Sahte Güz

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2023 31. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2023 01:01
Bu kitabi yıllar once wattpadde okumaya baslamistim kitap daha bitmemisti yillar sonra kitap oldugunu gördüğümde baya mutlu olmuştum kitapta bazı şeyler degistirilmis ama betimlemeler vs boşuna uzatilmisti baya atlayarak okudum sonlarda diyologlari okudum sadece diyebilirim kitabi eger önceden okumasaydim verecegim puan 5 6 olurdu ama objektif bakamiyorum bu konuya ahsgshsgd konusu guzel ama isleyisi sacma gerçekten akla yatmayan bir suru konu var ana karakterimize bunu yapacagina sunu yap da kurtul artik dedigim cok yer oldu ama eglendim diyebilirim baya baya boş vaktiniz yoksa okumanizi tavsiye etmiyorum
Kitap Yorumu
Puan vermedi
İlk kitabı büyük bir heyecanla okumuştum ve 2. Kitap için senelerdir bekliyordum gerçekten. Ancak kurgu ne kadar güzel olursa olsun 2. Kitap içime sinmedi. Okurken bir yerden sonra artık sırf bitsin diye okumaya başladım. Kitap sürekli Ana karakterin ağlamasıyla ilerliyor. Bence bu tarz bir kurguda kız karakter biraz daha güçlü olmalıydı... Kıza sürekli bir şey oluyor erkek karakter habire onu kurtarıyor. Çok spoiler vermek istemediğim için detaylı yorumlayamıyorum ancak şöyle diyeyim bence daha kısa tutulması gereken sahneler uzatılmış daha uzatılması gereken sahneler ise kısaltılmış. Kurgu güzel ancak bence daha iyi olabilirdi. Finalininde böyle bitmemesi gerektiğini düşünüyorum yani üstüne en az 3 4 bölüm daha yazılabilirdi.
sahte güz inceleme
2022 37. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2022 00:29
Öncelikle kitabımızın konusunu öğrenmekle başlayalım incelememize. Kitabın konusu: Bir beden, iki kimlik. Cenk’i alt edip hayatını geri kazanmak için Bora’nın aklına uyan Derin, akıl hastanesindeki Kumsal’ın kimliğine bürünür ve kendisini birdenbire acımasız oyunların ortasında bulur. Savaş Atan’la olan oyunu kurallarına göre oynamak zorundadır ama kurallardan bihaberdir. Kısa zamanda Boğaç’ın desteği ve kıvrak zekâsıyla Savaş’ı tam avucunun içine alacağını düşünürken Kumsal’ın gizlice oyunlara dahil olmasıyla tüm planları suya düşer. ___________________________________ Kitabı önerir misin diye sorsalar net bir cevap veremem çünkü hani bu kadar para vererek bu kitabı almak mantıklı mı? Bence değil piyasada yine bu fiyatlarda daha kaliteli kitaplar bulunmakta çünkü. Benim için kitap ortalama-ortalamanın biraz altıydı. Mayfa, enemis to lovers gibi bir tarzı vardı kitabın ama iyi işlenmiş miydi? Orası benim için meçhul. Kitapta birkaç tane mantık hatası vardı. En basitinden Savaş Kumsal'ın ses tonunu bilmiyor mu? Davranışları için bir açıklaması vardı kitabın ama ses tonu. O konuda bir açıklama yoktu. İnsan yıllarca birbirine oyun oynadığı, zarar verdiği kişinin ses tonunu bilmez veya başka ses tonuyla karıştırabilir mi? Bence bunun pek imkanı yok. Kitapta Derin o kadar hızlı bir şekilde Kumsal'ın kimliğini almayı kabul ediyordu ki. Hani bir dur düşün diye bağırmak istiyordum ben en son. Derin'in bu kadar hızlı Kumsal'ın kimliğini kabul etmesinde mi yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum ama bana kitapta birkaç sahne dışında duygular hiçbir şekilde geçemedi. Yine benden dolayı mı yoksa kitaptan dolayı mı bilemediğim şekilde ben asla evreni gözümde canlandıramadım.
