Bir Türk Masalı

Ekim 2015
İndigo Kitap

2024 87. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2024 22:45
Bir sabah gözünü açarsın, bir bakarsın ki hiçbir şey eskisi gibi değildir. Yaşadığın onca yıldan geriye hiçbir şey kalmamış. Hayatın başka yollara girmiş. Ne yaşadığın şehir kalmıştır geride, ne harcanan yıllar. Keşkeleri, belkileri, değersizleri geride bırakıp hayatın getirisine eyvallah ederek bakarsın geleceğe Umutla, yine yeni yeniden diyerek bir cümleye sığınırsın. Hayal ettiğin kadardır her şey... Dostluk ve arkadaşlık üzerine yazılmış muhteşem bir seri. Çok keyifliydi. Dram ve romantik kitaplar seviyorsanız kesinlikle okumalısınız. Kafa dağıtmak için birebir. Keyifli okumalar, kitapla kalın. Yalnızlık dışarıdan gelmez, insanın içindedir...
2015 257. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2015 01:46
Sevgili yazarım Işıl 'ın , her kitabında olduğu gibi tarif edilemez bir zevkle ve beğeniyle okuduğum 4. kitabıydı Bekir. Tabi ki zevkler ve renkler görecelidir ancak kitabın adında da bahsedildiği gibi harbi Türk masalı şeklinde öylesine güzel bir dille sevgi, tutku, aşk, aile bağları, dostluk, aksiyon konuları ele alınmış ki değil 464 sayfa 1464 sayfa olsa hiç sıkılmadan okunur bir anlatıma sahip bir roman. Kitabın içinde öyle bölümler oldu ki gülümsemekten ziyade kahkaha attım desem yeridir. Gerçek bir Trabzon'lu olarak diyorum ki Karadeniz espirileri yerinde , dozunda ve aslına uygundu yani. Ve yine belirtmeliyim ki kitabın özellikle Duygu'nun ilk kaçırılma ve bulunma bölümlerinde de gözyaşlarıma hakim olamadım doğrusu. Harika zaman geçirilecek OKUNASI bir roman. Sevgili yazarım artık Seda'ı yazmanı adeta dört gözle bekliyoruz. Umarım bizi çok bekletmezsin.. Yüreğine ve kalemine sağlık.
2020 726. kitabı
Yaşam, Umut Üzerine Kurulan Camdan Bir Dünya… Evet. Bir Işılca kitabı daha ve ben bunu da sevmedim. Yazarın tarzı hiç hoşuma gitmedi. Okuduğum tüm olumlu ve güzel yorumlara rağmen benim için tam bir zaman kaybı oldu. Kim bilir belki de tarz hoşuma gitmiyor.
"Bekir"
2023 16. kitabı
Dört kitaptan oluşan bir seridir-sonradan iki kitap daha eklenmiştir, burada gördüm şimdi-. İlk kitabı Duygu diğerleri Ali’m, Bekir, Sedat şeklinde devam etmektedir. Tahmin edilecek şekilde yaşam ve aşk sancıları içerikli çabuk okunan kitaplardır. Edebi yani yoktur ancak akıcı ve sürükleyicidir. Bazen ağır bir kitap okuduktan sonra kafayı biraz rahatlatmak için okunabilecek kitaplar ayarındadır. Her zaman değil ama arada bu tarz kitapların da gerekli olduğunu düşünüyorum.. :) Ancak tek bir kişi ağzından yazılsa yeterli olurmuş, yani bu kadar karakter ağzı biraz fazla bana göre.. :) Ki en uygun dil “Bekir” isimli Bekir karakterinin ağzından anlatılmış olanıdır. Karakterlerden Ali’nin de neden Ali değil de Ali’m olduğu dikkatimi çekmişti, muhtemelen özel bir nedeni vardır. Benim bu kitapları satın alma ve okuma sürecim şu şekilde gelişti; uzun zamandır takip ettiğim bir kitap grubunda çok okuyan bir okurun “uzun zaman sonra okuduğum aşk içerikli kitapların en iyisi” yorumunu görmem üzerine “bu kadar