Pusula Elifi'nin Peşinde ve Diğer Karakterler

Kopernik Kitap

karakter toplaması
2021 42. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2021 20:29
Beyazıt Akman kendi romanlarında ki karakterlerinin bir kısmını aynen bu kitapta birleştirmiş. Daha önce okuduğunuz karakterleri özlerseniz hatırlama amaçlı okunabilir bir kitap
2020 5. kitabı
Okunma: 24 Mart 2020 17:20
Beyazıt Akman’ın diğer kitaplarını okuduysanız eğer bu kitap biraz çerez gibi gelebilir. Osman adlı serinin en çarpıcı bölümlerini ayrı bir kitapta toplanmasıyla ortaya çıkmış bir eser.
·140 syf.·
2020 10. kitabı
Kitap sayın Beyazıt Akman ın tüm kitaplarından olusan bazı karakterin bazı kısımlarının alıntısı olarak tasarlanmıs olmusmu cıks olmamış yani tamamen ticaret bazında basıldıgı o kadar belli ki... Bunu bilse idim almazdım bu kitabı acık net. Beyazıt beyin diger kitaplarını alırdım en azından karakterler konusunda daha fazla bilgi sahibi olurdum ben santiagoyu zaten son sefard ta okumustum aynı cümleler aynı sayfalar kopyala yapıstır al sana kitap halbuki ben bu kitabı piri reisin deneyimlerini ne yaptıgını anlatacak diye beklerken kitap kopyala yapıstır kitabı olarak karsıma çıktı bu kitabı almayın gidin baska kitaplarını alın Beyazıt beyin en azından karakterlerin sonunu ögrenebilesiniz.
2021 40. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2021 13:56
Beyazıt Akman 'ın çeşitli kitaplarındaki tarihe mâl olmuş kişileri derlediği bir kitap. Yazarın tarzını çok beğendim açıkçadı. Bundan sonra da okumaya devam ederim. Dili çok akıcı ve yazarın tarihçi olması nedeniyle anlattıklarına da güvenerek okudum. Kitapta en beğendiğim bölümler Piri Reis ve Şeyh Edebali'ydi. Ben diliyle yazılmış yani kahraman bakış açısı var. Sanki kahramanların iç dünyasına bir yolculuğa çıktık. Olay örgüsü yok, düşünce odaklı bir kitap. Sözler, anlatılanlar derin düşünülmüş. Kitaba emek verilmiş.
1000k
2021 17. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 18:50
Kitaba başlamadan önce adından da anlaşılacağı üzere Piri Reis’i anlatacak sanmıştım.Ama kitap her ne kadar çok güzel olsa da,daha önce okuduğum ‘Osman’ kitaplarından alıntı yapılarak oluşturulmuş kısa bir hikaye gibi.
2022 43. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2022 19:10
Yazarın Son Sefered kitabından sonra okuduğum 2. Kitabı sekiz bölümden oluşmaktadır. Tarihi kimliklere mensup Yerli ve yabancı din adamı, bilim adamı, seyyah vb sade ve yüzeysel bilgilerle anlatmış yazar. Beğendiğim bölüm, Ben keşiş santigo'dur. Yazar bölümleri daha detaylı ve daha ilginç bilgilerle destekleseydi okuması daha keyifli olabilirdi. Tarih hakkinda pek bilgisi olmayanlar için ilgi çekici olabilir bu yüzeysel kitap...
2023 32. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2023 23:11
Yazarın önceki kitaplarında olan kahramanlarına masal tadında tekrar hatırlatması çok güzeldi. Tadı damağımızda kalacak herkesin okurken kendinden de birşeyler bulabilieceği bir kitap olmuş.
Düşünce
2021 21. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2021 23:17
Beyazıt Akman Osmanlı tarihini tarihi roman şeklinde anlatan, dili keyifli, okuması rahat bir yazar. Bu kitabında da dünya tarihine adını yazdırmış yerlisinden yabancısına bazı gerçek karakterlerin romanlarında geçen bölümlerini derlemiş ve onları bize tanıtıyor. Dili o kadar akıcı ki insanın okudukça okuyası geliyor. Tüm kitaplarını alıp okumak isteyeceğiniz bir yazar...
2025 7. kitabı
Diğer kitapların bölümlerinden derleme. Yeni bir şey mi çıktı diye büyük bir heyecanla almıştım ancak yazarın diğer kitaplarını okuyanlar için gerekli olmayacaktır.
!...besleme olanlar anlamaz...!
2022 17. kitabı
Beyazıt Akman'ın dilini ve dizgesini çok seviyorum... Eğitiminin önemli bir bölümünü yurt dışında tamamlasa da köklerine, tarihine, ulusuna ve vatanına bu kadar yalın bir dille sahip çıkıp bir o kadarda hissiyat katan bir yazar sanırım bu topraklara tekrar zor gelir... Besleme olmayan ve sadece bizden, ahlakımızdan, değerlerimizden ve kültürümüzden beslenen Akman'a sonsuz teşekkürler...

Beyazıt AkmanYazar · 10 kitap
Beyazıt Akman, 1981, Kastamonu doğumlu. Amerika'da Illinois State Üniversitesi'nde Batı edebiyatında İslam algısı ve Türkler üzerine doktorasına devam ediyor. İngiliz Dili Eğitimi üzerine olan lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde bitirdi. Üniversite ikincisi olarak yüksek şerefle mezun oldu. 2004’te Fulbright Bursiyeri olarak Amerika’ya gitti. 2006’da İngiliz edebiyatı master derecesini aldı ve Illinois State Üniversitesi’nde doktoraya başladı. Aynı üniversitede halen İngiliz edebiyatı ve İslam üzerine ders veriyor. Shakespeare ve Daniel Defoe’da Türk imgesi ve Osmanlılar hakkında uluslararası akademik dergilerde makaleleri bulunan yazar Amerika’da pekçok konferansta bildiriler de sundu. Varlık, Kitap-lık, ve Adam Öykü gibi dergilerde öyküleri, Vatan, Radikal ve Sabah gazetelerinde yazıları yayınladı, 2003 Yaşar Nabi Yanır Gençlik Ödülleri’nde Dikkate Değer Öykücü olarak değerlendirildi. Akman, İmparatorluk serisine Amerika’da; üniversite kütüphanelerindeki kaynaklarla birlikte yerli ve yabancı yüzü aşkın eseri inceleyerek, doktora çalışmalarıyla ilintili beş yıllık bir araştırmanın ardından başlamıştır. Dünyanın İlk Günü adlı 700 sayfalık eser yazarın ilk romanıdır. Yazar, 2010 yılında Washington'daki dünyaca ünlü, kütüphaneler ve müzeler kompleksi olan Smithsonian Enstitüsü'ne "Batı'daki Türk ve İslam algısı" adlı araştırmasıyla özel araştırmacı olarak kabul edildi.