Kökenin Gizemi Üçlemesi 1.Kitap

A. G. Riddle
Mart 2018
Pegasus Yayıncılık
Orijinal Adı:
The Atlantis Gene (The Origin Mystery, #1)
Sıralamalar

Kökenin Gizemi Üçlemesi: İnsanın Evrimine Korkutucu Yolculuk
2020 8. kitabı
İşin trajikomik yanı, her yanımızın koronovirüs haberleriyle dolduğu şu günlerde birçok etmenin yanı sıra salgın hastalıkları da içeren, Pegasus Yayınları’ndan çıkan A. G. Riddle’ın Kökenin Gizemi (The Origin Mystery) adlı bilimkurgu türündeki üçlemesini okumam. Beni daha çok kaygılandırmak adına denk mi geldi bilmiyorum. Tüm bunlarla birlikte soğuk algınlığı geçirmem de cabası. Tesadüfler zinciri tamamlanmış oldu. Bunların serinin üzerimdeki etkisini arttırdığı kesin… Dilimize 2018 yılında kazandırılmaya başlayan ve 2019’da son kitabı da çevrilen seri, orijinal olarak 2013’te başladı ve hızlı şekilde 2014’te sonlandı. Atlantis Geni, serinin başlangıcı olmasının yanı sıra Amerikalı kalem Riddle’ın da ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Ardından farklı kitaplar yazsa bile, “Kökenin Gizemi“nin yazarın en ünlü eserlerini barındıran seri olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle herhangi bir sürprizbozan vermeden genel olarak konusundan bahsedeceğim. Sonrasında Atlantis Geni (The Atlantis Gene), Atlantis Vebası (The Atlantis Plague) ve Atlantis Dünyası (The Atlantis World) kitaplarından oluşan Kökenin Gizemi üçlemesi nasıl olmuş bakacağız. Cem Altınışık İncelemenin tamamı: kayiprihtim.com/inceleme/kokeni...
2025 1. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2025 04:54
Kökenin Gizemi serisinin ilk kitabı ATLANTIS GENI. Açık konuşmak gerekirse başlarken bu kadar seveceğimi, beni bu kadar içine çekeceğini, merak uyandiracagini bilmiyordum. Hele ki son kısımlardaki ters köşeleri kitaba damgasını vurdu. Mükemmel planlanmis, zekice düşünülmüş; yazarı bu konuda tebrik ediyorum. 10 vermek isterdim ama 1 puanı kitabın içeriğindeki mektup kısmı (önemli bir kisim)- kitaplarda o kisimlari hiç sevmiyorum- beni sıktığı icin kırıyorum. İnsanlığın oluşumu, büyük gen sıçraması, bilim ve bilim-kurgu <> fantastik (ki bence fantastik demek kitaba hakaret olur, gerçekleri barındırdığı dusunuyorum) seviyorsanız mutlaka şans vermelisiniz. Okudukça saracak. Son 2 günde elimden bırakamadım 300 sayfasını bitirdim :') Genelde seri kitaplarda hepsini birden almaya tereddüt etsem de iyi ki üç kitabı birden almışım diyorum. Sira Atlantis Vebası'nda. Bence siz de bir şans verin :')
2018 17. kitabı
Yazar bu romanı, maddi karşılık beklemeden boş zamanını değerlendirip kendine meşgale olması amacıyla yazmış. Bu kadar okunup tanınacağını hiç tahmin etmemiş. Evet, gerçekten de kitabın özgün bir konusu var. Her ne kadar roman günümüzde geçse de, kitabın ilk bölümleri insan tarihine ait birçok bilgi barındırmakta. Bundan yaklaşık yetmiş bin yıl önce Toba yanardağının patlaması sonucu insan neslinin tükenme eşiğine gelmesi, elli bin yıl önce bizle birlikte yaşayan en az üç insansı ırkın olması; neandertaller, Homo floresiensisler ( Hobbitlere benzeyen bir tür cüce insansı ırk), denisovanlar ve günümüzde Antarktika açıklarında bir araştırma gemisinin buzula gömülü esrarengiz bir yapıyı keşfetmesi... Yaklaşık ilk 200 sayfayı büyük bir keyifle, yer yer durup düşünerek, bir yerlerini not alarak araştırarak okudum. Sonra kendimi bir koşuşturmanın bir kaos'un ortasında buldum. Fazla detaylı, gereksiz konuşmalar ve kafamda oturtamadığım bazı yerlerin olduğu anlamsız bir kitap olmaya başladı, ta ki son 150 sayfaya kadar. Sonra yine ilk sayfalar gibi merakla, heyecanla, gerilerek okudum. Kitabı hem sevdim, hem sevmedim. Siyahla beyaz arası gibi, gri yani. Ne çok mükemmel ne de kötü. Kesinlikle orijinal bir konu ama detaylara girilmesi nedeniyle olması gereken mükemmellikte değil bence.
