Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilim Tanrı'nın Varolmadığını Nasıl Gösteriyor ?

Başarısız Hipotez Tanrı

Victor J. Stenger

Başarısız Hipotez Tanrı Yorumları ve İncelemeleri

Başarısız Hipotez Tanrı yorumları ve incelemelerini, Başarısız Hipotez Tanrı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Başarısız Hipotez Tanrı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.410 üzerinden
63 Kişi · 8 İnceleme
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Başarısız Hipotez Tanrı
Başarısız Hipotez Tanrı
Başarısız Hipotez Tanrı
Victor J. Stenger
Victor J. Stenger
Teolojinin, bilim ve felsefe ile harmanlanıp; açık, anlaşılır ve akıcı bir üslüpla biz değerli okuyuculara sunulduğu bir eser olarak tanımlayabilirim bu eseri. Eser dinlerin bilimsel ve felsefik temellendirmesini yapmaya çalışarak ve bu temellendirmenin yapılamayacağı tezini biz okuyucuya sunarak, dinlerin inanç açısından anlamsız olduğunu aktarma üzerine kurulmuş diyebilirim. Dini bütün insanların da okuması gerektiğini düşünen bir okuyucuyum çünkü ne kadar katılmasak da bizlerden zıt fikirleri sunan eserleri okumak bizlerden zıt düşüncelere sahip insanları daha iyi anlamak ve hayata çok farklı pencerelerden bakabilme özelliğini kazanmak için önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca insanı düşünmeye, sorgulamaya iten eserleri sevdiğim için bu eserin bu konuda başarılı olduğunu düşünerek siz değerli okuyucuların bu değerli eseri okunmasını istediğimi söyleyebilirim. Sevgiyle ve kitapla kalın. :)
Başarısız Hipotez Tanrı
Başarısız Hipotez TanrıVictor J. Stenger · Aylak Kitap · 2011155 okunma
·
Puan vermedi
Eski dönemlerde Tanrı' nın varlığı ve yokluğu ile ilgili tartışmalar daha çok teoloji ve felsefi alanında yapılıyordu. Sonraki dönemlerde bilimin insanlara yeni kapılar açmasıyla ve bilimsel verilere- özellikle de günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla- ulaşmanın kolaylaşması ile bu tartışma farklı bir zemine (bilim) taşındı. Bazı kesimler bilimin, Tanrı'yı ispatladığını öne sürerken, bir diğer kesim ise bilimin, Tanrı'yı ispatlamadığını çünkü evrenin bir Tanrı olmazsa nasıl olacaksa öyle olduğunu; bu iki kesime nazaran biraz daha uysal olan başka bir kesim ise dinin, bir inanç olduğunu ve bilimin Tanrı'yı ispatlayıp ispatlamamak gibi bir gayesi olmadığını, sadece içinde yaşadığımız evreni ve tabiatı insan idraki içerisinde betimleyerek formülize etmeye yaradığını öne sürdü... Peki, Hangi kesim doğruydu? Bana göre insan, nasıl inanmak ve görmek istiyorsa elindeki veriyi buna göre yontup biçtiğinden herkes kendine göre haklı veya haksız olabilir lakin kendimi üçüncü kesime daha yakın gördüğümü söyleyebilirim. Paylaşmış olduğum bu kitapta bilimsel veriler ışığında objektif bir şekilde (Bir insan ne kadar objektif olabilirse!) Tanrı' nın varlığını ve yokluğunu tartışmaktadır.
Başarısız Hipotez Tanrı
Başarısız Hipotez TanrıVictor J. Stenger · Aylak Kitap · 2011155 okunma
Reklam
256 syf.
6/10 puan verdi
Konu başlıkları nokta atışı olsa da : irdelenen konuların muhtevası geniş olduğundan kısa bir şekilde dişe dokunmadan irdelenmiş. Şahsi kaanatim test bir kişi için belli rahatsız edici olma durumu olsa da ateistler için çerez kitap olmaktan öteye geçemez. Din üzerine okuma listenizde mevcutsa bu kitap, sonlara doğru okuyun derim
Başarısız Hipotez Tanrı
Başarısız Hipotez TanrıVictor J. Stenger · Aylak Kitap · 2011155 okunma
256 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Sanırım fazla beklentiyle okumaya başladığım bir kitaptı, beklentimi tam olarak karşılayamafı diyebilirim bu sebeple... Dili güzel, anlaşılır, çok yormayan bir üslupla yazılmış. Bilimsel verilerle desteklenen tezler var. Okuyucuya güzel şeyler katıyor. Eleştiriye açık, yeni görüşler duymaya hazır olmanız lazım. Önyargılarınızı kenara bırakarak okumanız gereken kitplardan... Ama bu tarz bir kitap okumayı düşünüyorsanız "Tanrı Yanılgısı" kitabını şiddetle tavsiye ederim...
Başarısız Hipotez Tanrı
Başarısız Hipotez TanrıVictor J. Stenger · Aylak Kitap · 2011155 okunma
256 syf.
1/10 puan verdi
Bilimsel olarak eh işte, felsefi ve teolojik olarak tamamen vasat bir eser
Yeni Ateist bakış açısını öğrenmek üzere okuduğum bir kitaptı. Yazarı Dawkins, Harris ya da Hitchens kadar tanımıyordum bu sebeple her ne kadar beklemem gerektiğini bilsemde bu kadar agresif bir üslupla karşılaşınca şaşırdım. Bir fizikçi olarak Stenger kesinlikle bilim ve metodolojisi üzerine bilgi sahibidir ancak felsefe bilgisinin felsefe ile yeni yeni ilgilenmeye başlayan bir lise öğrencisini geçmediğini görmek üzücü oldu; teoloji bilgisi ise hiç yok kendisinin. Dinlere ve özellikle Hristiyan inancına karşı saman-adam safsatası yapmadan tek bir argüman sunmayı başaramamış, metinlerin yanlış yorumuna başvurmuş ve daima bilimdeki otoriter konumunu kullanarak okuyucusunu manipüle etmeye çalışmış. Kuantum vakumu ve enerji durumunu sırf madde, zaman ve mekan mevcut değil diye hiçlik olarak lanse etmesi ve "Tanrı olmadan hiçlikten varlığı açıklayabiliyoruz!" diye anlatması buna en büyük örnektir. Yine "Tanrı en gelişmiş astronomik cihazlarımızda görünmüyor" demesi gibi saçma sapan argümanlarla dolu. Ayrıca yazar bazı yerlerde kendisi de itiraf ederek fizik dünyasında genel kabul görmeyen hatta yoğun itiraza maruz kalan (sırf tanrısız bir evren modeli oluşturabilmek için uydurduğu) hipotezlerini okuyucuya fiziğin genel kabulü ve büyük hakikat olarak anlatmaya çalışmış. Bilimsel verilerin yanlış lanse edilmesi, dinin olduğu şeklinden başka bir şey gibi gösterilmesi, felsefi safsatalar gibi şeyler hoşunuza gidiyorsa okuyun yoksa açık bir zaman kaybı. Kesinlikle felsefi bir derinlik bulamazsınız.
Başarısız Hipotez Tanrı
Başarısız Hipotez TanrıVictor J. Stenger · Aylak Kitap · 2011155 okunma