8,5/10
2023 4. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2023 17:26
Kitabı neredeyse bitirmek üzereyim. Aklıma gelmişken 1000Kitap üzerindeki incelemelerine bakayım bir dedim. Ya ben hiçbir beklenti içinde başlamadığım için bu kadar beğendim kitabı ya da kitap gerçekten güzeldi. Yazım dili basitti, ama böyle olmasını seviyorum. Bazen zorlanmadan akıcı bir şekilde okumak istiyor insan. Olaylar da bol bol aksiyon içeriyordu, kolay kolay sıkılma fırsatı tanımıyordu okuyucuya. Puanı tam vermeme sebebim ise ikinci kitabın çıkması adına hâlâ bir adım atılmaması. Kitabın basılmasının üzerinden birkaç yıl geçmişken ikinci kitabın duyurusunu görememek biraz üzücü tabii, hem de kitabı böylesine beğenmişken. Anladığım kadarıyla yazar şu an 'Benimle Yan' kitabının devam kitabı ile uğraşıyor, bu yüzden 'Sahte Güz' biraz arka planda kalmış. Umarım ikinci kitap en kısa zaman içerisinde rafta yerlerini alır.
2025 17. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2025 22:51
Merhametin ve Acımasızlığın Savaşı, Aşk Nefret, Tutku, Acı ve Ölümün hikayesi. O kadar akıl almaz oyunlarla kurulmuş bir kitap ki, ney ne zaman oldu aklımda tutamadım. Tek hatırladığım her bölüm karşılıklı oynanılan oyunlardan ağzımın açık kaldığıydı. İlk defa bu tarz bir kitap okudum, açıkçası sahte kimlikle ortaya çıkma konusu beni biraz itse de kitabı beklentimin çok üstündeydi. Bazı yerlerde ‘ya ne yapıyor bu’ (hem Savaş hemde Derin için)desem de her hamlesinde Derin’i fazlasıyla anladım. Bu hikayede en masumu, hayatı elinden alınan oydu, intikam için böyle bir işe başvursa da aslında kendisini Kumsal olarak tanıtması başına en büyük belalardan birini yani Savaş Andaç’ı getirdi. Üzümlü kekim Derin her ne kadar Kocaeli’nin tanınmış kötü kadının yani Kumsal Karam’ın rolüne bürünmeye çalışsa da, Savaşın onu Kumsal sanarak yaptığı kötülükleri bile empati kurarak anlamaya çalıştı. Gelelim Nefretten doğan aşkımıza. Nefreti doya doya okusak da Aşkı ilk kitapta çok fazla okumadık. Ama Savaş ve Derin arasında o yavaş gelişen duyguları fazlasıyla şahitlik ettik. İlk korkularımdan biri; aslında bakarsak Savaş’ın bu durumda Derin, Kumsalın kişiliğine büründüğü için Derine değil de Kumsala aşık olmasıydı. Ama Derin gerçekten Kumsalın tam tersi bir karakter ve Savaş ne kadar başta Kumsal’ı görse de aslında Derin’in kişiliği ve karakterine yavaş yavaş duygu beslemeye başladı. Bu ayrıntıyı bize böylesine detaylı sunduğu için yazara teşekkür ederim, böylesi okuma zevkimi ikiye katladı. Yine de artık Savaş’ın Derin’in kim olduğunu öğrenmesini okumak istiyorum, bunu hatta birinci kitapta okumak isterdim daha çok. Yanı sıra zorlukların arasında yeşertecekleri aşklarını okumayı beklediğim için hız kesmeden ikinci kitaba başlıyorum.
2021 134. kitabı
Sahte Güz ~ Beyza Özaydın . Yazarın kaleminden okuduğum ikinci kitapla geldiimAslında basılmadan önce okumuştum ama şimdi kitap olarak okumak daha farklıydı. Derin Andaş yaşadıklarının intikamını almak için başka bir kimliğe bürünüyor. Kumsal Karam olarak sahneye çıkıyor tabii bir anda ortaya çıkan Kumsal olunca Savaş da sahneye çıkıyor. İkisinin çok farklı bir ilişkisi var. Birbirlerine sırayla zarar vermeye dayalı bir oyunları var. Oyun dediysek masum olmayalım oldukça işkence dolu oyunlar. Derin Kumsal kimliğinde durumları idare etmeye çalışırken kitap akıp gidiyor. Derin ile beraber yola çıkan Bora da kitabın enerjisini başka bir yere taşıyor. Derin ve Savaş’ın yaşadıkları ve Kumsal ile geçmişi derken olaylar nerede patlak verecek diye heyecanla okudum. Yazarın kalemi oldukça akıcı ve sürekli bir aksiyon olduğu için merakla çevriliyor sayfalar. Bambaşka birinin kimliğine bürünme, onun geçmişindeki bilinmeyen insanlarla karşılaşma ve her an atakta olmak Derin için zor olsa da bence güçlü bir şekilde altından kalkıyor. Savaş daha derin bir şekilde okumak istediğim bir karakter o yüzden çok yorum yapmayacağım şimdilik Serinin devamında göreceğimizi düşünüyorum. Baştan itibaren hareketli bir kurguydu devamında ne olacak oldukça merak ediyorum ama bol aksiyonlu, intikamlı hareketli bir genç kurgu arıyorsanız şans vermeniz gereken kitaplardan. Ayyy bir de öyle bir yerde bitti ki ikinci kitap hemen gelmeli diyerek kaçıyorum