2018 39. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2018 00:00
#atlantisgeni elimde çok uzun zamandır dolanan bir kitap oldu. Kesinlikle kitabın akmadığından değil, benim okuma şartlarımdan kaynaklanan bir gecikmeydi malesef. Hakkını vermek zorundayım, çok beğendiklerim arasına girdi. Konusu, kurgusu, akıcılığı müthişti. Sürekli bir merak ve sır hakim oluşu daha çok hoşuma gitti. Kıyaslamak gibi değil kesinlikle ama bence Dan Brown okumayı sevenler (ki ben bayılırım) bu kitabı da mutlaka sevecektir. Onun kitaplarında ki gizemi, aksiyonu, eski tarihe değinmelerini anımsattı bana. Bu da ekstra sevmeme sebep oldu. Kitabın konusunda -yok- yok. Modern insan ve insanın dört alt türünden başlayan bilimsel belgeler, evrim, büyük sıçrama, akıl oynatan teoriler, gizemli bir günlükle ortaya çıkan lahitler, insan türünü kurtarmak için yine insanlar üzerinde yapılan ölümcül deneyler, tabletlerde bir günleri bir yıla denk gelen uyanmayı bekleyen atlantis genine sahip olanlar, yaratılış efsanesi mi yoksa bir tarihi belge mi diye düşündüren anlatımıyla, yok olmaya yüz tutan dünya nüfusuyla müthiş bir bilim kurgu... En sevdiğim tarafı yazar notunda kitabın kahramanlarını sayarak 'neler bekliyor göreceğiz' demiş. Seri olacağını bilmeden okuduğum için ayrıca sevindim Kısacası tavsiye ediyor, keyifli okumalar, huzurlu akşamlar diliyorum... 26.04.2018
2020 47. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2020 00:58
Harika bir bilim-kurgu filmi izlemiş gibi bir duygu içerisindeyim şu an. Şiddetle tavsiye edebileceğim bir kitap. Serinin diğer kitaplarını en kısa zamanda ele geçirip okumalıyım. Hele bazı bölümler var ki şu an içinde bulunduğumuz Covid-19 salgınını anlatıyor sanki. Okudukça hadi be diyor, sanki bu salgının planlanmış bir şey olduğuna daha çok inanıyorsunuz.
