Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bellek Tiyatrosu

Simon Critchley

Bellek Tiyatrosu Hakkında

Bellek Tiyatrosu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Simon Critchley boşaltmak üzere geldiği ofisinde, ölmüş bir filozof arkadaşının yayınlanmamış yazılarını, hazırladığı tuhaf bir takım kartları içeren ve her birinin üzerinde burç işaretleri olan kutular bulur. Yalnız bir burç eksiktir. Karıştırdığı bu kutular arasında kadim hatırlama sanatı hakkında parlak bir metin ve çeşitli filozofların hayatlarının dönüm noktalarını kaydedip ölecekleri tarihleri tahmin eden astroloji kartları bulur. Bunlardan birisi de kendisi hakkındadır; çok ciddiye almamış gibi yapar ama fena halde meraklanmıştır. Neden sonra son kutuyu da bulur, onun içinden de Giulio Camillo’nun on altıncı yüzyılda dönemin bilgi birikiminin neredeyse tamamını içerecek şekilde tasarladığı bellek tiyatrosunun maketi çıkar. Maketle birlikte sanrılar da başlar... Felsefi metinleriyle tanıdığımız Critchley’in bu kitabının türünü belirlemek biraz zor. Edebi bir dille yazılmış bir kurmaca, yer yer otobiyografi, felsefi bir risale ve tarihsel bir inceleme... güzelliği de burada.
Çevirmen:
Tuncay Birkan
Tuncay Birkan
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 80Basım Tarihi: Ekim 2015Yayınevi: Metis YayıncılıkOrijinal Adı: Memory Theatre
ISBN: 9786053160090Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 62.0
Erkek% 38.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Simon Critchley
Simon CritchleyYazar · 9 kitap
1960 doğumlu İngiliz filozof. 2004 yılından beri New York’ taki New School for Social Research’de felsefe alanında ders vermekte ve kıta Avrupası felsefesi, felsefe tarihi, edebiyat, etik ve siyaset konusunda çalışmaktadır. Nijmegen, Sydney, Notre Dame, Cardozo Law School ve Oslo üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 1994-99 yılları arasında İngiliz Fenomenoloji Derneği’nin başkanlığını yürütmüştür. Uzun bir süre etik felsefesi, özellikle de Emmanuel Levinas’ın etiği konusundaki çalışmalarıyla ve Beckett, Wallace Stevens gibi edebiyatçıların eserleriyle felsefe arasındaki ilişkiyi inceleyen metinleriyle tanınan Critchley, son dönemlerde daha çok anarşizan bir sol siyaset geliştirme imkânları üzerinde kafa yormaktadır. Eserleri: The Ethics of Deconstruction (1992, Yapıbozumun Etiği), Deconstruction and Pragmatism (Derrida, Rorty, Laclau ve Mouffe’la birlikte, Yapıbozum ve Pragmatizm, çev. Tuncay Birkan, Sarmal, 1998), Very Little... Almost Nothing (1997, Çok Az... Neredeyse Hiç), Ethics-Politics-Subjectivity (1999, Etik-Siyaset-Öznelik), Continental Philosophy: A Very Short Introduction (2001, Kıta Avrupası Felsefesi), On Humour (2002, Mizah Üzerine), Wallace Stevens’ın şiir anlayışı üzerine geniş kapsamlı ve felsefi bir inceleme niteliğindeki Things Merely Are (2005), Sonsuz Talep (2007), The Book of Dead Philosophers (2008, Ölü Filozoflar Kitabı), On Heidegger’s Being and Time (2008, Heidegger’in Varlık ve Zaman’ına Dair), Der Katechismus des Bürgers (2008, Yurttaşlık İlmihali), Stay Illusion: The Hamlet Doctrine (Jamieson Webster ile birlikte, 2013).