Aşktan Adamlar - 1

İlk Yayın Tarihi:
6 Kasım 2019
Kaktüs Sanat Yayınları

Puan vermedi
BAL BELA Herkese Merhabalar... Bugün sizlere ikinci kez okuduğum bir kitap ile geldim. Evet ben tekrar okumaları seven biriyim. Ama insan fark ediyor ki bazı şeyleri ikinci defa okuduğumuz zaman daha iyi anlıyoruz. Evet okuyunca hatırlıyoruz konuyu olsun, karakterleri olsun hepsi canlanıyor. Ama o zaman okuduğumuzdan farklı detaylar da yakalıyoruz. Hatırlıyorum bu konu bana hızlı gelmişti o zaman okuduğum da çok gel gitli gelmişti. Ama şimdi hiç de öyle gelmedi. Karakterin ruhunu daha bir başka gördüm Yaşadığı şeyler ki ikisinin de hiç kolay değildi onlar ile başa çıkmalarını bu süreçte verdikleri tepkilerin ne kadar yerinde olduğunu tutumlarının bu yüzden biraz fevri olduğunu daha iyi anladım. Psikolojilerine inince ise ağır yaraların tahribatlarının sonuçlarının gördüm. İki kişinin birbirine nasıl iyi geldiğini bir kez daha anladım. Tabi bunu gerçekten istedileri sürece olacak bir süreç bu kabullenmek gerek. Ve de istediğine inanmak onlar da tam olarak böyle yapıyor ehhu hemen de olmuyor ama olunca ortalık festival yeri oluyor... Öykü ve Poyraz Onlar kaderin bir araya getirdiği adeta birbirlerinin yarasını saracak olan iki yabancı... Öykü Nehir hanımın evine yetişirken trafikte arabasına arkadan çarpan adamın patronu olacağını bilmiyordu. Üstelik yetişeceği patronunun evinde onu bulacağını da bilmiyordu. Poyraz , Nehir'in kardeşiydi ve işleri o devir almıştı. İşte o noktadan sonra işler de karışmıştı. Bu iki inatçı keçi birbirlerini görür görmez etkilenmiş olsalar da adım atmaya hiç niyetleri yoktu. Kaderin ise yine onlar adına planları vardı. Eee yaşanacak olan yaşanacak ve birileri çekiniyor ise su yolunu bulur misali bulacaktı. Poyraz ile Öykü buldukları her fırsatta birbiri ile didişip ,kavga edip ,laf söylerken aslında bir o kadar da uyumlu ve çoktan kalp
2025 158. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2025 23:14
Toksik ilişki denince aklıma artık ilk Poyraz & Öykü çifti gelecek uzun zamandır bu kadar saçma bir çift okumamıştım. Laf söyleyip söyleyip barışmak nedir yahu, azıcık gurur
2025 101. kitabı
ÇAĞLA FULYA ~BAL BELA~ Selam.Bugün sizlere cagla.fulya kaleminden çok severek okuduğum #balbela kitabı ile geldim.Bu kitap benim yazardan ikinci okuduğum kitap.Ben yazarın kalemini zaten çok sevmiştim.Bu kitabın da çok severek okudum.Akıcı yazım dili ve güzel kurgusuyla sevdiğim bir okuma oldu. Bazı yerlerinde çok güldüm birkaç yerinde de ağladım.Baş karakterleri çok sevdim. Özellikle Öykü’ye hayran kaldım diyebilirim.