Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atalarımızın Gök Tanrı Dini

Ergun Candan

Atalarımızın Gök Tanrı Dini Sözleri ve Alıntıları

Atalarımızın Gök Tanrı Dini sözleri ve alıntılarını, Atalarımızın Gök Tanrı Dini kitap alıntılarını, Atalarımızın Gök Tanrı Dini en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kök temür kerü turmas atasözünün manası gök de­mir boş durmaz demektir. Dokunduğu her şeyi yara­lar anlamına gelir. Bu atasözünün ifade ettiği başka bir anlam daha vardır: Bazı Türk boylarının halkı bir şey üzerine and içtikleri veya sözleştikleri zaman, de­mire saygı gösterm ek için, kılıcı kınlarından çıkarırlar ve yanlamasına olarak önlerine koyarlardı. Bundan sonra da kılıç üzerine şöyle yemin ederlerdi: "Bu kök kirsün, kızıl çıksun" derlerdi. Bunun manası şu de­ mektir: "Eğer sen sözünde durmazsan, bu gök renk­ teki kılıç, senin kanma bulanarak kızıl çıksın ve sen­ den öcünü alsın. Çünkü Türkler demiri ulu ve kutsal sayarlardı.
Türklerin'in, kurttan türediklerine inanı­yorlardı diye bir yorum; hem mitolojilerin sembolik bir dille ezoterik bilgileri anlattıklarını göz önünde bulunduramamaktan, hem de eski devirlerde yaşayan insanların zihinsel yapıla­rının gelişmemiş, çok geri düzeyde olduklarına dair yanlış ön kabulden kaynaklanmaktadır.
Sınır Ötesi Yayınları — PDF.
Reklam
Dünya bir deniz idi, ne gök vardı, ne bir yer, Uçsuz bucaksız, sonsuz, sular içreydi her yer. Tanrı Ülgen uçuyor; yoktu bir yer konacak, Uçuyor, arıyordu, bir katı yer, bir bucak. Kutsal bir ilham ile nasılsa gönlü doldu, Kayıptan gelen bir ses, ona bir çare buldu. T Tanrı uçar dururdu, insan oğluysa tekti, O'da uçar, uçardı, sanki Tanrıyla eşti. Uçar, hep uçarlardı, yer yoktu konmazlardı, Tanrı idiler çünkü, ondan yorulmazlardı.
Yeni Bir Çağa Doğru...
Bir zamanlar Dünya'da yaşayan iki büyük uygarlık arka arkaya yaşanan büyük tufanlarla tarih sahnesinden silinmiş, sadece çevre kıtalara göç edenler hayatta kalabilmişlerdi. İnsanlar yaşanan bu iki büyük yıkımın sonunda her şeye yeniden başlamak zorunda kalmışlardı. Yüzyıllardır süren göçler sonunda bizim kıtalarımızda yeni yerleşim birimleri oluşturulmuş ve buralarda insanlık yeni bir devreye hazırlanmaktaydı. Binlerce yıl süren o muhteşem günler çoktan geride kal­mış, insanlık artık aşağıya iniş sürecine girmiş, her geçen gün o eski bilgeliğin yerini yeni başlayan Demir Çağ'ın yaşam standartları almaya başlamıştı. O büyük trajedi ve sonrasında yaşananlar gelecek kuşak­lara aktarılmalı ve bu yaşananlar gelecekte de hatırlanmalıydı. O büyük Mu Kültürü unutulmamalıydı. Gelecekte birçok di­ne kaynaklık yapacak ve inisiyelerin yolunu aydınlatacak olan "Altın Çağ"a ait anılar ve bilgiler yokolup gitmemeliydi.
Sayfa 13 - Sınır Ötesi Yayınları. PDF.Kitabı yarım bıraktı
Sırlar nasıl saklanacak... Nasıl açıklanacaktı?...
Hem açıklanmalı, hem de saklanmalıydı... Ama bu öyle bir saklama olmalıydı ki, saklayalım derken tamamen unutu­lup gitmemeliydi. Bu bir hayli zor bir işti... Adeta içinden çıkılmaz bir sorun gibi görünüyoru…
Sayfa 14 - Sınır Ötesi Yayınları. PDF.Kitabı yarım bıraktı
Bir şeyi gök rengine büründürmek Türk Kültürü’nde o şeye bir kutsiyet yüklemek anlamına geliyordu.
Reklam
Kurt konmuş bu ovaya, vatan demiş oraya, On erkek çocuk doğmuş, kavuşmuş bir yuvaya. Çocuklar beslenmişler, büyüyüp eğlenmişler, Dışardan on kız almış, onlarla evlenmişler. On çocuk, "On boy" olmuş, boylar da bir soy olmuş, Türemiş çoğalmışlar, bu ova insan dolmuş. Dağları eritmişler, Dünya'ya erişmişler, "Demirci" olmuş kalmış, bu işe girişmişler. Bu anlatım Ergenekon Efsanesinin bir özeti gibidir.
Giriş;
Sırlar saklanmalı ve açıklanmamalıydı... Ama geçmişe ait anıların unutulmasına da izin verilemezdi!..
Sayfa 12 - Sınır Ötesi Yayınları. PDF.Kitabı yarım bıraktı
Sonun sırrı; başlangıcın sırrında saklıdır.
Sınır Ötesi Yayınları — PDF.
Reklam
Efsaneler küçük bir parçasıyla gerçek, büyük parçasıyla hayâldir.
"Eski Türkler, dişi bir kurdun oğulları ve kızları olarak doğduklarına inanmıştı." Mitolojiler ne yazık ki, günümüzde hâlâ okullarımızda öğrencilerimize bu şekilde gösterilmekte ve bu şekilde öğretil­mektedir. Türk Mitolojisi'nde "Kurt'tan Türeyiş Efsanesi" var diye, atalarımızın kurttan doğduklarına inandıklarını söylemek, ya­pılan yanlış bir yorumun sonucudur.
Sınır Ötesi Yayınları — PDF.
MU kıtası,
Bir zamanlar Dünya'da yaşayan iki büyük uygarlık arka arkaya yaşanan büyük tufanlarla tarih sahnesinden silinmiş, sadece çevre kıtalara göç edenler hayatta kalabilmişlerdi.
Sınır Ötesi Yayınları — PDF.
47 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.