu yapmayın da demiyor. O sözleri, tavsiyeleri, deneyimleri; iyi bir kurgu ile iç hesaplaşmalarda ya da dost sohbetlerinde konuşmalarla romanlaştırmış. Roman ilerlerken sonu belli diye düşünürseniz yanılırsınız, bir ihtimal tahmin edebilirsiniz. İlk verilen sonu okuduğunuzda anlamıştım zaten derseniz yanılırsınız. Çünkü tahmin edemeyeceğiniz ikinci bir son sizi bekliyor. Bu değişik sonu arayıp, öğrenmek için Arayış'ı okuyun, ben daha fazla ipucu veremeyeceğim.
2020 48. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2020 07:28
Bugün sizlere #Arayış kitabından bahsedeceğim. Turkiye'den Kuba'ya uzanan bir arayış, keşif hikayesi anlatılıyor kitapta. Ünlü yazar, şair, düşünür sözleriyle zenginleştirilmiş olması da güzel olmuş. Kişinin kendisiyle yaptığı yolculuk oldukça farklı bir şekilde anlatılmış. Farklı anlatım dememin sebebi son sayfalarda gizli. Gerçi ben böyle bir hikayede şaşırmak yerine daha gerçeğe yakın, bilimkurgu havasının katılmadığı bir sonu sanki daha çok severdim.☺ Kitap genel olarak güzel mesajlar veren kişisel gelişim kitabı havasında güzel bir kitaptı diyebilirim.
Berdan Ber- Arayış
2020 2. kitabı
Alışkanlıklarından arınmak için Küba'ya giden bir adam.Orda gittiği bir mekanda bir kızla karşılaşıyor.Daha sonra Rana'nın dedesiyle de tanışıp daha samimi oluyorlar.Aslında bu samimiyetin altında farklı nedenler vardı. Yazarımız bölüm aralarına ilgi çekici sözler serpiştirerek biraz felsefik fikirler de iliştirdiği kitabını kişisel gelişim kitapları arasında görmek münkün bence. İnsanın kim olduğunun evrensel ölçüsü,düşündükleri değil,yaptıklarıdır.. @pusluyayinlari Arayış Berdan Ber
2020 51. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2020 09:56
Arayış İstanbul’dan herşeyini bırakıp Küba’ya giden orada sade bir yaşam isteyen baş kahramanımız bir arayış içindedir. İnternet mailler ve günlük hayatımızı esir eden bir çok konudan kaçar. Küba’da huzur ve mutluluk arar. Gitme sebebinden en önemlisi ise geçmişi ile ilgili bir konudur ve kitabın finaline damga vurur. Ben keyifle okudum ve sonuna şaşırdım. Bir çırpıda okuyabileceğiniz Kendinize dersler çıkarabileceğiniz Günlük hayatın rutininden kaçışa şahit olabileceğiniz bu kitabı sizlere de tavsiye eder, keyifli okumalar dilerim.