Çünkü geçmişin de yaşadığı o korkunç şeylerden sonra ayaklarının üzerinde güçlü bir şekilde durabilmesi ancak takdir edilebilir. Yine Poyraz’ın da küçüklükte yaşadıkları üzücüydü.Bir aşk kitabı olsa da travmalara sahip iki yaralı kalbin birbirini iyileştirmesini okumak güzeldi. Ben kitabı çok sevdim bu türde okuma yapmak isteyenler kitaba mutlaka bir şans verebilir. Öykü, çok büyük bir firmada yönetici asistani olarak çalışmaktadır.Aslında bu iş onun için bir paravandır çünkü kendi şirketinin başına geçip yönetici olmak için kendini hazırlamaktadır.İnsanlar ismini kullandı demesin diye de kimliğini kimseye açık etmemiştir.Sadece asistanlığını yaptı Nehir hanım bunu bilmektedir.Nehir Hanım,Öykü’yü çok sevmektedir.Hatta bazen kızı Melek‘in bakıcılığını da Öykü yapmaktadır.Yine Melek’e bakması gerektiği bir gün trafikte kırmızı ışıkta iken arabasına arkadan bir araba çarpar.Öykü çılgına dönüp arabadan iner kendisine çarpan arabanın sahibine sinirle saydırır ama adamın pek de umrunda olmaz. Adam o kadar küstahdır ki Öykü’yü umursamaz kolundan tuttuğu gibi başka bir arabaya bindirip oradan gönderir. Bu durum Öykü’yü çıldırtır. Poyraz,yıllarca yurtdışında yaşamış başarılı bir işadamıdır.Dışardan çok soğuk,katık kuralları olan,egosu yüksek ama bir o kadar da yakışıklı bir adamdır.Artık ülkeye geri dönüp aile şirketinin başına geçmeye karar vermiştir. Geldiği
2025 360. kitabı
Buz kalpli bir adam ve güneş kalpli bir kadın Poyraz, kalbi katı ve aşk istemeyen bir adamdır; Öykü ise tam tersi sıcacık, "bıcır bıcır manita" denilebilecek bir kadın. Arabasının frenleri tutmayan Poyraz, Öykü'nün arabasına çarpar. Buna rağmen aşırı rahattır. Biraz da ukala. Hem arabasına çarpan, hem de buz gibi duran, ama aynı zamanda da karizmatik duran bu yakışıklı, kızımızı küplere bindirir. Tek teselli, bir daha karşılaşmayacak olmalarıdır. (Mı acaba?) Zira Öykü, Poyraz'ın ablası Nehir'in kişisel asistanıdır. Sizce böyle bir durumda ne kadar anlaşabilirler? Ya da birbirlerine ne kadar karşı koyabilirler? Bal Bela
2025 16. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 19:55
Çağla Fulya'nın Bal Bela kitabıyla karşınızdayım. Bu yazardan okuduğum üçüncü kitapyı ve bu kitabını da çok sevdim. Bu kitapta Öykü ve Poyraz'ın hikayesine tanık oluyoruz. İkisinin tanışması bana hayli eğlenceli gelsede devamındaki anlaşmalı evlilik kısmı çok daha eğlenceliydi. Birbirleriyle sürekli çekişme halinde olmaları kitabı daha keyifli hale getirmişti. Ne yazık ki kitabın üzücü kısımları da vardı. Öykü'nün çocukken yaşadıkları, Poyraz'ın çocukken şahit oldukları oldukça acıydı. Bunun haricinde Meyra ve Tolga'yı da bu kitapta görmek beni çok mutlu etti. (Bknz. Siyahın Kelebeği) Onları da özlemişim. Benim için okuması keyifli ve akıcı bir kitaptı. Kitabı okurken adeta bir yaz dizisi izliyor gibiydim. Bu tarz kitaplar okumayı seviyorsanız kesinlikle bu kitabı da çok seversiniz. Kitapla kalın dostlar...