Sahte Güz Kitap Yorumu
2022 29. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2022 16:51
Merhaba.Bugün sizlere Sahte Güz kitap yorumu ile geldim.İlk önce kitabın konusunu anlatmak gerekirse.Baş karakterimiz Derin Andaş,akıl hastanesindeki bir kızın kimliğine bürünür fakat olaylar istediği gibi ilerlemez,kendini acımasız oyunların içinde bulur.Benim yorumuma gelmek gerekirse ise; Kitabın konusu ve olayları gerçekten çok hoş ve heyecanlı.Bazı yerleri tahmin etmeye çalışırken şaşırdığım da oldu.Fakat beğenmediğim tek kısım yazarın yazım şekli.Bazı cümleleri çok uzun tutmuş ve anlam karışıklığına sebep olmuş.Yani bazı cümleleri anlayamadım bile.Ama onun dışında kitap çok güzeldi.Olay örgüleri,ilerleyiş tarzı ve konusu beni çok etkiledi diyebilirim.Hatta kitap bittikten sonra boşluğa bile düştüm :D Kitap gerçekten güzeldi.Tavsiye ederim <3
Kitap
2024 29. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2024 19:34
Sahte Güz , Beyza Özaydın. Kumsal ve Derin aynı kişi ama aslında farklı kişilikler. Derin avukat Cenk 'ten intikam almak için Kumsal' a olan benzerliğini kullanarak onun yerine geçer. Ama onu bekleyen Savaş ismindeki tehlikeden haberdar değildir. Yeni nesil bir yazar olmasına rağmen kurgu baya iyiydi ama zaman zaman fazla aşırıya kaçtığı noktalar vardi. Sonunu daha kesin bir şekilde bitirebilirdi. Keyifli okumalar....
2022 21. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2022 01:00
Derin Andaşın hayatı Cenk denilen adamı alt etmek için Boranın fikri ile Kumsal Karam adında kimliğe sahip oluyor. Derinin tek düşüncesi Cenkten hayatını geri kazanacak itirafı alıp Kumsal kimliğini bırakmak idi. Ama ta ki Savaş Atan sahalara dönene kadar. Gerçek Kumsal ile birbirlerine oyun oynayan savaş Kumsalın geri döndüğünü düşünerek kendisi de dönmüştü. Oyun derken öyle ufak oyunlar değil can yakan kan akıtan oyunlar. Kitabı soluksuz okuyorsunuz sürekli bı maceraya sürüklüyor. Ama beni iki bölümde ağlattını es geçmeyeceğim. Savaş Atan duygusuz acımasız biri karşısında ki Kumsalı da öyle sanıyor iken merhametli Kumsal ile karşılaşınca Savaşın Kumsala karşı hisleri değişiyor. Kitabın sonu merak edilecek yerde bitmesi ayrı güzel iken deli gibi 2. Kitapta ne olacak diye düşünmeye başlıyorsun. Savaş Atan ile Deniz Andaş hatta belki de Kumsal Karam demem lazım bilmiyorum. Ama benim için favori çiftim oldu.
1000k
2021 38. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2021 12:54
İlk defa bu yazarın kitabını okuyorum. Kitabın konusunu okuduğumda dikkatimi çekmişti. Ama hiçbir şekilde beklentimi karşılamadı. Kumsal ve Savaş’ın birbirlerine karşı oynadıkları oyunları hiç güzel bulmadım. Oldukça sıkıldım. Devamını merak etmiyorum.

Beyza ÖzaydınYazar · 3 kitap
Şubat 2000 Tekirdağ doğumlu. Yaşamına Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesinde devam eden yazar Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyor. On üç yaşından beri paylaştığı Wattpad adlı platformdaki yazılarından biri olan Benimle Yan adlı kitabı 145 milyon okunma sayısıyla Wattpad Türkiye’nin en çok okunan kitabı. Sahte Güz, Siyahın Çırağı gibi sevilen kitapları da olan Wattpad’te 119 bin takipçiye ulaşan Beyza Özaydın yazmaya ve hayal gücünü insanlarla paylaşmaya devam ediyor.