Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Babil'den Dragomanlara

Bernard Lewis

Babil'den Dragomanlara Sözleri ve Alıntıları

Babil'den Dragomanlara sözleri ve alıntılarını, Babil'den Dragomanlara kitap alıntılarını, Babil'den Dragomanlara en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dikkat çekicidir, birtakım siyasi amaçlara hizmet etmek üzere yeni hadisler tasarlanması işi zamanımıza dek sürmüştür.
Sayfa 149 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Osmanlıların çöküşü, iç değişikliklerden çok, Batı'nın bilim ve teknolojide, hem savaş hem barış sanatında, yönetim ve ticarette kaydettiği hızlı ilerlemeye ayak uyduramamasından kaynaklanıyordu. Türk liderler bu sorunun gayet iyi farkındaydı, çözüm için de bazı iyi fikirleri vardı, fakat yeni yolların, yeni fikirlerin kabulünün önündeki muazzam kurumsal ve ideolojik engelleri aşamadılar. Seçkin bir Türk tarihçinin belirttiği gibi: "Bilimsel dalga, edebiyat ile hukuk bentlerine çarpıp dağılıyordu. "Yeni koşullara ayak uyduramayan Osmanlı İmparatorluğu, tıpkı günümüzde Sovyet imparatorluğunun başına geldiği gibi, bu koşullar tarafından yıkıldı.
Sayfa 609 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Reklam
Dünyanın büyük dinlerinden birinin, onun kanatları altında gelişmiş zengin ve orijinal bir medeniyetin böyle yalan yanlış, onur kırıcı bir biçimde resmedilmesi zamanımızın başlıca trajedilerinden biridir. Bu tablonun yaygınlık kazanmasının sebebi Müslüman. karşıtı polemikçiler ya da muhalif Müslümanlar değildir, onlar dünya kamuoyunu asgari düzeyde etkileyebilecek güçtedir; sebep İslâmi saflığın kendinden menkul sözcüsüdür.
Sayfa 593 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Avrupalıların çoğuna göre, İstanbul'un kaybı büyük bir tarihi felâketti, Hıristiyanlığın asla telafi edemeyeceği bir yenilgiydi. Bugün Türkiye ile Batı'nın ilişkisi dostane bir havada sürse de, bu ilişkide hala güvensizlikten ileri gelen bir çekince, hatta zaman zaman esen hasmane bir rüzgâr vardır ki, kökleri Avrupa'nın Hıristiyan geçmişinde derinlere uzanır.
Sayfa 190 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Türkler İran'la anlaştığında bütün Doğu'nun kudretiyle desteklenmiş bir halde gırtlağımıza çökecekler; ne kadar hazırlıksız olduğumuzu anlatacak kelime bulamıyorum!⁶⁸ 68) Edward Seymour Forester (çev.), The Turkish Letters of Ogier Ghiselin de Busbecq (Oxford, Clarendon Press, 1927), S. 111-12.
Sayfa 228 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Kendinizin tarihi olsun, bir başkasının tarihi olsun ciddi bir tarih incelemesi asli kaynaklara dayanmak zorundadır, bu kaynakların da orijinali incelenmelidir, tercümelerin, uyarlamaların ya da özetlemelerin süzgecinden geçmiş halleri değil.
Sayfa 14 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Reklam
Dünyanın büyük bir bölümünde, özellikle de Ortadoğu'da iki kelime, iki kavram epeyce birbirine karıştırılıyor: 'özgürlük' ve 'bağımsızlık'. Bölgenin birçok yerinde bu iki kelime sanki eş anlamlıymış gibi kullanılıyor. Eş anlamlı değillerdir oysa. Farklı şeyleri ifade ederler. Dünyanın büyük bir bölümü de çok acılar çekerek öğrendi ki, biri olmadan diğerine sahip olunamamasının dışında, bu ikisi birçok durumda birbirini dışlar görünüyor.
Sayfa 262 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Konu ülkemize hiç de uzak değil...
Zora başvurma tarihi çarpıtmanın en iyi yoludur, fakat her zaman mümkün değildir. İkinci iyi yöntemse sindirme, yıldırmadır. Bu da epeyce etkili olabilir.
Sayfa 649 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
İslâm topraklarında bin yıllık bir geçmiş boyunca baskın halk Araplar değil Türkler olmuştu. Fakat soylarıyla ve kültürleriyle gurur duyan Araplar, tıpkı Dante'nin Kutsal Roma İmparatorluğu'nda Almanların egemen olmasını kabul etmesinde olduğu gibi, evrensel İslâm cemaatine Türklerin hâkim olmasına kabul göstermişti.
Sayfa 264 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
Müslüman dünyada çoğu ülke artık bağımsız hükümetler tarafından yönetilmekteydi, onlar üzerinde hâlâ etkisi olan dış güçler ve etkiler de Avrupa'dan değil Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nden geliyordu.
Sayfa 216 - Kapı Yayınları – 1. Basım ~ Ocak 2008, İSTANBULKitabı okudu
117 öğeden 71 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.