Sultan II. Abdülhamid'in İç Güvenlik Politikası

Yeditepe Yayınevi
9786055200091

2025 187. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2025 23:38
II. Abdülhamid döneminin iç güvenlik anlayışını ve istibdat rejiminin arka planını merak edenler için oldukça açıklayıcı bir kitap. Dönemin ruhunu ve devletin halk üzerindeki denetimini anlamak adına etkileyici bir okuma oldu.
AsayişVahdettin Engin · Yeditepe Yayınevi · 201333 okunma
2 abdulhamit
2025 38. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2025 23:21
Kitap 2 abdulhamit ile ilgili bilinmeyen gerçekleri gün ışığına çıkaran değerli bir baş yapıt tarih kitapları genelde sıkıcı ve akıcı olmamasından dolayı tarihi merak edenler için pek tercih edilmez ama ben vahtettin hocamın kitaplarını çok beğendim devamını beklıyorum kitapların heyecanla iyi okumalar
AsayişVahdettin Engin · Yeditepe Yayınevi · 201333 okunma

Vahdettin EnginYazar · 18 kitap
Yakınçağ Osmanlı tarihi uzmanı olan ve özellikle Sultan Abdülhamit dönemine ve Türkiye'de ulaşım tarihine ilişkin araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Vahdettin Engin, 1956 yılında Kocaeli’nin Yarımca ilçesinde doğdu.İlköğrenimini Yarımca’da tamamladı. 1977 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi ve 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Kürsüsü’nden mezun oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı.1986 yılında "Ahmet Rıza Bey ve Siyasi Faaliyetleri" konulu yüksek lisans tezini, 1992 yılında "Rumeli Demiryolları" konulu araştırması ile doktora çalışmasını tamamladı. 1995 yılında doçent, 2002’de profesör unvanını aldı. Halen aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Prof. Engin, 2000 yılında çıkan Tünel kitabıyla Türk Tarih Kurumu Ödülü'ne layık görülmüştür. Son dönemde Dr. Theodor Herzl'in II. Abdülhamit ile Filistin'de bir Yahudi devleti kurulması için yaptığı gizli görüşmelerin ayrıntılarını belgeleriyle açığa çıkaran Pazarlık adlı kitabı sayesinde basında ses getirmiştir. Engin, aynı zamanda haftalık Habertürk Tarih dergisi yazarıdır.