2022
İkinci Adam Yayınları

2023 3. kitabı
Bir kitabın daha sonuna geldim " HER SON YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR " Kitap gerilim,fantastik,korku,macera herşeyi barındırıyor diyebilirim..Kitabın kalın olması korkutmasın kendinizi öyle bir kaptırıyorsunuzki bitiveriyor Kilisenin hamamında vücudlarinda kesik ve ısırık izleri olan iki ceset bulunur.. bulundukları oda kan gölüne dönüşmüştür..iki insandan çıkması imkansızdır.. İki hafta sonra tekrar aynı şekilde kesik ve ısırık izleri olan bir ceset bulunur..iki hafta sonra tekrar ceset bulunur Aedrick psikolojik sorunları olan bir çocuktur.. Rüyasında olmuş şeyleri gören bir çocuk..Kilisenin hamamında ölü bulunan cesetler gibi... Cosima nin uykusunda,uyanıkken kabuslar gören,sesler duyan psikolojik sorunları olan ilaç kullanan bir polis memuru dur.. Yolları Aedrick ile kesişir... Cosima bir kadının sesini duyuyor " Daha en başında kaybettim .Aglayamadı bile biliyormusun " Cosima sesin geldiği tarafa baktiginda gelinlik giymiş kanlar içinde kucağında ölü bebeğini tutan bir kadın görür..(burada biraz tırstım) Cosima cebinde bir not buluyor.. BAKILIYOR AMA GÖRÜLMÜYOR, GÖRÜLÜYOR AMA BAKILMIYOR... BAŞLANGIÇTA SONLANACAK OLAN DURDUĞUNDA EN SON TANE DİBE ULAŞTIĞINDA...HERSEYİN YENİDEN BASLAMASİ İCİN... yazıyordu.bu yazı nedemek istiyordu...Bu yazıdaki gizemi çözmek ister. Cosima Aedrick ve Benjaminle esrarengiz bir yere giderler..bir anda bir kadın belirir ve orasını müze olduğunu söyler..bu ses Cosima ya tanıdık gelmiştir Kadın anlatmaya başlar..Buradan sonrası fena Cosima ve Aedrick neden bu kabusları görüyorlar? Katil kim ?Bu görülmeyen kişiler kimler ? Kum saati şeklini almış insan cesetlerinin gizemi nedir ? Müzedeki kapılar arkasındaki gizemli, ürkütücü hikayeler neler ? Cosima ve Aedrick normal hayatlarına dönebilecekmi ?
Puan vermedi
“İçinde bulunduğun şu zamanlar da bile bu kadar büyük duvarlar örersen etrafındakilere, ileride o ördüğün duvarların içerisinde sıkışıp kalır, önüne çıkanların içerisinde boğulursun.” Uzun bir sessizliğin ardından tekrardan merhaba, öncelikle söylemek istiyorum ki türk yazarlarımızın oldukça başarılı eserler ortaya çıkarması çok gurur verici! Kitabın konusuna detaya inmeden anlatmak istiyorum çünkü büyüsünü bozmak istemem ama diyeceğim şu ki okumalısınız Kitap Susanne Miller'ın asla anlaşılmayan ölümleri yazdığı bir mektup ile başlıyor farklı insanların aynı şekilde ölüyor enterasan bir ölüm! Neysee 12 yaşında olan Aedrick okul kütüphanesinde değişik bir kitap bulması ile devam ediyor olaylar. Daha sonra polis Cosima ile yolları kesişiyor. Mektuplar ne? Aedrick bulduğu kitapta neler var? Ve Aedrik ve polis Cosima nelerin peşinde? Olaylar olaylar diyorum anlatmak istediğim çok şey var fakat kısa öz ve merakta bırakmak istedim. Kitap sayfa sayısı çok gözümü korkutmuştu fakat okuyunca su gibi aktı gitti. Merakta bırakan sade bir anlatım. Tavsiye ederim! Yazarımızın kalemi daim olur umarım böylesine güzel bir kalemin devamı gelmeli çünkü
2022 17. kitabı
Okunma: 27 Mart 2022 22:47
Psikolojik gerilim sever olarak kitaba başlarken çok heyecanlıydım. Akıcılığı çok iyiydi. Dan Brown, Stephen King, Wulf Dorn gibi alanında gerçekten iyi olan yazarları gördüğümü söyleyebilirim. Ve sonu Allah’ım hiç beklemiyordum kafamda bambaşka bir son yazmıştım kendimce ama yazar beklediğim sonu vermemiş. Ters köşe severlerin bayılacağını düşünüyorum buna. Gerçi kitapta bayılacak şey çok. Alın ve okuyun fazla söze gerek yok.
