Felsefe, Eğitim ve Toplum Üzerine

Bedia Akarsu

Mukadder Özgeç

Bedia Akarsu Gönderileri

Bedia Akarsu kitaplarını, Bedia Akarsu sözleri ve alıntılarını, Bedia Akarsu yazarlarını, Bedia Akarsu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
220 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Öğrenciler ders çalışmayın kitap okuyun!
#kitaptavsiyesi #kitapyorumu “Öğrencilerime ders çalışmayın kitap okuyun.” Derim hep diye başlıyor Bedia hanım bizlere ders vermeye. Kendisi de tam bir kitap aşığı. Çocukken annesi çikolata alması için para verirmiş onları biriktirip okul kantininde satılan kitaplardan alırmış.( Bu arada okul kantininde ressamların, müzisyenlerin , filozof ve
Bedia Akarsu
Bedia AkarsuMukadder Özgeç · Remzi Kitabevi · 20146 okunma
Reklam
Joachim Ritter, 1953-55 arası İstanbul üniversitesi’nde çalıştı. Türkiye’yi çok sevdi. Candan çalışıyordu. Onun en çok üstünde durduğu kavramdı “philosophia Perenis” kavramı... Yani “sürüp giden felsefe”
-Philosophia perennis ne demek? “Sürüp giden felsefe” diye çevirebilirim bu sözü. O günlerde felsefenin artık bittiğini düşünenler çoğalmıştı. Alman Hoca Joachim Ritter; “Felsefe ölmez, felsefe her zaman vardır, baştan beri felsefe yapılmıştır, gene yapılacaktır.” düşüncesindeydi....
“ Dört dildeki anlamlarıyla birlikte felsefe sözlüğü hazırladığımda bilgisayar yoktu. (Yetmişli yıllar) İnanmazsınız, kimi kez bir kavram beş günümü alıyordu... Tek cümleyle felsefi kavramlar tanımlanamaz. Her kavramın tarihsel anlamlarını da çıkarmak gerek...”
220 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kadın değerlerimiz
2016 yılında yitirdiğimiz çok değerli bir felsefe hocasıydı Prof. Dr. BEDİA AKARSU... Onunla 2014’te yapılan bu söyleşi kitabını aynı yıl almış ve bir solukta okumuştum. Fakat, bazı kitaplar bir solukta okunmazmış meğerse... Aradan yedi yıl geçti, şöyle işaretlediğim yerlere bir göz atayım derken kitabın içine düştüm. Kitaptaki bilgileri, açıklamaları, saptamaları... bir kez daha gözden geçirirken sanki kitabı ilk kez okuyormuşum duygusuna kapıldım. Felsefeye çok ilgi duyan, az ilgi duyan özellikle öğrenci arkadaşların mutlaka okumasını dilerim. Bir esin kaynağı olabilir onlara bu kitap... Dinlerle ilgili bölümler belki inançlı okurlara sert gelebilir, ama bu bölümleri, önyargı ya da ucuz bir din düşmanlığı gibi görmekten ziyade, dinlere felsefeci gözüyle bakan bir bilim kadının saptamaları olarak yorumlamak gerekir... Prof. Dr. Bedia Akarsu’nun, başta Yunus Emre’yi ve genel olarak da halk ozanlarını, âşıkları birer filozof olarak değerlendirmesi beni çok çok sevindirdi. Toprağını, töresini, insanının bilgeliğinin ayrımında olan bir yurtsever Bedia Hanım... Topraklarımızın o derin ozanlarını, âşıklarını, yani Karacaoğlan’dan, Köroğlu’dan ta Aşık Veysel’e, Neşet Ertaş’a uzanan o kutlu yolun yolcularını iyi tanımış, derinliklerini iyi özümsemiş ve onları dünya filozoflarının yanında konumlandırmıştır... İlginç bir söyleşi kitabı. Kitap bir bilim kadınını mercek altına alırken aslında ülkemizdeki yakın geçmişin felsefe tarihine de ışık tutuyor... İyi okumalar. “OKURYAZAR”
Bedia Akarsu
Bedia AkarsuMukadder Özgeç · Remzi Kitabevi · 20146 okunma
Reklam
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.