Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Babaya Mektup

Franz Kafka

Babaya Mektup Yorumları ve İncelemeleri

Babaya Mektup yorumları ve incelemelerini, Babaya Mektup kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Babaya Mektup puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.710 üzerinden
10,1bin Kişi · 1885 İnceleme
80 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Söz konusu olan, çocuklarına vermen gereken bir ders değil, örnek oluşturacak bir hayattı; eğer senin Yahudiliğin daha güçlü olsaydı, oluşturacağın örnek de daha bağlayıcı olurdu.
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Zumer Yayıncılık · 201840,6bin okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
Kitap hem duygusal ve de suçlayıcı olaylar içerir. Fakat babasını dinleme şansımız olmadığı için tabi kimin haklı olduğunu bilemeyiz. Kabul edelim ki ortalama 20-25 yaşa kadar çoğu insan cidden dağınık, sorumsuz, tenbel, kendi potansiyelini anlamayan dönemlerden geçiyor. ( hatta şuan 15 yaşında insanlar bile kendini 40 yaş kadar akıllı ve olgun zannediyor ). Veliler de yalnış olabilir tabi, fakat kimse suçlarken onların büyüme koşullarını, cağlarını ve ortamlarını düşünmez. Çünkü her türlü suçlama, kendine bakmaktan kolaydır
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Zumer Yayıncılık · 201840,6bin okunma
Reklam
80 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Kafka gibi Hangimizin birilerine sayfalarca yazacağı mektup yok ki... belki annemiz, belki babamız, belki eşimiz, belki dostumuz, kim bilir belki de çocuğumuz.... son zamanlar da Psikiyatrilerin de önerdiği bir yol degil mi yazarak duygularımızı dökmek... o zaman ki bunu yaparak başarmış Kafka Okuduğum kitapları arasında belki de ilk okumam gereken kitabı olabilir Babaya Mektup. O zaman iç dünyasına şahitlik ederek, bir yazarın diğer kitaplarına daha çok anlam yüklemeyi, daha çok vakıf olabilmeyi sağlar diye düşünüyorum. O halde okumadıysanız halen bence geç sayılmaz okuyun derim
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Zumer Yayıncılık · 201840,6bin okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
3 saatte okudu
İnsanın hayatında dış etkilere en çok maruz kaldığı ortam, takdir edersiniz ki aile ortamıdır. Kafkavari düşünürsek; evlilik çağına gelip kendince bağımsızlığını! ilan edeceği zamana kadar, çocuk ebeveynlerinin gözetimi altındadır. Kitaba gelecek olursak; Aralarındaki iletişim sorununa bağlı olarak, kendini ifade etmekte zorlanan Kafka babasına sayfalarca mektup yazar. (Keşke mektubun muhatabı okuyabilseydi.) Süklüm püklüm olmasını, kuşkuculuğunu, özgüven eksikliğini, hayata bakış açısındaki sakatlıkları vs. otoriter babasına bağlar yazar. Baskın baba figürünün, kişinin hayatında nasıl çatlaklar oluşturduğunu, nelere malolduğunu, az çok biliriz. Özellikle ebeveynlerin; bir çocuk gözünden davranışlarının nasıl göründüğü bilgisine sahip olabilecekleri kitabı tavsiye ederekten; keyifli okumalar.. "Evlenmek, bir aile kurmak, gelecek tüm çocukları kabullenmek, onları bu güvensiz dünyada yaşatmak ve hatta biraz da yol göstermek, benim inancıma göre bir insanın başarabileceği en yüce şeydir."
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Zumer Yayıncılık · 201840,6bin okunma
72 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Franz Kafka- Babaya Mektup
Kafka'ya ait okuduğum ilk kitap oldu. Bu kadar ince ruhlu bir insanın tüm kitaplarının okunması kanaatine vardım. En kısa zamanda tüm kitaplarını da edinip okumayı planlıyorum. Biraz daha otobiyografik özelliğe sahip kitapta babasına karşı serzenişini, isyanını iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Bu zamana kadar korkudan söylemeye cesaret
