Kasım 2020
Orijinal Adı:
I, Cosmo

2021 13. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2021 16:47
"Yapabileceğim tek şey, hayal kurmak. Ben de bu yüzden hayal kuruyorum." Sevimli bir köpeğin ağzından yazılmış, içinizi ısıtacak bir roman. İlk defa bir köpeğin ağzından yazılmış kitap okudum ve bayıldım. O kadar tatlı ki okurken ağladım. (Yanlış anlaşılmasın kitap kötü falan bitmiyor. Aksine oldukça hoş. Ben biraz fazla duygulandım sadece:)) Yazarın kalemi, karakterler, bakış açısı... Hepsi muhteşem. Eğer kafanızı dağıtıp zihninizi dinlendirmek istiyorsanız alın okuyun derim. Cosmo'nun ailesine bağlılığı ve sevgisi, onları bir arada tutma çabası gerçekten hayran olunacak bir durum. Ben de ileride böyle bir hayvanım olsun isterdim açıkçası:)) Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok Şimdiden herkese keyifli okumalar...
2021 6. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2021 19:03
Daha önce içime bu kadar işleyen bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum... O kadar ama o kadar güzeldi ki! Kardeşimin önerisi üzerine okudum ve iyi ki okumuşum diyorum. Çok çok sevdim♡ Kitabımız; ailesine ölümüne sadık, tatlı mı tatlı, masum mu masum, Cosmo adında mükemmel bir köpeğin ve Cosmo'nun insanı olan Max'in, aileleri için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Aynı zamanda 13 yaşındaki Cosmo ve 12 yaşındaki Max'in aralarındaki kusursuz sevgi bağına tekrar tekrar şahit oluyoruz. Kitap o kadar içimi ısıttı ki... Kolay kolay duygulanan biri olmamama rağmen gözlerimi dolduran onlarca sahne oldu. Dünyanın en masum varlıklarının vicdansızca işkence gördüğü hatta öldürüldüğü bir zamanda bir hayvana böylesine değer veren bir kitap okumak beni çok mutlu etti. Cosmo ve ailesinin aralarındaki bağ müthişti ve çok gerçekçiydi. Sanki gerçekten de kitabı bir köpek yazmış gibiydi. Yazar bunu gerçekten çok iyi yansıtmıştı. Kitapta çok sevdiğim bölümlerden birini buraya bırakmak istiyorum. Bakıp bakıp mutlu olurum^^ : "Bir süre sadece onları izledim. Suyun kıyısında durarak dalgaların patilerime değmesini bekledim. Dördü suyun içinde yüzme tahtalarının üstünde kahkahalar atarak birbirlerine su sıçratıyorlardı. O anı dondurmayı o kadar isterdim ki... Birkaç kez arka arkaya havladım çünkü çok mutluydum ve onları ne kadar sevdiğimi, bütün gün böyle oynamalarını söylemenin başka bir yolunu bilmiyordum." Cosmo ve Max. Onlar birlikte çok güçlüler. Onlar, birlikteyken güzeller. Bu güzelliğe şahit olmanızı şiddetle öneriyor ve iyi okumalar diliyorum.♡
2021 168. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2021 21:58
Kitap ilk kez okuduğum bir yazara aitti. Buna rağmen tek kelimeyle MÜKEMMEL bir kitaptı. Çok da akıcıydı. Ayrıca çok tatlıydı. Okuma süremin biraz uzamasının sebebi tatilde olmam. Yoksa hemen bitecek bir kitaptı. Kitabın konusu Cosmo adlı yaşlı bir golden retriver köpeğin yaşadıklarını kendi ağzından anlattığı günlük gibi bir şey. Cosmo'nun sahibi olan aile iki çocuk ve anne baba. Anneyle baba son zamanlarda çok sık kavga etmekte ve Cosmo ile çocuklar ayrılacakları için endişelenmekte... SPOİLER Kitaptaki favori karakterlerim Max ve Cosmo oldu. Max'in okulundaki bir çocuğun annesiyle babası boşanıp çocukla köpeği ayrılınca Max ve Cosmo kendilerine de aynı şey olacak diye çok korkuyorlar ve bir dans yarışmasına katılıyorlar. Sebebi ise ödülün bir film setinde rol alma olması. Böylece annesiyle babasına kendilerini gösterebilirler. Ve antrenman yapmak için bir kulübe gidiyorlar. Birbirlerine duydukları sevgi içimi ısıttı. Cosmo'nun kendine düşman olarak gördüğü bir çoban köpeği var ve o da dans yarışmasına katılıyor. Cosmo onunla sürekli rekabet ediyor. Bir de Reggie Dayıları var. Max'e, kardeşi Emmaline'e ve Cosmo'ya çok iyi davranıyor. Bir seferinde Max annesiyle babasının tartışmalarından o kadar bıkıyor ki Cosmo'yla evden kaçıyorlar. Hem de gecenin bir yarısı. Bu noktada Max'e çok kızdım. Cosmo da bundan hoşlanmıyor ve Max onun için su ve kraker almak için markete girdiğinde saklanıp Max'in onu bulmasını ve böylece hemen gitmeyeceklerini umuyor. Ancak bir kaza sonucu Cosmo'ya neredeyse araba çarpıyor. Max onu kurtarıyor ama bundan kendini sorumlu tutuyor. Sonunda dans yarışması günü gelince Cosmo ve Max dans ediyor. Ancak bir hata yapınca birinci olamıyorlar. Ve birinci kim oluyor dersiniz; çoban köpeği. Cosmo da inanılmaz bir şekilde onunla dost oluyor. Birinci
