Aşkın Pratiği

Sarah Adams
27 Ağustos 2025
Go Kitap

2025 113. kitabı
Sarahcığımın Roma Tatili kitabını çok sevdiğimden ötürü, bu kitabını görünce hemen içine balıklama daldım. Fekattttt lakinnnn; kasabanın meleği olan minnoş, sevimli, pıtırcık Annienin ve dövmeleri yüzünden asi sanılan ama aksine aşırı yufka yürekli ve sempatik olan uzman koruma görevlisi Willin etkileşimlerinden ve aşklarından ne yazık ki pek etkilenemedim. Belki milyon tane benzer kopyasını okumamış olsaydım daha çok etkilenebilirdim. “utangaç kız & tecrübeli, çapkın adam & ilişki koçluğu” kurgusu bende limitini doldurdu galiba, bana yeterin artıkın.:))) Bu kurgudan bıkmayanlar için; temiz içerikli olan kitabın üslubu çok akıcıydı, okuması da keyifliydi hatta yer yer bayada komikti. Bu kurguya kendimi fazla maruz bıraktığım için kitap bende aşırı tepkisizliğe ve hissiyatsızlığa sebebiyet vermiş olsada belki siz seversiniz kimbilir, tabi ki siz bilirsiniz.:))
Kitap Yorumu
2025 143. kitabı
Aynı yazarın bir kitabını daha önce okumuştum ve tesadüf bu ya, meğer o kitap bu serinin ilk kitabıymış. Aradan çok uzun zaman geçtiği için bazı şeyleri unutmuşum ama okudukça hatırladım. Bu bile aslında o kitabı sevdiğimin göstergesi ve bu kitabını da sevdim. Sarah’nın kalemi güçlü; basit bir romantik hikâyeyi bile gizli mesajlarla, anlamlarla yazan bir kadın. Bu kitapta da yine çok güzel noktalara değinmiş. Anlatmaya kalksam uzar gider, o yüzden sadece kitabı çok sevdiğimi ve gözüm kapalı önereceğimi söyleyebilirim. Konusuna gelecek olursak… İlk kitaptan tanıdığımız karakterlerden birinin kız kardeşi, diğerinin ise koruması var. İlk kitabı okumayanlar için ufak bir dipnot: Koruma meselesinin sebebi, kadının ünlü bir şarkıcı olmasıydı. Annie, tüm kasaba halkı tarafından sevilen ama hayatına çokça müdahale edilen bir kız. Herkes bunu iyi niyetle yapsa da zamanla onda telafisi zor sorunlara yol açıyor. Sessiz, içine kapanık, çevresindekiler üzülmesin diye gerçek düşüncelerini asla söyleyemeyen biri haline geliyor. Ta ki son gittiği randevuda yine çok sessiz kalıp utandığı ve gerildiği için saçma sapan davranışlar sergileyene kadar… Görüştüğü adamın gizlice bahane uydurup kaçması ise bardağı taşıran son damla oluyor. Abisinin dünyaca ünlü eşinin ona bu durumu çözmesi için korumasından yardım istemesini önermesiyle işler değişiyor. Will dışa dönük, kimseden çekinmeyen ve tam bir flört uzmanı. Ondan yardım istemesini aradığı şeyin o olduğunu söyler. Will de kendi içinde yaralı biri ama detaya girmeden şöyle diyebilirim: Bir aile kurmak istemediği ve iş dışında kimsenin sorumluluğunu üstlenmeyeceği için yalnız yaşamayı seçmiş bir karakter. Ta ki Annie ile tanışana kadar! İşte o zaman gerçekten ne istediğini sorgulamaya başlıyor.
