Atatürk Kimdir? Atatürk'ün İnkilapçılığı 5

Ahmet Bekir Palazoğlu

Atatürk Kimdir? Atatürk'ün İnkilapçılığı 5 Sözleri ve Alıntıları

Atatürk Kimdir? Atatürk'ün İnkilapçılığı 5 sözleri ve alıntılarını, Atatürk Kimdir? Atatürk'ün İnkilapçılığı 5 kitap alıntılarını, Atatürk Kimdir? Atatürk'ün İnkilapçılığı 5 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
-Bırak, bırak, ben hepsini biliyorum: İçtimaa muallime hanımları da çağırdınız; fakat onları neye ayrı sıralara oturttunuz? Sizin kendinize mi itimadınız yok, Türk hanımının faziletine mi? Bir daha öyle ayrılık, gayrılık görmeyeyim. Anladınız mı? Bir daha… Ne o? Deminden beri gülen sarıklılar birdenbire inmelenmiş gibi. Bu tarz vuruşa ona mahsus bir sistem denebilir. Dumlupınar'daki vuruşla o odadaki vuruş: Hepsi bir. Vurduğu zaman kımıldanacak hal bırakmamak ve düşmanı en ummadığı yerinden, en ummadığı tarzda vurmak: Sivil kıyafetle yaptıkları da üniformayla yaptıklarıdır.
Sayfa 135 - Ebabil YayınlarıKitabı okudu
MEHMETÇİĞİN SÜNGÜSÜ…
Türk Cumhurluğu akla esivermiş, ulu orta bir hareket değil; düşünülmüş, karar altına alınmış ve Türk milleti tarihinin bir icabıdır. Bir hatıra olarak size şunu da söyleyeyim; unutulmasın. Cumhuriyet tarihi bakımından faydalıdır: Bir gün Hacıbayram Camiine gittik. Atatürk de beraberdi. Ben o zaman İktisat Vekiliydim. Camiden tekbirlerle çıktık, Meclise geldik. Bir de müezzin geldi. Müezzin ezan okudu. Meclis kapısından içeri gireceğimiz zaman, Atatürk'ün önüne sırmalı elbiseler giymiş bir imam dikildi. Atatürk ne istediğini sordu. İmam ellerini kaldırdı: -Dua etmeden Meclise girilmez, dedi. Atatürk: -Bu yurt Mehmetçiğin süngüsüyle kurtarıldı, ve bu Meclis onun gayretiyle kuruldu; yoksa senin duanla değil! Çekil oradan, dedi. Ve imamı eliyle iterek Meclise girdi. Meclis Reisine de: -Türk askerinin yerine neden bu imamı koydunuz? diye darıldı.
Sayfa 120 - Ebabil YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bir aralık bana dediler ki: -Yazılarını takip ediyorum. Güzel yazıyorsun, fakat hücumların cepheden oluyor. Çevirme hareketiyle yapılan hücumlar, ekseriya, cepheden yapılan hücumlardan daha az zararlı, fakat daha müessir ve daha katidir. Bunu tecrübe et. Büyük Atatürk'ün bununla ne demek istediğini anlatabilmek için Konya'nın o zamanki
Sayfa 149 - Ebabil YayınlarıKitabı okudu
Atatürk, inkılâpları, cumhuriyetin kendisine teslim ve emanet ettiği gençliğe büyük kıymet ve ehemmiyet verirlerdi.
Sayfa 338 - Ebabil YayınlarıKitabı okudu
Başka bir gün… Harf İnkılâbının büyük günleri. Atatürk, Gazi Mustafa Kemal, gene aynı noktada (Dolmabahçe Muayede Salonunda) oturuyor. Talihim o gece bana, kendisiyle yan yana bulunmak bahtiyarlığını vermiş. Bir inkılâptan bir inkılâba geçen, bir millî cidali (mücadeleyi) değil, birkaç millî cidali birden başarıp kazanan Büyük Şef'e bu kadar büyük davalardan, yorgunluk doğurmasından endişemi duyuruyorum: -Yapmamıza imkân hasıl olan (doğan) işleri yapmazsak, tarih bizi muaheze eder (ayıplar), buyuruyorlar. Asırların tekâmülünü yıllara sığdırmanın, hiç ölmeyecek gibi çalışmak, yarın ölüverecek gibi iyilik etmenin sırrını anlar gibi oluyorum.
Sayfa 17 - Ebabil YayınlarıKitabı okudu
-Arkadaşlar, yatağa girdikten sonra ben sizler gibi sâkin uyuyamuyorum; sabahlara kadar gözüm açıktır; nihayet tam dalacağım zaman: "kalk borusu" çalınıyor, Onu da bittabi işitemiyorum, sağ elinde bir sopa tutan bir adamın karyolamı sarsmasıyla uyanır gibi oluyorum, uyandırılıyorum. O zaman keyfim yerinde değildir, kafam ve vücudum yorgundur. Dershanede buluştuğumuz arkadaşlar benden daha çok zinde, benden daha çok şendirler.
Sayfa 11 - Ebabil YayınlarıKitabı okudu
Reklam
97 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.