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202240,6bin okunma
72 syf.
9/10 puan verdi
BABAYA MEKTUP İNCELEMESİ - Dikkat spoiler içerebilir!
Franz Kafkanin hayatını bilenler bilir problemli bir aileye sahiptir. Özellikle babasından gördüğü şiddet hayatının her dönemin de kendini hissetirmistir. Bu kitabı okurken bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Türü ne deseler bu kitap için dram derim. Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202240,6bin okunma
Reklam
72 syf.
9/10 puan verdi
·
30 saatte okudu
Çocuklar için "baba" figürü çok önemlidir. Hatta baba demek, kahraman demektir. Çocuk bilir ki, başı ne zaman sıkışsa anında ona yardım edecek ve tüm sıkıntılarını giderecek biri vardır. O kişi babadır. Baba demek, her şeyden önce, güven demektir. Güvenle büyümek ve onun himayesi altında ne olacağını düşünmeden yaşayabilmek demektir.
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202240,6bin okunma
·
Puan vermedi
Bazı çocuklar evlerinin yetimhanelerinde kalırlar.
Babaya Mektup, Franz Kafka'nın babası Hermann'a Kasım 1919'da yazdığı bir mektuptur. Kafka'nın korkusu öylesine bir korkudur ki bu mektubu yazarken bile bazı şeyleri yazmasının önüne geçer. Babası Kafka'nın aile içi soğukluğunu gördüğü için onu nankörlükle suçlamıştır. Kafka'ya fiziksel şiddetin yanı sıra, Kafka'yı daha da derinden yaralayan psikolojik şiddet uygulamıştır. Ani öfke patlamaları, sürekli bağırmaları ve hakaretleri dövülmenin etkisi kadar derin yaralar açar. Hatta mektubundan bir alıntıyla psikolojik şiddetin ağırlığından bahsedip konuyu sonlandırmak istiyorum."Bazı çocuklar evlerinin yetimhanelerinde kalırlar. Bana bir kez bile vurmadığın doğru. Ama bağırman, yüzünün kızarması, pantolon kemerini telaşla çözmen, onların iskemle kenarında hazır beklemesi benim için dövülmekten daha kötüydü. Sanki birinin asılması için yapılan hazırlık gibi, Baba." Ah canım Kafka'm.
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202240,6bin okunma
72 syf.
9/10 puan verdi
·
6 saatte okudu
Babalar sevgisini göstermez. Peki niye? Sevgisini gösterince otoritesini mi kaybediyor, küçük mü düşüyor çocuğunun gözünde? Çocuğu fazla sevmeyin şımarır, kucağa almayın alışır, yüz vermeyin astarını ister.. Bunun gibi birçok kalıp var büyükler tarafından anne babalara söylenen. Büyüklerinden sevgi görmeyen nesil ise çocuklarına da doğal olarak sevgi gösteremiyor, çünkü sevgi nasıl gösterilir bilmiyor. Kafka’nın bu eserinde, yıllarca içinde tutup babasına karşı söyleyemediği şeylerin mektubunu okuyoruz. Ancak bu mektup babasına ulaşması için yazılmadı. Babası bu mektubu hiç okumadı. Oğlunun neler hissettiğini de anlayamadı. Biz ise bu mektubu okuduğumuzda Kafka’nın diğer eserlerinde de baba-oğul ilişkisinin yer aldığını anlıyoruz. “Yazılarım senin hakkındaydı, orada tek yaptığım senin omzuna yaslanıp içimi dökemediklerimi yazıya dökmekti.” Otoriter bir babanın çocuğu olmak oldukça zorken Kafka’nın duygusal yapısı da işin içine girince bu mektup çıkıyor ortaya. Bir babanın bir çocuğu bu hale nasıl getirdiğini çok iyi bir şekilde anlıyoruz. “Biraz desteklenmeye, biraz dostça bir yaklaşıma, yolumun biraz açık tutulmasına ihtiyacım vardı, sense onun yerine yolumu kesiyordun..” “Senin başkalarına karşı duyduğun güvensizlik bile, bana aşıladığın kendime karşı duyduğum güvensizlik kadar büyük değil..” Şiddet sadece fiziksel değil psikolojik olarak da hasar almaktır. Çocuğunu dövmemiş olsa bile fiziksel acıdan kat be kat fazlasını psikolojik olarak yaşatmış Kafka’ya. Bir çocuğun geleceğini mahvetmek anne babanın bile hakkı değildir.
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · Panama Yayıncılık · 201740,6bin okunma
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.