2026 2. kitabı
Yazardan okuduğum açık ara en iyi romantikti. Üstünün gelmeyeceğini, eser olarak üstü gelse bile bu kitabın hep ayrı kalacağını biliyorum. Roma tatili kitabının ikincisi bu kitap, aynı kasaba farklı hikaye: bu sefer başrolde noah'ın kardeşi Annie var! Ben Annie yi ilk kitaptan beri seviyordum ve kız kardeşler arasında favorim oydu. Buna rağmen bu kitapta hakkında pek çok yeni şey öğrendik ve artık onu daha çok seviyorum! Biraz kendime benzetmem de etkili bunda. Sonra Will var... Will tam bir centilmen! İki karakter de şefkat ve nezaket doluydu♡, elbette zayıflıkları da vardı; onları kusursuz gibi gösterecek bir sürü özellikleri olsa da. Bu bakımdan gerçekçiydi de. Karakter gelişimleri çok iyiydi. Ayrıca karakterlerin ikisinin de kitap okuma alışkanlığı var ve bu ilişkilerine çok güzel yansıtılmış: bir romantik okuruysanız bayılacaksınız. Hayat hakkında güzel sözlere de rastlayacaksınız. Ancak ve ancak takıldığım bir nokta var, kitapta göze çarpacak derecede anlatım bozuklukları ve noktalama yanlışları mevcut. Bu edisyondan mı yoksa yazardan mı kaynaklı emin değilim. Ancak çok detaylı bakılmamış gibi kitaba. Hele bir yerde " " böyle bir şey vardı: iki tırnak işareti ama replik yok. Bu nasıl bir şey ya? Paragraf ayırmada da sıkıntı var bence. Bazı sahnelerde konuşma sırasında boşluklar uygun bırakılmamış, hangi karakter konuşmayı ne zaman bitirdi diye açıkça fark etmek zor. Mantıklı olduğum ve karakterleri bildiğimden anladım ben. Yine de genel olarak sevdim, kolay da okunuyor zaten hemen bitip bir şey kaybettirmiyor.
2026 22. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2026 10:18
When in Rome Serisinin ikinci kitabı Aşkın Pratiği'de bitti. Aslında bitireli baya zaman oldu ama yorum yazmaya fırsat bulamamıştım şimdi yorumla geldim. İlk kitaptan tanıdığımız Noah'ın kız kardeşi Annie ile Amelia'nın koruması Will'in aşkını anlatıyor. Arkadaşlık ve aile ilişkilerine değinen bir kurgunun yanı sıra tam bir küçük kasaba hikayesi. When in Rome Serisi 4 kitaptan oluşuyor. Her kitap bir kardeşin hikayesini anlatıyor. Karakter serisi olması bir yana kurgusal bütünlük açısından sıralı okunmasını tavsiye ederim. Ah bu arada yorumlarda biraz değişiklik yapıp, kitabın künyesini paylaşıp sonrasında yorum ve devamında alıntılar yaparak tek başlık yapacağım hepsine Kitabın ana hatlarını yazdıktan sonra yorumuma geçiyorum. İlk kitabı çok severek okumuş biri olarak Aşkın Pratiği'ni de aynı şekilde severek okuyacağımı düşünmüştüm. Ama ortalama buldum kitabı. Ben mi çok yanlış zamanda okudum kitapta mı sorun vardı bilemiyorum. Belki de ben çok beklentimi yükselttim emin değilim. Detaylı yorum için:illekitap.blogspot.com/2026/05/sarah-a...
2026 20. kitabı
Yazarın çevrilmiş diğer kitaplarını okudum ve sevdim özellikla romantik taktik kitabı favori kitabı.Fakat bu kitap hiç hoşuma gitmedi klasik bir hikayeydi + kıza hep bakir aziz denilmesi benim sinirime dokundu ve aynı şekilde kızın özgüvensizliği.Ve bir süre sonra döngüye girdi tamam bu tür kitaplarda smut olsun kiss olsun sınırında normal karşılanır ama bu kitapda bir süre sonra olay ikisinin birbirini öpmesi arzulamasını okuyoruz yazar bunu çok özür dileyerekten malum durumdayken mi yazdı bilmiyorum.Yazarı sevdiğim için 6 puan verdim gideri vardı
2025 69. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2025 00:05
Roma Tatili’nden tanıdığımız Noah karakterinin çiçekçi, nahif kız kardeşi Annie’nin hikayesi. İlk kitapla bağlantılı o yüzden onu okumadan bunu okumamanızı tavsiye ederim. Annie sakin ve utangaç bir kadın ve en büyük hayallerinden biri anne babasınınki gibi mutlu bir birliktelik ve evlilik kurmak. Ancak Annie, utangaç kişiliği sebebiyle biriyle flört etme ve randevuya çıkma konusunda hep başarısızlık yaşamış. Noah’ın evleneceği süper star Amelie’nin koruması olan Will bu konuda Annie’ye yardım etmeye karar veriyor. Ona birileriyle flört etmeyi ve randevuya çıkmayı öğretmeye başlıyor. Will’in geçmiş aile travmaları onu bir ilişki kurma konusunda olumsuz etkilemiş ama aralarındaki çekim de karşı konulamaz bir hâl alır. Çok tatlı sıcak bir hikayeydi. Çok eğlenceli diyaloglar vardı, özellikle Mabel ile Will’e bayıldım. Aile travmasından dolayı Will’in duygularının geç farkına varması normal olsa da biraz daha erken farkındalık yaşayıp daha çok sahnelerini okuyabilirdik bence. Onun dışında sevdim diyebilirim.