2023 101. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün süze #başlangıç adlı bir eser ile geldim. ”Ne kadar düşünürsem düşüneyim yaşamayı asla beklemeyeceğim olaylarla çevrelenmiş durumdayım. Öyle ki evden dışarı adımımı atmaya dahi çekiniyorum. Gerçi evimde bile güvende değilim artık, hiçbir yerde değilim. Hiçbirimiz değiliz." Susanne'nin intihar mektubu diye adlandırdıkları yazılarıyla başlıyor öykü, Tropofobi olayı diye adlandırılmıştı onun ve ondan önceki cesetlerin sonucuna. Oysa ki gerçek bunlardan daha farklı, daha yırtıcı bir karanlık içerisinde. Gizemli bir döngü, insanlık için tekrarlanan bir yokoluşun nedeniydi. Katran karası siyah kan ve bu dehşet edici cinayetler, büyük bir gerçeğin önemli ipuçlarıydı. Aedric, annesini korkutacak kadar keskin bir karakter değişimi göstermeye başlamıştı. Karanlık bir yaşam ve ruh halini seçmesi, kabuslarının kendisine efendilik etmesinden kaynaklıydı. Yahut da renklerden, peruklardan... Karamsar ruh hali gittikçe şiddetlenirken okul yaşantısı da git gide daha kötü bir hâl almaya başlamıştı. Çıkmazdaydı, ta ki kütüphanedeki bir kitapla tanışıncaya dek. Bu kitap, büyük bir sırrın baş ipucusuydu ve annesinin ölümünün, Lester'ın intiharının da bir sebeplisi olacaktı. Cosima ise git gide vahşi bir hal almış bu siyah, petrol gibi kanların yoğunlukta olduğu cinayetleri çözmek için çabalıyordu. Daphne'nin ölümünü Aedric'e söylemek için geldiğinde bu çocuğun ona bu cinayetleri çözme konusunda arkadaşlık yapacağından habersizdi. Dünya başka bir çağa doğru geçiyordu ve bu çağa ait olmayanları uzaklaştırmak için elinden geleni yapacaktı. Kitaplar ve ölümler, sadece bir başlangıçtı. Cosima, Aedric ve tüm insanlar için asıl sonuç daha korkutucu olacaktı. Ana teması psikolojik - gerilim olsa da yer yer gizemi görüyorsunuz. Kitabın kurgusu o kadar başarılı ki,
1K
·594 syf.·
2022 29. kitabı
"Her son yeni bir başlangıçtır." Psikoloğu tarafından palyaço korkusu tanısı konulan on iki yaşındaki Aedric gördüğü rüyalar sayesinde annesi Daphe ve babası Lester'ı endişelendirir. Anlamsız gelen rüyaların içinde bulunanların hepsinin bir anlamı vardır. Okul kütüphanesinde bulduğu garip kitapla yaşayacağı bağlantı çok başka şeyler yaşamasına sebep olacaktır. Yaşından oldukça olgun olan Aedric, Polis Cosima ile tanışır. Bu tanışmaya annesinin esrarengiz ölümünden sonra babasının intihar etmesi vesile olacaktır. Bulunan garip siyah defter artık Cosima'nın elindedir. Tv kanallarında yayınlanan gizemli ölüm haberleri git gide artmakla beraber gerçekleşen ölümlerin ortak noktaları vardır. Siyah zifte benzer sıvı, vücutta ısırıklıklar ve dehşet verici cesetler... Kitabın birden fazla kopyasının olması, Aedric ve Cosima'nın peşine düştükleri ve karşılaştıkları asıl durum, Şehirde baş gösteren kaos, Hepsi ve daha fazlası Başlangıç kitabında... Kitabın başlarında, peş peşe işlenen cinayetler mektup anlatımıyla gerçekleşirken hissettirdiği gerilim ve ölümlerin son halleri heyecanı dorukta bırakıyor. Yukarıda yazdığım özeti bıraktığım yer kitabın en can alıcı noktası. Çünkü Aedric ve Cosima kendilerini çok başka bir boyutta bulacaklar. Tabii bu aşamada verdikleri karar önemli olacaktır. Distopya, fantastik kurgu, psikolojik gerilim, bilim kurgu türlerinin harmanlanıp ortaya çıkarttığı kitabın kurgusu inanılmaz. 600'e yakın sayfasının olması ilk başlarda göz korkutsa da birden fazla türle birleşip ortaya çıkan eserin pek çok okuyucusu olacağına eminim. Detayların ince ince işlendiği kitap "Her Son Yeni Bir Başlangıçtır" diye başlıyor. Aslında tam da bu cümle kitabın tek cümlelik özeti diyebilirim. Başlangıç ve son arasında yaşanan kaos sonuyla muazzam bir bitişe kapı açıyor.