mı?” diye merak uyandırdı ben de. Bu tarz kitaplar almıyorum, almayı çoktan bırakmıştım çünkü okuma tercihim Türk ve dünya klasiklerine yoğunlaşmaya başlamıştı o zamanlarda(2016). Kitap fuarına gittiğimde alacağım kitapları aldıktan sonra tam fuardan çıkmak üzereyken bu kitap serisinin karşıma çıkması ve dört kitap birden makul bir ücretle satılması “al oku bakalım kızım nasıl bir aşk hikayesiymiş ki çok okuyan biri tarafından bu şekilde önerilmiş” dedirtti bana ve o gün satın aldım. Tabi ki hemen okumadım.. :)) Seneler, seneler sonra yayarak okumuş bulundum yine çok zaman önce... :) Ve işte bu kitaplar ile ilgili durumlar böyle.. :) İçerik ile ilgili bilgi vermek istemiyorum, okumak isteyenlerin akıcılık keyfini bozmamak için. Ben ise bende bulunan bu kitapları elden
BekirIşıl Parlakyıldız (Işılca) · İndigo Kitap · 2015818 okunma
Kitap kesinlikle sıcacık bir anlatıma, samimi karakterlere sahip ve size samimiyeti,aşkı,dostluğu,bağlılığı,sevgiyi hepsini doruklarına kadar hissettiriyor. Bu hissiyatlar sadece bu kitaba özgü de değil. Bu seride ki bütün kitaplarında katlanarak bunu size hissettiriyor. Türk bir yazarın böyle güzel kitaplarını okumak insanı gururlandırıyor. Bu tarzda kitaplar okumayı seviyorsanız kesinlikle şans verin kitap içinizi ısıtsın,yüzünüzü güldürsün.
Puan vermedi·464 syf.·
2019 37. kitabı
Sürükleyici ve genel olarak duygusal bir kitap. Mecburiyet, pişmanlık, minnet duygusu, bir hata ve o hata sonrasında katlanılması gereken zorluklar ve bu zorlukların getirdiği yeni hatalar...
2018 29. kitabı
Aşkı birebir yaşayacağınız, üzüleceğiniz bir kitap. Bekir'in aşkının başlayışı, Sedat ile tanışması heyecanlı ve bir o kadar güzel. Yıllarca sevdasının peşinden koşması, Selma'yı beklemesi aşkın ne demek olduğunu gösteriyor. Sevdayı öğreneceğiniz bir kitap. Okumanızı öneririm. Hoşçakalın.
2021 7. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2021 10:16
Bekir, annesini doğumda kaybetmiş, babası da belli bir yaşında olsa da daha sonra dayısı bakmıştır. Ama dayısı ona kirli işler yaptırıyordu. Bekir kavga ettiği adam ölünce hapisten kurtulmak için soluğu askerde alır. Peki, Dursun ve Durmuş'un askerde ne işi var? Peki, Sado lakaplı Sedat ile nasıl tanıştılar? Teyze kızı Selma ile aralarında neler oluyor? Duygu ile tanışmaları nasıl oldu? Selma aşkı ile yandığı Bekir'e kavuşabilecek mı? Peki, Bekir ölüm kalım savaşı verdiği durumlarda bu savaşları kazanabilecek mı? Hepsi ve daha fazlası yazarımızın "Bekir " kitabında...
2016 6. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2016 05:52
İlk elime aldığımda bu kadar etkileyeceğini tahmin bile etmemistim büyük bi ihtimalle yarıda bırakırım diye düşünmüştüm ama okumaya başladıktan sonra elimden bırakamadım ve son kelimesine kadar hayranlıkla okudum hayattan umudu kesenlerin hiç kimsem yok diyenlerin mutlaka okuması gereken mükemmel bi kitap
Bekir
2020 100. kitabı
Bir tavsiye üzerine okuyup tarzını çok beğenmediğim bir kitap oldu. Yarım bırakmadan okudum, günlük konuşma dilinin fazla olduğu, aşkın değişik bir yönünün işlendiği fazla uzun bir kitap.