Ekim 2022
Fihrist Kitap

2023 65. kitabı
Ben incelemi farklı bir boyutta ele almak istiyorum ve hemen belirteyim; Serap hayal, Mete hayal ve gerçek arası bir karakter. Baba karakteri gerçek olsa da Umay'ın gerçekliğini yitirmesinden dolayı hayal ürünü. Annesiyle samimiyet kurduğu bütün anlar hayal çünkü Umay annesine sevgisini gösteremez, yalnızca kendi hayal dünyasında onu sever ve onunla konuşur. Ayrıca Umay biraz şizofren, biraz da dahi, sifozren olmasının nedeni hayal dünyasında kendisine arkadaşlar edinmesi ve bunları gerçekmişcesine yaşaması... Dahi olmasının nedeni ise kitaplara olan merakı diyebilirim, neden mi? Çünkü deliler kitap okumaz! Bir kitaptan herkes aynı anlamı çıkarıyorsa o kitap ookuunmazz! Kitapları bir âlem olarak degerlendirmemiz gerekir ve alemlerde farklılıklar gösterir, insanlar gibi. Bir âlem içinde binlerce küçük âlem barındırır ve küçük alemlerde içinde binlerce küçük dünya barındırıyor olabilir. Yoksa neden uzayda yaşam arayalım ki? O yüzden de bu kitaptan herkes kendisine bir anlam çıkarabilmeli! Çok mu kusursuz yazılmış dersiniz? Tabi ki de hayır! İnsanoğlunun kusursuz olması beklenmez, beklenmemeli! Keyifle okuyabileceğiniz değerli bir eser.. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim! Keyifli okumalar.
ArayışFethi Korkmaz · Fihrist Kitap · 2022359 okunma
Amacı olmayan hayat yaşanmaya değer miydi?
2023 26. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 22:33
"Sorgulanmayan hayat yaşanmaya değmez" demiş Sokrates. İnsan yaşadığı hayatı ve bu hayatın değerlerini sorgulamalı, düşünmelidir. Düşünen insan görünenin ötesini görmeyi bilendir,
Edebiyat & Roman
2022 43. kitabı
İnsanın arayışı kendini de aşar diyerek başlamak istiyorum söze. Bu hep böyle olmuştur. Bir im arayışı, uhrevi bir arayış, kendini aramak... öylesi geniş bir yelpaze ki aramak, insan daha spesifik
göçebe delilik
2025 84. kitabı
ARAYIŞ, sadece yolda olmak değildir aynı zamanda yoldan da çıkmaktır. Tüm sınırlarını aşmak ve ruhani bir yolculuk. Salt delilik ya da özgürlük değil bahşedilen sadece kopuş. Toplumdan zaten vazgeçen
Roman
ArayışFethi Korkmaz · Fihrist Kitap · 2022359 okunma
Aklımızla oynayacak bir eser :))
2023 31. kitabı
Hepimizin farkında olalım ya da olmayalım içinde kendinden birçok şey bulacağı ve “Arayış”ımızın bizi bir sonraki sayfaya kadar merakla sürükleyeceği enfes bir kitap :) Kimi zaman sancılı , kimi zaman vazgeçmeye yakın hissettiğimiz ve düşe kalka yürüdüğümüz bu hayat yolunda tüm mücadelemizin biz de saklı olan unutturulmuş ya da unuttuğumuz gerçeğe hepimizin kavuşabilmesi umuduyla.. Tüm okurlara keyifli okumalar dilerim :)) Yazar @fethikorkmaz0 Bey, bizi bu güzel eserle tanıştırdığınız için teşekkür ederim. Okuyucusu bol olsun , kaleminize yüreğinize sağlık
Tadı damağımda kaldı
2023 8. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2023 15:37
Derin ve hüzünlü bir yolculuk oldu benim için. Umay, herkesin kendinden bir parça bulacağı bir karakter. Baştan sona kadar bir "ARAYIŞ" sorgulayışa sürüklüyor okuyucuyu. Bu kadar duygulanacağımı düşünmemiştim hiç. Sanki yıllardır içimde biriktirdiğim şeylerin sözcüsü oldu Umay. Sayfaları çevirdikçe verdiği hüzünden ziyade ağır bir yükten kurtulmuş gibi hissettim, bir ara kitabı bırakıp şöyle bir güzel ağladım. Rüya ile gerçek arasında gidip gelen, okuyucuyu zorlayan ve sonunda "iyiki" dedirten bir kitap. Hemşehrim diye demiyorum ama adam yazmış yaa:))Okuyun arkadaşlar, okumanız lazım. #Ah, biri alıp götürse ya beni buralardan, kendimden, kafamın içinden. Bu bedenin sahibini arasak. Ziyaretim ziyadesiyle uzun sürdü bu acı, bu yaşam benim olamaz. Götürmem, sahibine vermem gerek. Ona demeliyim :buyur, bedenini düşürmüşsün. Al bu acı keder ile yoğrulmuş yaşam senin. Yeter bana bu kadar çektirdiğin, biraz da sen uğraş, bakalım ne kadar dayanacaksın. Şimdi ölsem ya.
