Beach Read

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

·384 syf.·
2024 13. kitabı
Ne çok iyi ne çok kötü. İlk başta hikayeye tam giremedim. 100 sayfa sonrası anca hoşuma gitti ve akıcı bir haşr geldi. Hikaye iki yazarı ele alıyor. Eskiden aynı Liseye gitmişler. Yıllar sonra kasaba gibi deniz kenarı bir ilçede yan yana iki ev de tekrar karşılaşıyorlar. İkiside 'Writing slup' yaşadıkları için iddia ya giriyorlar ve january romcom yazarı olmasına rağmen "strong literature" yazacak. Augustus ise Bir Romcom Romanı. Birbirleriyle vakit geçirdikçe; sırlar, konuşulmamış konular, duygular ortaya çıkıyor veya gelişiyor. Augustus Everett, şeytan tüyü var sende gıcık oldum sana, ama böyle sevdiren bir parçan vardı. Prince charming January Andrews, apayrıydı. Travmaları ı üzüntülerini, sanki hep ertelemiş içinde biriktirmiş. Augustus ile January. Birbirlerini bir şey demeseler bile anlaşıyorlar ve bu olay beni kitaba sardı. Paralel çok vardı bu kitapta. Sondaki birbirlerine olan sevgi çok güzeldi
Beach ReadEmily Henry · Berkley Books · 2020559 okunma
2024 8. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2024 13:38
yani tamam okuduk, kötü değildi ama bu yazarı niye bu kadar abartıyorsunuz ya? kadın diyalog yazamıyor, kimin ne dediğini bile belli olmuyor. ayrıca kız karaktere ölümüne aşık, takıntılı, muhtaç olmayan erkek karakter mi olur? kaçıncı yüzyıldayız bu ne? ben kabul etmiyorum. erkek karakter dediğin kıza olan zafında kafayı yer. ben bu adamın aşkını hiç hissedemedim valla güya kaç yıldır, ta ilk gördüğü andan beri aşıkmış, onu istiyormuş. külahıma anlat sen onu benim. tabii buldu salağı, yediriyor yalanı. anadolu çocuğu yer mi be? kızda da bir salaklık vardı, böyle bir avellik. ayrıca madem o kadar aşıktın bu kıza niye başkasıyla evlendin, niye o karın geri dönünce ortadan kayboldun? kız da kendi hatası gibi peşinden gidiyor. nereye gidiyorsun geri zekalı? çocuğun eski manitanın sürekli ortalıkta olması ya da adının geçmesi beni acayip sinir etti. kendisinde de bir bokluk vardır zaten bir öyle bir böyle. ruh haline göre kızı itiyor, çekiyor dengesiz. iyi bir dayak yese kendine gelir belki.
2024 656. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 19:33
January aşk romanları yazan yazardır. Fakat babasının ölümüyle ve cenazesinde çıkan kadın yüzünden durgunluk dönemine girmiştir. Cenazeye gelen kadın 'Sonya' ona göl evinin anahtarını veriyoru. Jan bir şeyler yazmak ve kafa dinlemek için oraya gidiyor ama ben komşusu üniversiteden beri yarıştığı ezeli rakibi olan Ausgustus'dur. Olaylarda buradan itibaren başlar.
2021 55. kitabı
Aşk romanları yazarı January Andrews’ın babasının vefatıyla birlikte hayatı alt üst olur. Birbirlerine ilk günki gibi aşık, her türlü zorluğun üstesinden gelen ailesinin aslında göründüğü gibi
Kış Yaza KavuşuncaEmily Henry · Epsilon Yayınevi · 2021559 okunma
Uyumsuz bir çiftle duygu aktarımını başaramayan bir kitap
2024 34. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2024 18:48
January Andrews ve Augustus Everett, biri romantik diğeri edebi kurgu yazarları. January, babasını kaybettikten sonra ona bıraktığını öğrendiği göl evine gitmesi ve üniversiteden tanıdığı Gus ile komşu olduğunu öğrenmesiyle hikaye başlıyor. Mutlu sonla bitiyor ancak çift olarak çok uyumsuzlardı. Sanki “biz bir duygu boşluğundayız, e bir de romantik kitap karakteriyiz bari sevgili olalım” demişler gibi hissediyorsunuz. Yani olay örgüsü biraz monoton ve sıkıcı ilerliyor, heyecan verici bir gelişme yok, karakter gelişimi de yok bana göre. Her iki başrol de başladığı gibi bitti. Evet kitap mutlu sonla bitti ancak beni tatmin etmedi.
