Bedenini Sev

Orijinal Adı:
Love Your Body

2025 84. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2025 08:17
Louise Hay – Bedenini Sev Üzerine İnceleme Louise Hay, sevgiyle iyileşmenin neredeyse sembol haline gelmiş ismi. Bu yüzden onun kaleminden çıkan her telkin, benim için ayrı bir değer taşıyor. Bedenini Sev de bu anlamda tam bir “içsel şifa özeti” niteliğinde. Kitap, temel olarak organlarımızı sevme, bedenimizle sağlıklı bir ilişki kurma ve kendimize şefkatle yaklaşma üzerine yoğunlaşıyor. Hay’in diğer eserlerini okuyanlar bilir: Telkin dili, tekrarlarla güçlenen yapısı ve sevgi temelli yaklaşımı her zaman aynı sıcaklıkla devam eder. Bu kitapta da tam olarak bu çizgide ilerliyor. Aslında Bedenini Sev, geniş kapsamlı bir öğreti sunmaktan çok, Louise Hay’i daha önce okuyanlar için bir telkin derlemesi, bir hatırlatma kitabı gibi. Yani onun önceki eserlerine aşina olan okur için sade, hızlı ve toparlayıcı bir özet; yeni okur için ise bedeniyle barışmak adına güçlü bir başlangıç noktası. Kısacası, Louise Hay’in sevgiyle iyileştirme yaklaşımını zaten sevenler için faydalı bir özet; yeni başlayanlar için ise yumuşak ve dönüştürücü bir kapı.
Bedenini Sev
2025 10. kitabı
Kitapta bilgi arıyorsanız öyle bir şey yok. Kitabın içeriği şöyle; Dalağımı seviyorum o bana güç veriyor. Saç derimi seviyorum …. Kanımı seviyorum elimi ayağımı omurgamı …. Kısaca olumlama kitabı ben saçma buldum.
·128 syf.·
2024 263. kitabı
Kitap insan vücudunun her bölümüne ait olumlamalar ve bunları nasıl uygulamamız gerektiğini kısa ve öz şekilde anlatıyor. Buna inanıyor muyum evet insanın kendi enerjisiyle kendini ve ruhunu tedavi edebileceğine inanıyorum tabii uç nokta da mı hayır ama bu olumlamalar günlük yapılırsa yaş ilerledikçe değişen vücudumuz ve metabolizmamıza sahip çıkabileceğimizi düşünüyorum.
2024 Okuma Raporları

Louise L. HayYazar · 31 kitap
Louise L. Hay 8 Ekim 1926 yılında Kaliforniya’da doğmuştur. Yazar çocukluk dönemi ile birlikte geçirdiği ağır deneyimler sonucunda kendini büyütmüş bu yöntemleri insanlara da öğretmiştir. Orta yaşlarda yakalandığı kanser hastalığını içsel gücü ile iyileştirmiştir. Yetiştirdiği öğrencileri onun yöntemlerini her zaman temel almışlardır. Bu alanda kitaplar yazmıştır. Başkalarını eğitmiş ve dünyada sayılı kişisel gelişimciler arasına girmeyi başarmıştır. Louise L. Hay 1980’li yıllardan itibaren tüm dünyada insanın kendisini ve hayatının her alanını iyileştirme akımının öncülerinden olmuştur. Yazarın kişisel gelişim alanında kaleme aldığı kitapları bir milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştır. Louise Hay House isimli bir şirket kurmuştur. Bu firmaya önce evinin salonunda başladı ve hızla ünlü yazarların ve uzmanların kitaplarının yayınlandığı oldukça başarılı bir şirket haline geldi. Yazar 81 yaşında iken kendi filmini yaptı. Yazar 89 yaşına kadar San Diego’da Bahçecilik ve danslarla ilgilendi. 30 Ağustos 2017 yılında Kaliforniya’da yaşama veda etmiştir.