Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer Seyfettinin Biyografik Romanı - Kısa Bir Ömrün Uzun Hikâyesi

Ben Gönen'de Doğdum

Salim Nizam

Ben Gönen'de Doğdum Sözleri ve Alıntıları

Ben Gönen'de Doğdum sözleri ve alıntılarını, Ben Gönen'de Doğdum kitap alıntılarını, Ben Gönen'de Doğdum en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Biyografi nedir…
“Biyografya, insanı soyut bir boşlukta değil, çağı, yeri ve ilişkileri içinde belirlemeye çalışan bir türdür. Biyografya’da anlatılan yalnız olayların iskeleti değil, insanoğlunun zaman ve çevre içindeki bağlantıları ile çatışarak yürüyüşünü tasvirdir...”
Mehmet Ziya Gökalp’den Ömer Seyfettin’i tanıyalım…
“Ömer Seyfettin, bugünkü Türkçemizin Kristof Kolomb’udur...” ~ Mehmet Ziya GÖKALP ~
Reklam
ÖMER SEYFETTİN anlatıyor...
“Ben Gönen'de doğdum. Yirmi yıldan beri görmediğim bu kasaba hayalimde artık seraplaştı. Birçok yer unutulan eski uzak bir rüya gibi oldu. O zaman genç bir yüzbaşı olan babamla her vakit önünden geçtiğimiz Çarşı Camisini, karşısındaki küçük, harap şadırvani, içinde binlerce kereste tomruğu yüzen nehirdiği, bazen yıkanmaya gittiğimiz sıcak sulu hamamın derin havuzunu şimdi hatırlamaya çalışırım. Fakat bir duman önüme yığılır, renkleri siler, şekilleri kaybeder...”
TERCÜMELERDEN KAZANAN GÖZÜ TOK BİR ÖMER SEYFETTİN...
“Tanin Gazetesi hikayelerime, tercümelerime birer lira verirse, haftada iki makale, yani ayda sekiz lira beni rahat rahat geçindirir. Çünkü biliyorsun ben yalnızım. Yapayalnız bir adam için, namuslu ve muntazam yaşarsa bu para az değildir...”
Sel suyuna kapılmış bir dal gibiyim.
Sayfa 294 - Ötüken, 1. baskıKitabı okudu
Romancı, bir "gerçek kişi"nin serüvenini yazacaksa, belge yokluğu gibi belge çokluğu da bir derttir.
Sayfa 11 - Ötüken, 1. baskıKitabı okudu
Reklam
Biyografya
Biyografya insanı soyut bir boşlukta değil, çağı, yeri ve ilişkileri içinde belirleyeme çalışan bir türdür. Biyografyada anlatılan yalnız olayların iskeleti değil, insanoğlunun zaman ve çevre içindeki bağlantıları ile çatışarak yürüyüşünü tasvirdir.
Sayfa 11 - Ötüken NeşriyatKitabı okuyacak
"Duvardaki bir tarla gelincik dolusu tablo, sanki çocukluğunun mutlu zamanlarındaki gibi hep bahar mevsiminde donup kalmıştı. Ömer'in bakışları resimdeki gelinciklere odaklanmıştı. Gözünde beliren bir damla yaşı herkesten gizlemek ister gibi hemen sildi." @salim_nizam @otukennesriyat
Sayfa 388Kitabı okudu
"Ya ümmetçilik peşinde koşan İslamcı yazarlar, onu Türkçü görüşlerinden dolayı acımasızca eleştirmediler mi? Ne' ymiş Türkçülük ayrılığa sebep olurmuş."
Sayfa 500 - ÖTÜKENKitabı okudu
Doğduğum Yer
Buralardan çok uzakta bir köydü! Beyaz, billur bir derecik içinden, Hıçkırırdı, sevinerek geçerken. Kenarında vardı birçok söğüdü… Ben işte bu söğütlerin susmayan Gölgesinde büyümüştüm. Evimiz Tenha idi; ne yabancı, ne bir iz… Bahçemizdi yakındaki o orman. Bir ses, “sevin! ” derdi gülen rüzgarda, Sevinçlere yoktu orda nihayet. Sanılırdı bu ses gümüş dallarda Görünmeyen bülbüllerin öğüdü! Doğduğum yer, doğduğum yer… O cennet Buralardan çok uzakta bir köydü!
Sunuş kısmından önce Ömer Seyfettin'in şiiri verilmiştir.Kitabı okudu
17 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.