Şiddetli tavsiye ediyorum. OKUYUN
2024 1. kitabı
Canım yazarımin ilk kitabı ve yenisi gelene kadar en şaheser eseri bu. Kitabın içinde öyle sizden anektodlar var ki " aaa bu ben" diyorsunuz haliyle. Aylar önce okumuştum. Bir daha okunacak bir kitap üstelik. Öyle etkileyici cümleler içeriyor ki hayata bakış açınızı degistiriyor. Ben Allah için yazarimi da çok sevdim, kardeşim olsa bu kadar severdim. Ruhu, yüreği öyle güzel ki. @FethiKORKMAZ_ ikinci kitabınizi özlemle bekliyorum yazarım. Ve imzali inşallah. Kitabın hikayesini anlatmak gibi bir şeyde bulunmayacagim, spoiler olmasın. Ama baş karakterimiz Umay'i çok seveceksiniz. Kitap sizlere isik olacaktir. Şiddetle tavsiye ediyorum. Sevgiler,esen kalın.
2023 13. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2023 12:29
Akıl oyunları... Evet akıl oyunları diyorum, çünkü kitabı okurken sınırsız akıl oyunlarıyla karşı karsıya geldim. Aile bağlarının zayıf olması sebebiyle kendini kaybeden karakter, arkadaşlık bağlarının desteğiyle kendini bulmaya çalışıyor. Dünyaya gelen her insan sevgiye, ilgiye muhtaçtır. Şayet bunu görmüyorsa işte kitabımızın kahramanı Umay gibi kendi dünyasında önce kaybolur ve arayış içine girer. Kitabı okurken kafa karışıklıkları ve yoğun şekilde duygu karışıklıkları yaşadım. Çünkü kendime ait bir çok şey vardı hatta alıntı yapmaktan kitaba odaklanma sorunu bile yaşadım. Daha fazla bilgi vermek yerine sizi kitabı okumaya davet ediyorum.Ve kendimi bulduğum bir paylaşımla bitirmek istiyorum.Saygılar... ''Ne yani, solacak korkusuyla çiçek de mi açtırmayacağız yüreğimize? ''
ArayışFethi Korkmaz · Fihrist Kitap · 2022359 okunma
ARAYIŞ, bizim en kutsal hikâyemiz.
2023 239. kitabı
2023 18. kitabı
İnsanın sevmeye, sevilmeye ihtiyaç duyduğunu, güzel bir şekilde dile getirmiş. Umay sürekli arayış içerisinde. Kendini bulmaya çalışıyor. Okurken insan her sayfada kendisini buluyor. Bazen anlayamadığım, tekrar tekrar okuduğum yerler olsada, güzel bir dili vardı. Ben beğendim. Okumanızı tavsiye ederim.

Fethi KorkmazYazar · 3 kitap
1998 yılında Kars'ta dünyaya gelen Korkmaz, ilkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun oldu. İnsanın iç dünyasını ve arayışlarını satırlara taşıma isteği, onu edebiyatla buluşturdu. "Arayış", yazarın kaleme aldığı ilk romandır. Yazar, eşiyle birlikte İstanbul'da yaşamını sürdürmektedir.