Bir Gençlik Hikayesi

Adem Duran
13 Aralık 2021
Bir Gençlik Yayınları

2022 11. kitabı
Kitabımız Metin isminde bir gencin yaşamındaki manevi arayışı anlatılıyor. Metin küçük yayında mahalle mektebinde eğitimini tamamlar. Bu eğitimi tamamladıktan sonra hafızlık eğitimi alır, onuda tamamlar. Hafızlık eğitimi sonrasında kendini ilim yolunda daha da geliştirmek için medreseye gider. Medresede beş yıl eğitimini tamamlayıp icazet belgesini alır. Hocasıyla gidecekleri yer aynı yoldan geçtiği için beraber yola çıkarlar. Zor şartlarda yollarına devam ederlerken mola verirler, ekmekleri olmadığını farkedince hocası Metin’e yakın köyde ekmek alıp gelmesini söyler. Metin bunun üzerine yola çıkar. Köye varır. Köydekiler başında sarık olduğu için onu saygıyla selamlarlar, imamlarının olmadığını onlara imamlık yapmalarını isterler. Israrlarıma dayanamayıp kabul eder. Bir zaman sonra orada bir kızla evlendirilir. Çoçukları olur. Her şey yolunda giderken Metin içinde sıkıntılar yaşamaya başlar. Kendini arama yoluna çıkmaya karar verir. Ailesi ile vedalaşıp köyden ayrılır. Yolda epey cefa çeker. Birçok ilginç durumlarla karşılaşır. Kendini arama yolculuğunda bu karşılaştığı durumlar kendini düşünmeye arama yolunda bir örnekler silsilesi olur. Bu yolculuğuna bir köyün pazar meydanında Deli Yusuf isminde biriyle tanışır. Deli Yusuf’un konuşmaları dikkatini çeker. Beraber onun evine giderler. Derin sohbetler ederler. Yusuf’a yolda karşılaştığı durumları anlatır, Yusuf’ta ona bu durumların detayını derinlemesine anlatır ki ağzı açık kalır. Aralarındaki sohbetin sonunda Yusuf’un anlattığı bir örnek Metin’in kafasına dank eder. Hocasına ekmek almaya gidiyorum deyip onu unuttuğu aklına gelir. Bu pişmanlıkla çok hızlı bir şekilde kalkıp yol alır. Hocasının yanına varır. Hocası yıllar geçmesine rağmen hala kendini bekliyordur… . Ben çok beğenerek okudum , Metin’in Deli Yusuf’la
ArayışAdem Duran · Bir Gençlik Yayınları · 202132 okunma
Herkez araya bilir ama, herkez aradığını bulamaz..
2022 6. kitabı
Bu çağda insanların samimiyetsizliği ve duygusuzluğu kişileri her zaman bir çıkmaz yola sokmuştur. Bu yüzden insanın bazen araması gerekir ne istediğini bilmeden kimsesiz bir şekilde herkesden uzak kalabalıkların arasında yanlızlık çekmek gibi bi şey yani sözün özü azîzim; Arayanlar bulur mu bilmem ama bulanlarda hep Arayanlar olmuştur. Vesselam..
2022 27. kitabı
Tasavvuf kitaplarında okumayı seviyor musunuz? Ben seviyorum. #arayış #birgençlikhikayesi bu tarz maneviyatı yüksek olan kitaplardan. Metin içinde ilim aşkı olan bir gençtir. Hafız olduktan sonra evlerine gelen bir misafir sayesinde hayatı değişir. Bu ilim aşka ve misafirin yardımı ile bir medresede eğitim almaya başlar. Buradaki eğitim bitince yola çıkar. O yolun ortasında bir arayışa girişir ve bu arayış onu farklı yerlere götürür... Bu arayışın sonunda aradığını bulabilecek midir? Hızlı okunan kitabı yazar akıcı ve sade bir dille yazmış. Kitapta en çok Deli Yusuf ile konuşulanları sevdim ve onun anlattıklarında ki haklılık payını takdir ettim ️ " Bir yoldan gelir bir yola gideriz. Yolcuyuz bu hanede, bir kapısından girip diğer kapısından çıkacağız. Zamanımız kısıtlı! Bu yolculukta ya çok güzel anılara sahip olacağız ya da korkulu rüyalarla zamanımız yitip tüketeceğiz."