1000 Kitap
2025 67. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2025 18:02
çαğlα fulчα }{ вαlвєlα Selaamm, bugün çok keyifli bir kitabın paylaşımı ile geldim. @cagla.fulya kalemiyle tanıştığım kitap oldu #balbela. Yazarın kurgusunu karakterlerini çok sevdimm. Tema anlaşmalı bir evlilik. Ama sakın bu kadarla sınırlı sanmayın.Geçmişte yaşanmış bir kaç acı olay var ve bunlar bize Öykü ve Poyraz'ı daha iyi tanımak için ışık tutuyor. Ben Öykü & Poyraz çiftini çok severek okudum.Tabiki Poyraz ın beni çileden çıkardığını söylemeden de edemem, neyse ki topardı. Ama birde son anda Meyra ve Tolga çıktı sahneye ki... Sıradaki kitabım bu olmalı dedim:)) Haydi sizler için hemen konusuna geçelim; Öykü ünlü bir firmada yönetici asistanı olarak çalışıyordu.Aslında kendi firmalarının yönetimini devralmadan yabancı bir firmada kimseye kim olduğunu belli etmeden tecrübe ediniyordu. Nehir asistanı Öykü'nün gerçek kimliğini gizlerken yakın arkadaş da olmuşlardı.O gün Öykü Nehir'in evine gitmek için evden çıkmıştı.Yolda yaşadığı ufak bir kaza ile durdu. Aracına çarpan adamla tartışmaya başladı.Adam,soğuk, ukala aynı zamanda fazlasıyla dikkat çekici lacivert gözlere sahipti. Tabiki gözleri Öykü'yü etkilemedi:)) Bilakis sinir oldu.Küçük bir tartışma sonunda adam aracını tamir ettirip yolarım deyip gideceği adrese resmen kendi şoförü ile Öykü'yü postaladı.. Poyraz Ulusoy, yıllardır yurt dışında olan Poyraz artık aile şirketinin başına geçmek için ülkeye geri dönmüştü. Gelir gelmez ilk ablası Nehir'in evine geldi. Kapıdan içeri girer girmez karşılaştığı manzara ile şok oldu. Az evvel trafikte çarptığı kadın ablasının salonunda kucağında kendi yeğeni ile oturuyordu.Nehir asistanı Öykü ile Poyraz'ı tanıştırdı. Küçük çaplı bir şok yaşayan Poyraz bu kadından tuhaf bir biçimde etkileniyordu .Bu saatten sonra asistan Öykü ile çalışmak durumundaydı.Birbirlerine delici
2025 60. kitabı
"Sana aşk vadetmiyorum Öykü. Sana sevgi ya da bağlılık vaat etmiyorum ama şunu bilmelisin ki sen istediğin sürece seni koruyup kollayacağım. Sana bir erkeğin kadınına sahip çıkması gerektiği gibi sahip çıkacağım. Yarının ne getireceğini kimse bilemez. Akışına bırakalım ve ne olacağını görelim." #alinti Ufak bir kaza sonrası tanışan ama kazanın etkisiyle de yıldızlarını kaynaştıramayan Öykü ve Poyraz'ın hikâyesi #balbela Eğlenceli ve akıcı bir romantik komedi. Sayfalar ilerledikçe gerçek ve saf sevginin iyileştirici gücünün o büyülü etkisini yeniden hatırlamamızı sağlayan güzel bir kurgusu var. Para hayatımızı idame ettirmek için gerekli en önemli unsur artık. Bunun gerçekliğini inkar etmek büyük hayalpereslik olur benim için de. Ama ne kadar çok para olursa olsun, bazı acıların tedavisi sadece yürekten gelen sevgi, kocaman bir kucaklama ve samimi bir gülümseme. Okudukça hayat koşturmacasında ne kadar ihmal ettiğimizi fark edecegimiz küçük ama etkili nüanslar... Kecilerimiz, yere düşen burunlarını alıp aklı selim nefes almaya ve iletişim kurmaya başlarlarsa bunun farkına varacaklar tabii. Kitabın en sevdiğim bir diğer özelliği ise cinselliğin gölgesi altında kalmaması. Öyle ki çocuklarımıza rahatlıkla okutabilecegimiz bir eser. Poyraz ve Öykü kadar kalbimi çalan bir başka çiftimiz Meyra ve Tolga... Aile, travmalar, güven, sadakat, dostluk temalariyla bezenmiş bir #romantikkomedi arayışında iseniz incelemenizi tavsiye ederim. #caglafulya kaleminden okuduğum ilk kitap. Üslubunu kesinle çok beğendiğim için diğer kitaplarını da listeme ekliyorum. Siz yazarın kalemiyle tanıştınız mı? En sevdiğiniz kitabı hangisi? Favori çiftiniz kimler? Hadi yorumlarda buluşalım #kaktusyayinlari
Arka kapak yazısı...
2025 5. kitabı
Buz gibi soğuk bir adamın, sıcacık yüreğe sahip bir kadınla olan imtihanıdır, Bal Bela. Birbirinden delicesine nefret eden iki yetişkin onlar, aynı zamanda birbirini delicesine isteyen… Öykü, geçmişin hayaletleriyle savaşırken kimseye göstermediği karanlığını sadece Poyraz’a sunar. Poyraz, çevresine ördüğü duvarların minicik, kızgın bir kadın tarafından yıkılmasıyla bozguna uğrar. Bal Bela, birini sevmeyi istemeyen bir adamın ve sevilmeye ihtiyacı olan kadının, aşkın iyileştirici gücünün ve ısrarcı bir tutkunun hikâyesidir. “Hiçbir şeyin tatlı olmadığı kadar tatlı olan bal… O sensin ama bir o kadar da başa belasın, Bal Bela.”