2025 194. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 00:20
Sizlerle Roma Kentucky kasabasına konuk olalım @aouthorsarahadams #romatatili kitabında tanıdık karakterleri bu eserde görmek o eseri okuyan okuyucularda ayrı tat bırakacaktır, ben bu eseri ile tatlı Kentucky kasabası hikayelerine dahil oldum. Aşk romanları tutkunu, ailesini henüz minik bir çocukken kaybeden, abisi ve iki ablasıyla yaşayan, bakım evinde olan alzheimer büyükannesinden başka büyüğü olmayan, çiçekçi dükkanına sahip sarışın, neşeli, yardımsever, sevecen ve tek istediği anne ve babası gibi mutlu bir aileye sahip olmak olan Annie karakteri ve turtacı abisi Noah'ın nişanlı ünlü sevgilisi Amelia'nın koruması yakışıklı, çekici, aynı zamanda mutsuz ailesi ile travmalarla çocukluk geçirmiş, mutlu evlilik yapmak üzere erkek kardeşi olan, insanlarla arasına yara almamak için sınır koyan, orduda bir müddet çalışıp koruma görevine geçen Will karakteri ile eser bölümler halinde geçiyor. Her ikisinin de duygularına, korkularına, hayallerine, çekimlerine, kararsızlıklarına şahit olmak güzeldi. Belli kısımlar yetişkin içerikli ama sizi rahatsız etmiyor. Annie karakteri başarısız geçen randevusundan sonra ilişki koçu olarak Will'den yardım ister ve zamanla aralarındaki çekime karşı koyamazlar. İkisi de farklı karakter ve hayatlarından beklentileri de farklıdır. Ama kader onların da dediği gibi bir yerde kesişmiştir. Eserde en çok Will ve Annie karakterlerinin kardeşlerine olan tutkusunu bağlılığını saygı ve sevgisini sevdim, yazar bunu çok iyi yansıtmış ve özendim de, içim sıcacık #romantiktaktik eserini de sevmiştim, bu eseri de beğendim #aşkınpratiği @go_kitap Reklam değil tavsiye ~ "İstediğim şey seninle bir ilişki yaşamak; karşılıklı güveni kazanmak ve bu yorucu hayatta kim olduğumuzu birlikte keşfetmek." ~ "Evliliğin hala harika bir fikir olduğunu ve bir gün sahip
Puan vermedi
Selamlarrr... Rome Kentucky yine romantik kaos üretmeye devam ediyor. Bu kez sahnede kasabanın herkes tarafından sevilen çiçekçisi Annie var hani şu ilk kitapda tanıştığımız Turtacı Noah'ın kız kardeşi. Annie Walker burada çiçekçi dükkanı işleten, herkesin sevdiği, sakin ve yardımsever bir kadın. Kasabaya ve ailesine çok bağlı, hayatta en çok istediği şey de annesiyle babası gibi sağlam ve mutlu bir evlilik kurmak. Yani onun dünyasında aşk biraz ciddi, biraz da doğru yapılması gereken bir şey. Ama bir randevuda sıkıcı olduğu söylenince bu fikirleri sarsılıyor. Kendi kendine bir şeyleri yanlış yaptığını düşünüp daha eğlenceli, daha flörtöz biri olmayı öğrenmeye karar veriyor. Tam bu noktada Will Griffin giriyor hikâyeye. Kasabada geçici olarak bulunan, dışarıdan bakınca rahat, kendine güvenen ve biraz da playboy havası olan bir koruma. Annie’nin abisinin nişanlısı üzerinden yolu kasabaya düşüyor ve Annie’ye flört etmeyi, randevularda nasıl davranacağını öğretmeyi kabul ediyor. İkisi arasında bir tür pratik ilişki başlıyor. Randevu provası yapıyorlar, flört