2021 5. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2021 18:27
Ben Cosmo kitabını golden retriever cinsi bir köpeğin dilinden okuyoruz. Cosmo yaşadığı evi, en iyi arkadaşlarını, korkularını, sevdiği şeyleri ve onu üzen şeyleri anlatıyor. Yaşlılığından kaynaklanan dizlerindeki kireçlenmelerinden bahsetmeyi de ihmal etmiyor. Cosmo dört kişilik bir ailede yaşıyor. En yakın arkadaşı ise, evin büyük çocuğu Max. Anne ve babalarının anlaşamamalarından kaynaklı olarak boşanmaya karar vermeleri, Max'i, küçük kardeşi Emmaline'yi ve Cosmo'yu korkutuyor. Korkmalarının bir diğer sebebi de, boşandıktan sonra Cosmo'nun babasında, Max'ın annesinde kalarak ayrılacak olmaları... Çünkü arkadaşının ebeveynleri boşanınca öyle olmuş. Aynı şeyin başlarına gelmesinden çok korkuyorlar ve aralarındaki bağı göstermek için bir dans yarışmasına katılmaya karar veriyorlar. Yarışmanın ödülü ise bir filmde sahne almak... Ailesini kurtarmaya çalışan, her ne olursa olsun dostunun arkasından sonsuza dek koşabileceğini hisseden, akıllı, eğlenceli, insanın içini ısıtan, eşsiz bir kahraman Cosmo! Bu hikayeyi okuduğum ve Cosmo'yla tanıştığım için şanslı hissediyorum. Artık Cosmo'yla tanışmış olan ve sokaktaki dostlarımızla sohbet eden insanlar görürseniz sakın şaşırmayın.
2025 77. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 12:00
Yazar hikayeyi Cosmo'nun ağzından o kadar samimi, gerçekçi ve yalın bir dille yazmış ki hikayenin siz içine almama şansı kalmamış. Hayvan sevgisini, hayvanların bağlılık duygularını çok keyifle anlatan bir eser olmuş. Cosmo ve max arasındaki güçlü bağ sizi derinden etkiliyor. Bir köpeğin ailesi bildiği ev ve evdeki bireyler için yapamayacağı hicbirseyin olmayışının anlatısı. Sıcacık bir hikaye iyi ki okudum.... Cocuklar ile birlikte okunmaya değer bir hikaye tavsiye olunur.
2021 13. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2021 14:55
Se lam lar Timaş Yayınları'nın son zamanlarda daha sık bir şekilde kitap eklemeye başladığı bu serinin bir adı var mı bilmiyorum. Ama bana İçimdeki Müzik, Karışık, Malamander, Ben Cosmo, Kiraz Ağacı İle Aramızdaki Mesafe, Kağıttan Son Turna Kuşu... hepsi bir çocuk-genç roman serisiymiş gibi geliyor. Ve internetten baktığımızda onları bir arada görebildiğimiz için hepsini toplu olarak ele alıyorum. Kitaplar cidden bayağa iyi gibiler. Henüz aralarından sadece Karışık'ı, İçimdeki Müzik'i ve Ben Cosmo'yu okudum. Ama ileriki zamanlarda kitapları birer birer okumaya devam etmek istiyorum. Cosmo, doğduğundan beri aynı aileyle yaşayan dört kişilik bir ailenin beşinci üyesi ve artık yaşlanmış olan Golden Retriever cinsi bir köpek. Ailesi Cosmo için her şeyden çok daha önemli, onlar için her şeyi yapmaya hazır. En yakın dostu ise evin büyük çocuğu Max. Fakat son zamanlarda ailede anneleri ve babaları arasında şiddetli kavgalar yaşanıyor ve bu kavgalar hem Emmaline(küçük kız kardeş) ve Max'i hem de Cosmo'yu çok korkutuyor. Max'in korkusu ise Emmaline'den ve Cosmo'dan daha fazla. O hem annesi ve babasının boşanmasından, hem de eğer boşanırlarsa Max ve Emmaline'in anneleri ile (genelde öyle olduğu için), Cosmo'nun ise arkadaşlık etmesi amacıyla babaları ile kalacağından ve artık çok az görüşebileceklerinden çok korkuyor. Ve bir gün Max ve Cosmo'nun ellerine, birbirlerinden ayrılmayacaklarını anne ve babalarına göstermek için bir fırsat geçiyor. Bu kitabı okuduktan sonra Cosmo gibi bir arkadaşa sahip olmak istemeyen olduğunu sanmıyorum. Kitapta köpekleri yanına alan insanlardan 'köpeğin sahibi' yerine 'köpeğin insanı' diye bahsetmeleri çok hoşuma gitti. Bence Cosmo'nun yaşlılığı nedeniyle çektiği acılara ve rahatsızlıklarına rağmen ailesini mutlu etmeye çalışması kitabın, herkesin
2021 1. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2021 14:14
Okumaya ara verdiğim her an gidip köpeklerimi bir daha bir daha sevdim. Kitabı gözümde canlandırmak için gözlerimi kapatmama gerek yoktu. Keşke kitabın içine girip cosmo'yu sevebilsem ve sevginin en güzel hali olduğunu söyleyebilsem.