nin
Kitap Kurtları
Kitap Kurtları
Tatilde Tanıştığımız İnsanlar
Tatilde Tanıştığımız İnsanlar
kitaplarını okudum bu kitabını diğerlerine nazaran beğenmedim. Ayrıca diğer kitaplarda da gördüğüm çeviri faciası bu kitapta sinir bozucu şekilde karşımıza çıkıyor. Balkona seyirttim, internetten kitap ısmarladım, içim vızladı, markete yollandım gibi benim açımdan okuma zevkini bozan cümleler vardı.
Roman-Edebiyat
2024 334. kitabı
Selamlar, kitabı beğenmekle beğenmedim arası bir yerde. Kitabın konusu çok güzeldi. Karakterlerin bütün gelişim süreçleri de çok güzeldi. Diyalogları dandikti. Gereksiz uzatılmıştı. Belki de diyorum çevirilerden kaynaklıdır ama cümleler çok dandikti.
Puan vermedi··
İki yazar... Üniversiteden beri ezeli rakipler... Janny aşk romanları yazarken Gus edebi kurgu yazarı. Birbirine zıt iki karakter.. Yıllar sonra komşu oluyorlar ve ikisinde de ne mi yok? İlham... Bir anlaşma yapıyorlar ve Janny edebi kurgu yazacak Gus ise aşk... Ama tek kural aşık olmamak... Bu arada Janny babasının sırrını çözmeye çalışırken Gus bir geçmişi kapatma derdinde.. Hikayeler karışacak ve ortaya mükemmel, bambaşka bir hikaye çıkacak.
2021 70. kitabı
#kitapyorumu 3,5/5️️️️️ 7/10 ️️️️️ Temmuz’un ilk günlerinde okuduğum Kış Yaza Kavuşunca kitabını ay bitmeden yorumlasam iyi olur diye düşündüm. Arkadaşlar ben bu kitabı öyle aman aman çok sevmedim.
2026 10. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 23:09
Kitap romantik komedi miydi diye düşünüyorum açıkçası emin olamıyorum. Ana fikir çok güzel, konu gerçekten güzel ama anlatımda bir problem var gibiydi. Çeviri gerçekten çokk kötüydü. Diğer kitaplarını orijinal dilinden okuyacağım. Yazılan şeyler gayet samimi ve günlük hayattan geldi bana. İki karakterin hayata bakış açılarının farklılığı vs güzeldi ama daha güzel işlenebilirdi. Gus'ın da ağzından okusak daha iyi olabilirdi. Okunur mu okunur bence ama romantik komedi açısından okunacak çok daha iyi kitaplar var.
·%36 (130/352 syf.)·
Ne yazacağımı bilmiyorum, kitap çok durgundu evet herkes çeviri de bır sıkıntı olduğunu söylüyor ve haklılar ama Yazar’dan da kaynaklı diye düşünüyorum yani ben audiobook’tan biraz açıp dinledim Aynı histi okuduğum’la birlikte, Kitap o kadar kasvetli geldi ki bana , baş karakterimiz January çok depresif bir karakter sürekli negatif şekilde düşünüyordu , babasıyla ilgili hayal kırıklığı yüzünden tüm hayatını melankolik bir şekilde geçiriyordu o yüzden kitap yazamıyordu , yani hayatımda ilk defa böyle sıkıcı bir karakter okudum Bu kitap kışın çıksaydı daha iyidi bu sıcakta insanı bunaltan kitaplar okumaya ne gerek var ?