2022 141. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2022 00:00
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere polisiye, psikolojik gerilim, macera karışımı bir kitapla geldim Kitap cinayet haberleri ile başlıyor. Yalnız bu insanların öldürülme şekli biraz farklı. Vücutlarında ısırık İzleri oluyor, gözleri çıkarılıyor ve bu boş yerlere katran gibi siyah bir sıvı dolduruluyor. Aedric ise tüm bu olanları rüyasında görüyor tabii ki kimseye anlatamıyor. Benjamin ise okuldan arkadaşı ona sataşmadan duramıyor. Bir de olaylar kontrolden çıktıktan sonra Aedric'in hayatına giren polis Cosima var. Bu üçlü öyle şeyler yaşıyor ki bazen geriliyorsunuz, bazen macera dolu bir ortamda buluyorsunuz kendinizi. Sular, kitaplar, kapılar, cinayetler... Bakalım bu üçlü olayları çözebilecek mi? Kitaplar ne işe yapıyor? Kapılar nerelere açılıyor? En önemlisi cinayetler neden işleniyor? Çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu Yazarın sonunda bize ders vereceğini düşünmemiştim açıkçası bayağı ters köşe oldum. Olaylar beni içine çekse de en çok etkileyen sonu oldu. Sizlere de tavsiye ederim Yazarımızın kalemine sağlık Aytuğ Tunç DeveciAytuğ Tunç Deveci
2022 12. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2022 20:20
Hepinize Merhabalar Oldukça farklı bir kitap önerisiyle geldim. Bilim kurgu, fantastik, psikolojik gerilim ve biraz da distopya. Oldukça iddialı bi kitap. Genç yaşına rağmen kalemi çok kuvvetli yazarı tebrik etmek istiyorum. İlk başlarda korku cinayet romanı zannederken olay bambaşka yerlere geldi. Aedrick 12 yaşında psikolojik sorunları olan yaşına göre oldukça olgun davranan bir çocuk. Birgün okul kütüphanesinde çok değişik tasarımı olan bir kitap bulur ve hayatı daha da farklılaşmaya başlar. Diğer ana karakterimiz Cosmia bir polis ve şehirde işlenen cinayetler dolayısıyla Aedrickle yolları kesişir bakalım olaylar onları nerelere götürecek. Heyecandan kitap nasıl bitti alamayacağınız bir yolculuk sizi bekliyor.
2022 77. kitabı
Başlangıç ~ Aytuğ Tunç Deveci . Kitabımız Bayan Miller’in kaleminden bir mektupla başlıyor ve sonra işlenen aynı cinayetler ve cesetlerle devam ediyor. Diğer yandan Aedric ve ailesi ile yolumuz kesişiyor. Palyaço korkusu olan ve psikoloğa giden bir çocuk. Uyum sorunları var ve okulda kütüphanede bulduğu bir kitapla olaylar farklı bir yere doğru çevriliyor. Sonrasında polis memuru Cosima ve Aedric ile kendimizi olayların merkezinde buluyoruz. Ve her sayfada olayları ben yaşamış gibi hissettim. Olaylar ve konusuyla ilgili daha fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü ince detayları ve heyecanlı bir olay örgüsü var ve bunu bozmaktan çekiniyorum. Tüylerimi diken diken yapan sahneler vardı ki cidden soluksuz okudum. Özellikle Dünyevi Zevkler Müzesi ve oradaki her bir hikaye her bir kişi beni aşırı etkiledi. Hem diken üstünde hem de kalbim pıt pıt atarak okudum. Kitabın kapağını kapatınca gerçekten “vay be” dedim. Her son yeni bir başlangıç ve bu sonra yepyeni bir başlangıç istediğimi de itiraf etmeliyim. Biraz gerilim ve biraz fantastiğin harmanlandığı bir kurguydu. Hikayemizin asıl sembolü üzerinde farklı şekiller bulunan kitapla ilgili kısımlar ve ben daha kitabı okumaya başlamadan önce en son sayfada denk geldiğim “Fregoli sendromu” aşırı ilgimi çekti. Psikolojik rahatsızlıklar hem alanım hem de ilgimden dolayı beni aşırı kendine çekiyor ve Başlangıç kitabı da oldukça kalın olmasına rağmen beni asla yormayan ve merakla sayfalarını çevirdiğim bir kitap oldu. Kapağı kapatıp düşünürken kitabın adı, kapak tasarımı, üzerinde yazan “her son yeni bir başlangıçtır” alıntısı ve konusu öyle bütün ki benim kitapla ilgili bir şey dememe gerek kalmıyor. Farklı ve birçok türün birleştiği bir kitap okumak isterseniz şans vermeniz gereken kitaplardan biri olarak Başlangıç’ı tavsiye
·594 syf.·
2023 5. kitabı
Aytuğ Tunç - Başlangıç Yazarımızın ilk kitabı olan “Başlangıç” gerilim sevenlerin hoşuna gidecek. Kurgusu gayet başarılı, sürükleyici ve akıcı bir dil ile akıp götürüyor. Bir kilisenin hamamında cesetler bulunur, kan kaybından ölmüşlerdir. Cesetlerde yarıklar, çizikler, derin ısırıklar vardı. Olay bir türlü çözülemedi çünkü bu daha başlangıçtı…. Daha sonra sıralı işlenen cinayetlerde olay yerinde kitaplar bulmaktadır. Aedrick 12 yaşında hiperaktif bir çocukken birden durgunlaşır, bunun üzerine ailesi psikolojik destek almak ister. Palyaço Fobisi teşhisi koyulur. Rüyasında cinayetlerin nasıl işlendiğini görmeye başlıyor. Gerilimin arttığı bu kitabı mutlaka okumalısınız. Cinayetleri çözülecek mi? Kim ölüm makinası? “Unutmayın ki girişin olduğu yerde daima çıkış da vardır.” “İstemek başarmanın yarısıdır.”
2022 133. kitabı

Aytuğ Tunç DeveciYazar · 2 kitap
Yazarımız Aytuğ Tunç Deveci 19 Şubat 1999’da Erzurum’da doğdu. Batı kültürüne ve yabancı dillere olan ilgisinden dolayı Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü seçti. Okul hayatı dışında da sürekli yeni diller keşfetmek ve öğrenmekle zamanını geçirmeye çalışıyor. En büyük tutkusu yazmaktır. Küçüklüğünden itibaren süregelen, kendi icat ettiği oyunla hayata geçirdiği senaryo ve roman yazma hayâlini, 2022 yılında ‘’Başlangıç’’ adlı ilk eserinin yayımlanmasıyla gerçekleştirdi. İlk kitabı çıktıktan belirli bir süre sonra yazmanın farklı dallarını denemek ve bu tutkusunu çeşitli okuyuculara yöneltmek adına köşe yazarlığına başladı. Hayata dair fikirlerini ve ilgi duyduğu konulardaki görüşlerini yansıttığı tatlı bir köşesi bulunmaktadır. Bulabildiği, yakalayabildiği her an, hayâllerini biraz daha görünür kılmak ve yazarlığı geliştirmek adına çaba sarf ediyor. Kendini bildi bileli de bunu asla bırakmayacağını biliyor. Deveci’nin ikinci eseri olan “Şarlatan” da 2022 Aralık'ta Otantik Kitap farkıyla okurlara sunulmuştur.