2021 3. kitabı
Ben Cosmo normalde benim okumaya alışkın olduğum veya sevdiğim tarzda bir kitap değil. Bu kitabı edinmemin iki sebebi vardı: İlki son zamanlarda çokça göz önünde olması ve istisnasız herkesin beğenisini kazanması. İkincisi ise baş karakterin Cosmo adında bir Golden Rotweiller olması ve kitabın anlatımının onun ağzından olması. Dürüst olmam gerekirse kitabın ilk yarısından pek memnun kalmadım. Hatta kitabın bu kadar tavsiye edilmesinin bir reklam kampanyası olduğunu düşündüm. Zaten anlatım çok basit, üstüne karakterler çok yüzeyseldi, olaylar çok hızlı bir şekilde oluyor ve bitiyor, pek benim tarzım değildi. Ancak ikinci yarısında insanların neden bu kitabı beğendiğini çok iyi anladım. Asıl olay anlatılanlarda veya karakterlerde değildi. Alt metinde olanlarda, hissedilenlerde ve anlatılmak istenendeydi. Cosmo hayata son derece basit, adeta çocuk gözüyle bakan bir karakter ve onun gözünden ailenin, arkadaşlığın, sahip çıkılmanın ve sıcak bir yuvanın ne kadar kalbe dokunduğunu görüyoruz. Kitabın kalbimi fethettiği noktayı söylemeden geçemeyeceğim: Yer yer Grease'ten alıntı yapılmış, ki benim en sevdiğim filmdir kendileri, o kısımları tekrar tekrar okudum ve ilgimin kitapta kalmasında rolü çok büyük. Cosmo çok yaşlı bir köpek; canı ne kadar yansa da sahibin peşinden koştururken bacakları ne kadar sızlasa da ona duyulan sevgi bütün yaralarını kalbinde iyileştiriyor. Ama daha da güzeli o sevilmekten çok sevmeyi seviyor. Ailesine duyduğu ve sunduğu sevgisi ona yetiyor; bu da aslında saf, gerçek sevginin ta kendisi. Kitap 300 sayfa yaklaşık ama yazı puntosu çok büyük. Biraz vakit ayırıldığı takdirde 2 3 günde rahatlıkla biter. Sadece kitabın ikinci yarısı için bile okunmaya değer.
Roman
Olmamış
2025 32. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2025 12:17
İlk olarak kitap beklentimin altında kaldı. Her şey çok uzatılmış gibi geldi bana. Yazarımız yani Carlie Sorosiak’ın okuduğum diğer bir kitabı olan Sevgiler, Clementine’da da aynı hayal kırıklığına uğradım. Sevgiler, Clementine’de farenin satranç oynaması Ben Cosmo’da ise köpeğin dans etmesi çok uzatılmış ve bu beni boğdu. Aynı şeyleri tekrar tekrar okuyoruz ve uzun bir süre bir ilerleme göremiyoruz. İki kitapta da kitabın 4/3’ ünü bu olaylar kaplıyor. Başka neredeyse hiçbir şey yok. Sürekli Sevgiler,Clementine’de farenin kendini Ben Cosmo’da ise köpeğin ailesini kurtarmaya çalışmasından bahsedilmiş ve bence olmamış. Aynı zamanda okuru boğduğunu da söyleyebilirim. Ben de yazarın diğer bir kitabı olan Kedi Olarak Hayatım’da var ve yakın zamanda okumayı planlıyorum. Ama artık kitaba olan beklentim çok düşük.
Duygu ve Düşünce
2021 4. kitabı
Ben Cosmo çok güzel bir kitaptı. Bir köpeğin ağzından yazılmış duygusal bir kitap. Açıkçası okurken çok keyif aldım. Cosmo gibi bir köpeğim olmasını çok isterdim. Cosmo,çok cana yakın. Herkese bu kitabı tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar...