Şu an bu incelemeyi yazarken ne kadar zorlandığımı kimse anlayamaz sanırım. Bundan yaklaşık beş sene önce Wattpad'i ilk defa duyduğum zamanlarda siteye girip üye olmuştum ve Kiraz Mevsimi isimli bir hikayeyle karşılaşmıştım. O zamanlar bitmiş hikayelerin bile 2-3 milyon okunması büyük olaydı çünkü daha yeni yeni yayın evleri işin içine karışmıştı. O zamanlar henüz tamamlanmamasına rağmen Kiraz Mevsimi'nin 30 milyon üzerinde okunması vardı ve giderek artıyordu. Kitap bitmeden önce basılacağına emin olduğumdan yarım kalmasın diye okumayı reddettim uzun bir süre ve satın alıp okurum diye düşündüm. Tabii o gün bir türlü gelmeyince ve sabırsızlıktan öleceğimi fark edince Wattpad'in altını üstüne getirdim ama kitabı bulamadım. Çünkü adı Benimle Yan olarak değiştirilmişti ve 60 milyonun üzerinde okunması vardı. (Şu an ise 146 milyonun üzerinde okunmayla Wattpad Türkiye'nin en çok okunan kitabı.) Heyecanla kitabı milyonlarca kez okurken benim yaşlarımda bir genç kızın bu kadar iyi bir mizah anlayışına sahip olması ve bunu başkaları üzerinden bu kadar iyi yansıtabilmesine hayran oldum hala da çevredeki tek Grinch ben olduğumdan hayran kalmaya devam ediyorum.
Benimle Yan, ya da Kiraz Mevsimi, hayatımı kurtardı diyebilirim. Tek bir bölümü ile bile beni kahkahalarla güldüren başka bir kitap okumadım bu güne kadar ve okuyabileceğimi de zannetmiyorum. Tabii Beyza Özaydın daha komiğini yazmazsa. Gerçekten bu kitap olmasaydı lisede hayatta kalamazdım sanırım ve son dört-beş yılda okuduklarıma eklediğim kitapların sayısı da bu kadar büyük olmazdı muhtemelen. Oda arkadaşlarım, öğretmenler ve öğrencilerden gördüğüm zorbalıklara rağmen akıl sağlıma hala sahipsem bu Benimle Yan sayesinde oldu ve ne kadar büyük kusurları olursa olsun bu kitap her zaman gözümde en kusursuz olan kitap olarak
Aşırı güzel bi kitap biraz küfür içerikli ama yinede kitap çok hoşuma gittiiii. Ben 13 yaşındayım tavsiyem bu kitabı 12 yaşından küçükler okumasın Beyza ÖzaydınBenimle Yan
Merhaba, kısaca kitap hakkındaki düşüncelerimden bahsetmek istiyorum.
İlk başlarda kitabı sevmiştim, tatlı atışmalar, kıskançlıklar vesaire hoşuma gitmişti.
Ama bir zaman sonra bu gibi şeyler beni çok sıktı diyebilirim.
Amacım ne yazarı kırmak ne de emeklerine saygısızlık etmek.
Kitabın son bölümüne gelmişken artık bırakmak zorunda kaldım çünkü gerçekten dayanamadım.
Kitabı almak isteyenlerin kafasını karıştırmak istemem ama birdaha böyle bir kitap alacağımı zannetmiyorum.
Su an bunu yazarken asiri zorlaniyorum cunku galiba ilk defa boyle bir cesaret geldi icimden .Normalde bundan 6-7 ay once kitap okumayi birakin nefret ederdim ama Belki büyüdüğüm belki baska birsey yuzunden herşey değişti . Bu kitabi ilk basta ilgimi cekmedi cunku hep ayni sey vardi surekli ama sonra fark ettim ki artik kitabi okurken guluyorum yada taklit edip cevap veriyorum yani kitabi resmen yasiyorum . Bu his cok hosuma gitti. Boyle oldugum sayili kitaplar var ... genel olarak kitabi begendim surukluyor ama kesinlikle sonu en guzeli cunku size o hissi ve kitabin asil amacini veriyor .
Okunmasa hiçbir kaybın olmayacağı ama okunduğunda sürekli gülümseten ve hatta arada kahkaha attıran bir kitap. Yeni nesil kurgu kitaplarından biri olan Benimle Yan keyifle okunacak bir kitap. Edebi bir katkı sağlayacak diye okumayı düşünenler hiç başlamasın ama biraz gündelik hayattan uzak kalmak isteyenler, sorunlardan uzak durmak isteyenlerin okuyabilecegi bir kitap.
