Kılıçlar Adası Serisi #2

İlk Yayın Tarihi:
Eylül 2008
İlyada Yayınevi
Orijinal Adı:
Isle of Fire (Isle of Swords, #2)

2025 59. kitabı
Ateş Adası, Wayne Thomas Batson tarafından yazılmış bir genç yetişkin korsan macerası. Kitap, Kılıçlar adası ile aynı evrende geçiyor ve bolca aksiyon, gizem ve denizcilik macerası barındırıyor. Hikâye, kim olduğunu ve geçmişini hatırlamayan bir genç, kendisini acımasız kaptanlar, tehlikeli adalar ve ölümcül sırlarla dolu bir dünyanın içinde buluyor. Ancak, okyanusun ortasındaki bu macera yalnızca savaşlardan, ganimetlerden ve rakip korsanlardan ibaret değil. Derin ve duygusal bir baba-oğul hikâyesi de yatıyor. Ben yanlışlıkla ikinci kitabından başlamışım. Sonra Ateş Adası'nı da aldım şu an onu okuyorum ama ikinci kitabı güzel :D birinci de güzeldir herhalde. .
Ateş AdasıWayne Thomas Batson · İlyada Yayınevi · 201192 okunma
Kılıçlar Adası'nın ikinci kitabı olup, hızlıca bitiveren eğlenceli, komik, sürekleyici güzel bir kitap. Korsanların dünyasına merhaba demek istiyorsanız doğru yerdesiniz :)
2025 52. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2025 12:32
Serinin ilk kitabı olan Kılıçlar Adası 'nda kötü korsan Thorne’un öldüğü sanılıyordu, fakat aslında hapishaneden kaçmayı başarmıştı. Bu kitapta herkes onun öldüğünü düşünmeye devam etse de, Ross ve tayfası buna inanmaz ve bir hayaletin peşine düşerler. Diğer yandan Kardeşlik Tarikatı, Cat ve Anna’yı da yanlarına alarak aranan efsanevi suçlu “Tüccar”ın izini sürer. Kitabı aslında daha önce okumuşum ama fark etmeden tekrar elime aldım. Buna rağmen yeniden okuduğuma memnun kaldım. Ross, Anna, Cat, Stede, Nubby, Kırmızı Göz ve Jules gibi karakterlerle yeniden karşılaşmak bana eski dostlarla buluşma hissi verdi. Şimdi sırada serinin diğer kitaplarını okumak var!

Wayne Thomas BatsonYazar · 8 kitap
1968 Amerika doğumlu Wayne Thomas Batson, çok satanlar listesine girmeyi başarmış bir yazardır. Uzun yıllardan beri ortaokullarda okuma derslerine giren Batson, hikâyelerini her şeyden çok önemsediği genç insanlar için yazmaktadır. Batsonın romanları, hepimizin aslında derinlerde bir yerlerde yeni bir şeyler keşfetme isteğiyle dolu olduğumuzu ve başka yerlere gitme isteğiyle yanıp tutuştuğumuzu düşündüğü için her zaman hayali mekânlarda geçmektedir. Yazar, eşi ve dört çocuğuyla birlikte Marylandde yaşamaktadır.