Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Milletin Yeniden Doğuşu

Atatürk

Lord Kinross

Atatürk Sözleri ve Alıntıları

Atatürk sözleri ve alıntılarını, Atatürk kitap alıntılarını, Atatürk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Büyüklük, memleketin mutluluğu için ne gerektiğini kestirmek ve bu amaca doğru yürümekten başka bir şey değildir" Mustafa Kemal Atatürk
Altın Yayınları
Atatürk’ün hayranlarından bir kadın:
“Türkiye sevgilisini kaybetti,” demişti. “Şimdi artık uslu uslu kocasıyla oturması gerekecek.”
Reklam
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini." Namık Kemal "Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini." Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 242 - Altın KitaplarKitabı okudu
Sarhoş kafayla yönettiğin ülkeyi şuan ayık kafayla yönetemiyorlar Atam!
Bir Fransız gazeteci, Türkiye'nin bir sarhoş, bir sağır ve üç yüz sağır-dilsiz tarafından yönetildiğini yazmıştı. Mustafa Kemal, "Yanlış," diye yorumlamıştı bunu. "Türkiye'yi yalnız tek sarhoş idare eder."
Sayfa 278 - Altın Kitaplar
Hamilton, raporunu: “Karşımızdaki ordu, kahramanca dövüşen ve mükemmel yönetilen gerçek Türk ordusudur.” diye bitiriyordu…
Sayfa 124Kitabı okudu
Mustafa Kemal, milletin gerçek düşmanının, sadece yabancılar olmadığını artık anlıyordu. Türklerin, bütün saldırganlıklarına rağmen yabancılardan öğrenecekleri bir şeyler vardı. Gerçek düşman kendi aralarındaydı: Onları, başka milletlerin yürüdüğü ışıklı yoldan alıkoyan, gelişmeleri önleyen, baskı altında tutan softalık ve yobazlık, Mustafa Kemal’in görüşüne göre Osmanlı İmparatorluğu, Müslüman olmayanların cennetin bütün nimetlerinden yararlandıkları, Müslümanların ise cehennem azabı çekmeye zorlandıkları bir yerdi.
Reklam
Gazi'den kadınlara...
"Siz bizim hesabımıza eğitim savaşını kazanın, memlekete bizden fazla hizmet etmiş olursunuz, sizi bu savaşa çağırıyorum."
Sayfa 363Kitabı okudu
Sivas Kongresi'nde Atatürk'ün General Harbord'a söyledikleri
Mustafa Kemal, "İçinde bulunduğumuz durumda yapmak istediğimiz şey, ne askerlik açısından, ne de başka bir açıdan açıklanabilir. Ancak, her şeye rağmen, yurdumuzu kurtarmak, özgür ve uygar bir Türk devleti kurmak, insan gibi yaşayabilmek için yapacağız bunu. Başaramazsak, bir kuş gibi düşmanın avucu içine düşecek ve ağır ve şerefsiz bir ölüme katlanacak yerde... atalarımızın çocukları olarak, dövüşerek ölmeyi tercih ederiz."
Sayfa 208 - Altın Kitaplar
Gerçekler, ne kadar acı olursa olsun, daima göz önünde tutulmalıdır….
Sayfa 282Kitabı okudu
Mustafa Kemal'i, kendinden önce gelmiş olan reformculardan ayıran nokta, Tanzimat hareketi gibi yalnızca yasalar ve yönetim alanında kalmayıp bütün politikayı içine alan bir değişiklik istemesiydi. Ülkenin siyasi yapısını değiştirmek, halkı uyandırıp onun Fransız İhtilali ile doğan ve şimdi Batı Avrupa'nın birçok ülkesinde gelişen milli egemenlik kavramıyla ilgilenmesini sağlamak istiyordu. Böyle bir değişikliğin pek çabuk olamayacağını Mustafa Kemal de biliyordu: Nedeni İslam diniydi. Dini güçler, demokrasinin yerleşmesine karşı koyacaklardı. Müslümanlık, gücünü tartışmadan değil, baskıdan; düşünce özgürlüğünden değil, kayıtsız şartsız itaatten alırdı. Mustafa Kemal'in nefret ettiği dolambaçlı düşünce ve yöntem alışkanlıkları, İslam zihniyetinin yapısında vardı. Onun için, Mustafa Kemal, siyasi reformu her şeyden önce dini reform olarak görüyordu.
Sayfa 64 - Altın Kitaplar YayıneviKitabı okudu
Reklam
I.İnönü Savaş'ı sonrasında, M.Kemal Paşa:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."
"Mustafa, annesine çekmişti; saçları onun gibi sarı, gözleri onun gibi maviydi."
Sayfa 19 - Altın KitaplarKitabı okudu
Yıllar sonra Mustafa Kemal, doğum tarihini soranlara 19 Mayıs 1919 derdi.
Sayfa 177 - Altın Kitaplar
Atatürk, yurdunu sahip olduğu bütün sevgi gücüyle severdi.
Sayfa 11 - Altın Yayınları
Mustafa Kemal orduya Ermenistan üzerine yürüme emri verdi. Saldırının amacı, 1877 savaşında Ruslara bırakılıp 1918'de Enver Paşa tarafından geri alınmış, fakat mütarekede İtilaf Devletleri'nin zoruyla yine kaybedilmiş olan Türkiye'nin "Ermeni" vilayetlerini: Kars, Ardahan ve Batum'u tekrar ele geçirmekti. Kâzım Karabekir Paşa, ordusuyla önce Sarıkamış'ı zapt etti. Sonra Kars'a yürüdü ve orayı da kısa sürede aldı. Ermeni ordusu, darmadığın bir halde Arpaçayı'na doğru çekildi.
Sayfa 290 - Altın Kitaplar, 20 Eylül 1920Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.