etmeyi deniyorlar, Annie kendini daha rahat ifade etmeyi öğrenmeye çalışıyor. Ama zaman geçtikçe bu durum sadece bir öğrenme süreci olmaktan çıkıyor. Çünkü birlikte vakit geçirdikçe aralarındaki çekim gerçek hale gelmeye başlıyor ve başta çizilen sınırlar yavaş yavaş anlamını kaybediyor. Kitabın başları beni gerçekten çok hızlı yakaladı. Hatta ilk kitaptan daha çok seveceğim galiba diye düşündüm. Annie ve Will'in dinamiği çok eğlenceliydi, aralarındaki diyaloglar akıyordu ve sürekli gülümseten bir enerji vardı. Ancak orta bölümlere geldiğimde hikâye biraz yavaşladı. Bazı sahneler uzatılmış gibi hissettirdi ve aynı duyguların etrafında birkaç kez dönüldüğü için yer yer kitaptan koptuğum oldu. Bu yüzden başlardaki
2025 228. kitabı
Aşkın Pratiği ~ Sarah Adams . Bana bebek gibi hissettiren o kitapla geldim! Dün bitirip bugün heyecanla yorum paylaşmak istedim çünkü Annie ve Will mükemmeldi! Annie kasabanın çiçekçisi, ailenin içe kapanık kızı. Herkes onu Melek Annie olarak adlandırsa da o aslında her şeyi içinde yaşayan bir kadın. Gizli gizli okuduğu aşk romanları, bayıldığı korsan kurguları ve daha birçok saklı yönü vardı. Güvenilir biriyle evlenip sakin bir hayat yaşamak istiyordu. Bunun için kabuğunu kırıp randevuya çıkmıştı. Son derece iğrenç bir randevunun ardından arkadaşı Amelia’nın korumasıyla karşılaşıyor. Buz gibi bir adam olduğunu düşündüğü ve yaşayan en seksi koruma olan Will Kızımızın iğrenç randevusuna şahit olan Will son derece centilmen ve kibardı. Ama tabii geçmiş yaşantılarından kalan travmayla tabii ki ondan uzak duracaktı. Tabii korumalığını yaptığı kadının çılgın fikrine kadar. Amelia, Will’den Annie’nin flört koçu olmasını istiyor. Ne var yani Annie biraz pratik yapsın diye ona yardımcı olamaz mıydı? Annie’nin Will’in tam adı için tahminlerinde her seferinde başka bir isim söylemesini çok sevdim. Will ve Annie beraber zaman geçirdikçe aslında “melek Annie” sadece bir etiket belki de farkında olmadan üstlendiği rol olduğunu keşfettik. Onun içindeki gerçek kadını tanımak çılgınca ve çok heyecanlıydı. Hem inanılmaz tatlı hem de inanılmaz çekici bir kadındı Dövme sahnesine, okudukları ortak kitaba ve sakladıkları kıskançlıklarına bayıldım! Korsan kitaplarıyla beraber aynı şeyleri hissettik dostlar Will’in aile yaşantısı ve ilişkilere bakış açısı kısmından son haline geçiş süreci çok gerçek ve tatmin ediciydi. Annie her koruma dediğinde Will’in onu uzman koruma diye değiştirmesi mükemmeldi. Bir diğer favorim de kasaba halkı! İlişki için hazırladıkları dilekçe ve oylamayla çok
2025 1. kitabı
Kalemi son derece güçlü, etkileyici bir hikayeydi benim için. Bilseydim bu kitabın ilk kitabıyla başlardım okumaya :( Uzun zamandır bir kitabı okurken böylesine keyif almamıştım. Okurken kendimi kıkırdarken bulduğum, midemde kelebeklerin uçuştuğu bir kitaptı, keşke hafızamı kaybetsem ve tekrar okuyabilsem dedirtti :) Yazarın diğer kitaplarının çevirilerini sabırsızlıkla bekliyor olacağım.