Bal Bela
2025 51. kitabı
Selam canlar Bugün sizlere cagla. fulya kaleminden #balbela ile geldim.. Yazarın kalemi ile daha önce tanıştığım için yine güzel bir kitap okuyacağımı biliyordum. Çünkü kendileri çok güzel Aşk adamlar yazıyor. Bal bela da onlardan biri Kitabı elinize alınca hemen bitecek bir kitap olduğunu belirteyim. Güzel ,eğlenceli, yer yer hüzünlü ve tatlı bir kitaptı. Poyraz ve Öykü'nün hikayesini okuyoruz. Karakterlerimiz Poyraz ve Öykü aşırı eğlenceli tipler ben bayıldım bu ikiliye ve olaylı bir karşılaşma ile tanışıyorlar. Sonra da anlaşmalı evlilik olayı çıkıyor ortaya ve hoppaa gelsin olaylar. Sonrası asla normal olmuyor. İkilinin arasında büyük bir intikam savaşı başlıyor. Poyraz 'a başta çok sinir oldum kibirli, ön yargılı azıcık öküz olması dışında sorun yoktu tabi sonrasında kediye dönmesi şahaneydi Poyraz 'in arkadaşı Tolga ona bayıldım eğlenceli,sadık harika bir dost. Kitap tek bir karakterin değil de Poyraz ve Öykü'nün gözünden okuyoruz hatta sonlara doğru Tolga bile vardı. Sinir olduğum bir karakter de Derin di Öykü saçını başını yolsun diye çok bekledim ama kızıl afetim çok sakindi. Güçlü kendinden emin havası çok güzeldi Öykü 'nün güçlü kadınları okumayı severiz tabi. Öykü ünlü bir firmada yönetici asistanı olarak çalışan biri aslında annesinin işlerini devralmadan önce farklı bir şirkette kimliğini kimseye belli etmeden tecrübe edinmek istemiştir.Yanında çalıştığı Nehir ile çok iyi anlaşıyorlardır. Nehir kardeşi ile görüşeceğini söyleyip asistanı Öykü 'yü kızı Melek'in yanında kalması için çağırır. Öykü Nehir'in evine gitmek için çıktığında yolda ufak bir kaza yapar. Tabi bu kazayı yapan kişi Poyraz dan başkası değildir. Poyraz Ulusoy, yıllardır yurt dışındaki şirketlerin başında olan Poyraz artık Türkiye'ye geçiş yapıp buradaki büyük şirketin başına geçmek için
1000k
editör & yayın koordinatörlüğü #2
2019 13. kitabı
Mutfağında yer almaktan keyif duyduğum bir kitap daha. Bal Bela anlaşmalı bir evlilik sonucu doğan aşkın hikâyesi. Tek cümlede anlatabiliyorum fakat içeriği çok daha detaylı. Kimi zaman çok gülüp kimi zaman gözyaşlarınıza engel olamayacağınız bir kitap Bal Bela. Yetişkin okurlar için olduğunu da not düşeyim.
Bal BelaÇağla Fulya · Mendirek Yayıncılık · 201987 okunma

Çağla FulyaYazar · 1 kitap
1996 yılında İstanbul’da doğdu. Sanatı belli bir yönüyle değil, salt sanat olarak ele aldı ve pek çok sanata ilgi duydu. Küçük yaşlarda edindiği kitap okuma sevgisi, zamanla içinde yazma arzusunu uyandırdı. 2019 yılında ilk romanı Bal Bela okuyucuyla buluştu. 2020 yılında edebiyat kökenli sanat dergisi Darağacı Sanat’a katıldı. Dergide öykü, deneme ve şiirlerini yayımlamanın yanında, tasarım ve mizanpaj alanlarında da faaliyet gösteren Çağla Fulya, şimdilerde kurucularından olduğu Kaktüs Sanat Yayınevi'nde Yayın Koordinatörü, yine kurucularından olduğu Şeker Fabrikası Yayınevi'nde Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmakta, hayatını okuyarak ve yazarak kazanmaktadır.