Bilim
2018 82. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2018 15:49
kökenin gizemi serinin ilk kitabi 566 sayfa.. #okudumbitti Atlantisliler uyanır ve etraflarında 7 milyardan fazla vahşi️canlı görürse ne yapar ?⁉️ Hepimizi katleder ... tıpkı bizim ilk sıçrayıstan sonra neandertaller,hobbitler ve diğer insan altgruplarina yaptığımız gibi ... simdi sıra ikinci büyük sıçrayışta.. Antarktika açıklarında bir araştırma gemisi buzula gömülü esrarengiz gizli geçitleri olan çok ileri teknolojiye sahip devasa büyüklükte yasam tüpleri, uyku modülleri olan bir yapı keşfeder. Binlerce yıl saklı kalmış bu yerin insan yapımı olması mümkün değildir ve bu keşifle insan evriminin bir sonraki adımına geri sayım başlamıştır; insanlık ya evrimleşecek ya da yok olacaktır. Diğer tarafta dr Kate laboratuvarda hayatının en büyük keşfini yapmış, otizmin tedavisini bulmuştur. Ama buluşu çok tehlikelidir evriminin sonraki aşamasını başlatıp dünya nüfusunun %99,9’unu yok etme riski taşımaktadır. Bir sonraki üstün ırkın osb sahip beyinler olduğu savunulmuş... çok hızlı heyacanlı ilerliyor ,tempo hic düşmüyor film izler gibi okudum ve filmi çekilmeli,kitaba bağlı kalınırsa tadından yenmez artik ben sevdim. Macera hic bitmiyor, yalnız #pegasusyayınları yazım yanlışları olmasa keşke demistim.. Hadi yazım hataları neyse de isimler hatalı oldu mu insanin akli fena karışıyor,zaten çok kalabalıklar, bir de isimler yanlış basılınca çık çıkabilirsen içinden mesela Davit can çekişiyor du uçağa ne ara gitti yaa? 🤔hii Dorian dır o tmm ... olmuyor az daha dikkat lütfen yine de seviyorum sizi ve yayınlarınızı ️ Davit in de dediği gibi ; aşırı duygusal bölümleri atlayıp doğrudan bombalardan, gizli laboratuvarlardan bahsettiği kısımlara gelseymis keske.. mektubu biraz uzatmış romantizm de olmalı birazcık diyenler için sanırım yine de tavsiye ederim ben beğendim 9/10
2018 14. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2018 19:10
Yazarın ilk kitabı ve hemen belirteyim ki bazı bölümlerde bunu hissedebiliyoruz.Tür ve konu olarak ilgimi çektiğinden özellikle okunmamış çok kitabım olduğu halde kendime bir güzellik yapıp okumaya başladım.Kitap genel olarak beklentimi karşıladı ve üzerine beni şaşırtacak derecede ters köşelere de yatırdı. Açıkçası böyle bir kitap için hiç beklemediğim tarzda sürprizler görmek ziyadesiyle memnun etti..Kitap 568 sayfa ve üçleme olacağı yazar tarafından belirtilmiş.Genel olarak orta sayfalarında belki sıkılabilirsiniz ama o bölümlerin de gerekli olduğunu sonlarda anlıyoruz.Türü sevenlerin ilgisini çekecektir.

A. G. RiddleYazar · 3 kitap
A.G.Riddle, Boiling Springs, North Carolina'da büyüdü ve UNC-Chapel Hill'den mezun oldu. Üniversitedeki ikinci yılında, çocukluk arkadaşıyla birlikte ilk şirketini kurdu. Halen eşi ile birlikte Raleigh, North Carolina'da yaşıyor. İlk romanı The Atlantis Geni'nin de içinde olduğu üçlemesi dünya çapında üç milyondan fazla kopya sattı, 20 dile çevrildi. Dördüncü romanı “Departure”, 2015'te havalanan bir uçağın kurtulanlarını ve değişen bir dünyada iniş alanlarını takip ediyor. HarperCollins, romanı 2015 sonbaharında ciltli olarak yayınladı. 2017'de yayımlanan beşinci romanı Pandemic, insan ırkını değiştirebilecek bir salgını araştıran bir araştırma ekibine odaklanıyor. Devamı olan, Genome adlı romanı ile iki kitaplık bir dizi olarak tamamlanmıştır. 2019 yılında çıkan yedinci romanı Winter World, küresel bir buz çağını durdurmak için yarışan bir grup bilim insanını resmediyor. Roman aynı zamanda üçlemenin ilk kitabıdır.