Ayaz ve Masal' ın sürekli atışmalı ve bir türlü aşklarını itiraf edemedikleri romantik komedi tadında bir kitap.
Fazla uçuk bir lise aşkı. Hiç liseliye benzemiyorlar. Ayrıca bol küfürlü ve itici. Erkek karaktere uyuz oldum. Atalay'ı daha çok sevdim.Tavsiye etmiyorum.
Masal, sevgilisi ve en yakın arkadaşını basmış ve sevgilisini terk etmiştir. Masal, bir çarpışma sonucu Ayaz ile yolları kesişir ve tanışırlar. İkisi de aynı okulda okumaktadır. Nefretle başlayan bu hikaye ve iletişimleri, birbirleriyle atışma şeklinde devam eder, zamanla birbirlerine alışırlar, arkadaş olurlar ve daha sonra da birbirlerine aşık olsalar da bunu birbirlerine söylemezler, sorulduğunda da inkar ederler. Yine de çoğunlukla birbirleriyle atışarak, argo kelimeler kullanarak, birbirlerini kıskanarak iletişimlerini devam ettirirler. Arada yaşanan kötü olaylar, başka kişiler de Masal ve Ayaz arasındaki bağı güçlendirir. Sonlara doğru da karşılıklı bir takım itiraflar edilir ve daha sonra Ayaz'dan Masal'a şöyle bir soru gelir. "Benimle yanar mısın?"
Konu Masal ve Ayaz'ın aşk hikayesi. Bu kitap 3 seriden oluşuyor. Bu seride tanışma, çatışma ve birbirlerine alışma süreçleri işlenmiş. Kitap aslında güzeldi ama gereksiz uzun, fazla argo kullanılmış ve bu iki karakter sürekli atışmışlardır. Ben sürekli atışmaları sevmiyorum. Yine de aralarındaki o çekimi hissettim ve bu da hoşuma gitti. Bakalım 2. serisinde neler olacak. Puanım 7/10 :)
Benimle Yan , wattpad 'den ortaya çıkmış bir kitap ve wattpad türkiye ' de en çok okunup 140 milyon'u geçen bir kitap . En başta bana çok klasik gelmişti , her zamanki wattpad hikayeleri gibi kötü çocuk masum kız kitabı gibiydi . Sonra yine de okumaya karar verdim ve okurken sadece kötü çocuk kitabı gibi değil , mizahının da ön planda olduğunu gördüm . Karakterleri sanki ben yazmışım gibi sahiplendim . Kitap olma aşamasına kadar wattpad den 5 defa okudum ve kitap olunca da bu kitabın bende kalıcı bir iz bırakmasını istedim ve satın aldım . Çok başarılı bir kitaptı , gerek betimleme olsun gerek sağlam kurgusu olsun . Bize bu güzel aşkı , mizahıyla yansıtmış Beyza Özaydın , hepinizin kitaplığında olması dileğiyle ♡
“Sen, seni yakıp kül edecek bir aşk istiyorsun Masal. Normal tanışmalarda gözün yok. ‘Seni seviyorum’ları önemsemiyorsun aslında. Herkesin bildiği sevgi sözcüklerini istemiyorsun. Sen herkesin olduğu bir salonda sahnede oyun sergilemek istemiyorsun. Herkes karanlık salonda oyunu izlerken sen arkada ışıklar saçarak kendi oyununu yaşamak istiyorsun. Sen ne Mert’i ne de Atalay’ı istiyorsun. Sen bu oyunda kendin gibi normalle yetinmeyen birisini istiyorsun. Yanmayı göze aldığınız bir aşk istiyorsun.”
Bu sensin, diye düşünsem de “Bunları neden anlatıyorsun?” dedim.
“Çünkü bu bizim hikâyemiz.”
***
“Yakışıklı, seksi, zengin, zeki dörtlemesi. Sanırım hayatımda başıma gelen en havalı şey bu arabanın bana çarpmasıydı ve gördüğüm en yakışıklı çocuk da arabayı süren kişiydi.”
Şubat 2000 Tekirdağ doğumlu. Yaşamına Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesinde devam eden yazar Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyor. On üç yaşından beri paylaştığı Wattpad adlı platformdaki yazılarından biri olan Benimle Yan adlı kitabı 145 milyon okunma sayısıyla Wattpad Türkiye’nin en çok okunan kitabı. Sahte Güz, Siyahın Çırağı gibi sevilen kitapları da olan Wattpad’te 119 bin takipçiye ulaşan Beyza Özaydın yazmaya ve hayal gücünü insanlarla paylaşmaya devam ediyor.