Sufilerden Tövbe Menkıbeleri

Siraceddin Önlüer
2011
Hacegan Yayıncılık
Türler:

Günah işleme korkusundan titreyen kadın
2020 35. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2020 06:17
Tesadüf eseri aile kütüphanesinde bulup okumaya karar verdiğim bir kitap. İçerisinde Hasan-ı Basri, Abdulkadir Geylani gibi geçmiş zamanda yaşamış alimlerin hayatlarındaki kırılma noktaları ve tövbe etmeleri aynı zamanda dokundukları başka hayatların küçük küçük kıssalarını anlatıyor. Bir iki adet tekrara düşen hikaye dışında okunanilecek ve çokça ders çıkarılabilecek bir kitap. Tövbe etmekten asla vazgeçmeyin. Çünkü kapanmayan tek kapı tövbe kapısı.
Ben PişmanımSiraceddin Önlüer · Hacegan Yayıncılık · 2011150 okunma
İnceleme
2024 36. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2024 23:40
Biz, insanlar için umut vesilesi olan bu kitap, alimlerin, sufilerin ve ilim adamlarının başlarından geçen, bizzat onların hayatlarından anlatılarak idrakine vardığımız pişmanlık hadiseleri. Hedef büyük bir insan olmak değil, yapılan her şeye rağmen pişmanlığı dile getirip tövbe etmektir. Sonraki yolun nasıl çiçeklendiğini de gösterir kitap. İnsanlığın günahlar ve pişmanlık noktasında en aciz yanlarına vurgular yapar. Ama "bir kapı var, ve o kapıdan geç kalmadan girin" der. Okuyun ve okutun.
Din
Ben PişmanımSiraceddin Önlüer · Hacegan Yayıncılık · 2011150 okunma

Siraceddin ÖnlüerYazar · 34 kitap
1972 yılında Adıyaman’da dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini Adıyaman'da tamamladı. Küçük yaştan itibaren ilimle meşgul olan yazar, klasik usulde Arap dili ve edebiyatı, hadis, tefsir, fıkıh gibi İslâmî ilimleri tahsil ederek 1994 yılında icazet aldı.  Daha sonra Anadolu Üniversitesi, İlahiyat (Önlisans) programını bitirdi. Yaklaşık 6 yıl çeşitli İslâmî ilim dallarında eğitimler verdi. Yazar, Semerkand Yayınları Araştırma Merkezi’nde telif ve tercüme çalışmalarına devam etmektedir.