Louise Hay – Bedenini Sev Üzerine İnceleme
Louise Hay, sevgiyle iyileşmenin neredeyse sembol haline gelmiş ismi. Bu yüzden onun kaleminden çıkan her telkin, benim için ayrı bir değer taşıyor. Bedenini Sev de bu anlamda tam bir “içsel şifa özeti” niteliğinde.
Kitap, temel olarak organlarımızı sevme, bedenimizle sağlıklı bir ilişki kurma ve kendimize şefkatle yaklaşma üzerine yoğunlaşıyor. Hay’in diğer eserlerini okuyanlar bilir: Telkin dili, tekrarlarla güçlenen yapısı ve sevgi temelli yaklaşımı her zaman aynı sıcaklıkla devam eder. Bu kitapta da tam olarak bu çizgide ilerliyor.
Aslında Bedenini Sev, geniş kapsamlı bir öğreti sunmaktan çok, Louise Hay’i daha önce okuyanlar için bir telkin derlemesi, bir hatırlatma kitabı gibi. Yani onun önceki eserlerine aşina olan okur için sade, hızlı ve toparlayıcı bir özet; yeni okur için ise bedeniyle barışmak adına güçlü bir başlangıç noktası.
Kısacası, Louise Hay’in sevgiyle iyileştirme yaklaşımını zaten sevenler için faydalı bir özet; yeni başlayanlar için ise yumuşak ve dönüştürücü bir kapı.