2022 5. kitabı
Herkese Selammmm Bugün sizlere ilim yolunda mücadele halinde olan bir gencin hikâyesinden bahsedeceğim. Metin.. Ailesi ile köy hayatı yaşayan bu gencimiz küçük yaşlarda medrese eğitimi almaya başlıyor. Zaman geçtikçe aldığı eğitimin onu tamamlamadığını düşünüyor. Yıllarca içinde uzak diyarlara gitme duygusu oluşuyor. Babasının ona izin vermemesi bu duyguyu daha da yoğunlaştırıyor. Bir gün evlerine Kayseri yakınlarından gelen bir misafir Metin'in hayatında büyük değişimlere sebep oluyor. Bu değişimin neler olduğunu merak ediyor olmalısınız. Tavsiye ediyorum. Okuyun, okutun. Arayış
2022 13. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2022 23:39
Hafız olan Metin 'in evlerine gelen misafirle, ilim irfan öğrenmek için gurbete çıkmasıyla başlıyor hikayemiz. Artık dönüş vakti gelmiş medrese' de iyi bir eğitim alan Metin hocası ile geri dönüş yoluna girmişti. Bu yolda kendini arayan Metin yaşadığı her şeyin tesadüf olmadığını , hayatının en büyük dersini köyün delisinden alınca anlayacaktı. İlim yalnızca mekteplerde değil, yaşarken de çok şey öğreniliyordu. Kendini arayan bu gencin hikayesi ibretlik sonu ile beni çok etkiledi. Bir arayış içinde olan herkese şiddetle tavsiyemdir. Mutlaka okuyun, kitapla kalın ️
Arayış
2022 5. kitabı
ARAYIŞ doğduğumuzdan itibaren ve ölünceye kadar bir arayış içindeyiz asında. kitapta da bir talebenin yolculuğu arayış içinde. ilim öğrenme aşkı anlatılıyor. ilme verilen değer. Bir yolculuk bir arayış içinde anlatılıyor. Zorluklar için de hasret için de ilim öğrenmek kendinden feda etmek. hürmet, adap ,edep olarak bir çok konu anlatılıyor. benim çok beğenerek okuduğum bir roman oldu. Tavsiye ederim. Kitapla kalın‍️
Roman
Çok güzel bir kitaptı.
·148 syf.·
2023 2. kitabı
Öncelikle belirtmek istediğim kitapta çok yazım hataları vardı fakat yine de okunuyor.Genç bir oğlanın yaşadıklarını anlatıyor kitap.Özlem,tecrübe, eğitim.Kitabın içinde bunlar var.Medresede okuyan veya medreseye gitmek isteyen kimselere ve ailelerine tavsiyemdir...
Roman
2022 29. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2022 03:06
#kitapkonusu #kitapyorumum Metin hafızlık eğitimi almıştır. Bulunduğu köye gelen kişi ile birlikte medrese eğitimi için başka bir yere gider. 5 yıllık eğitimi sonrasında köyüne geri döner. Hocası ona eşlik etmektedir. Ekmekleri bir önceki durak yerlerlerinde unutunca dağın arkasında ki köye ekmek almaya gider Yolda karşılaştığı olayların aslında birer işaret olduğunu Deli Yusuf ile konuştuğu zaman anlar. Metin ekmek almak için ve geri dönerken neler yaşadı? Biz de onunla çıktığımız bu yolculukta, hayat yolculuğumuza ait işaretleri buluyoruz. Manevi huzur ve farkındalık oluşturmak için yazılmış bir eser. Değerlerimize sahip çıkmanın önemini vurgulayan hikâyeleri okuyacaksınız.